OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
m.mestari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2009
Viestejä: 1493

LähetäLähetetty: 23.02.2010 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapinleuku kirjoitti:
30 kiloa poronpaistia ja lapaa meni pihalle roikkumaan äsken. Vaan oli kylmä laitella, -26. Vaan ei auta, pakko oli laittaa kun ei muulloin ehdi. Mutta kyllä ne tekeytyy kun tuuli puhaltelee ja lämpötilavaihtelut on jo päivän sekä yön välillä yli kymmenen astetta.


Poikkeen kylässä sitten kesällä kalantulon aikaan....

maistellaan sitä kuivaa-lihaa... Wink ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 459

LähetäLähetetty: 24.02.2010 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Musta kirjoitti:
Nyt lihat ollu suolassa viikon, pidetään vielä reilu viikko.

Kysyisin, että onko kukaan kokeillu pitää kylmäsavussa ja sitten nostaa kuivaan? Onko miten onnistunut?


Taisin jo todeta tuolla viime vuoden viesteissä, että testattu on ja erinomaista tuli! Viime sunnuntaina laitoin lihat pihalle, pakkasta toistaiseksi turhan paljon, mutta leutoa on jo lupailtu. Koko satsi tällä kertaa kylmäsavuna.

Viime vuonna savustin pari tuntia, mukava savun maku jäi siitäkin. Tänä vuonna pidin 8 tuntia. Laitteisto oli vaan vähän kehno; pahvilaatikko, jossa yksi savusammon vastus. Tällä virityksellä lämpötila oli 3 - 3 astetta plussalla, kun pihalla oli - 15. Ts. liian kylmää, jotta tulisi kypsää, ohjeethan suosittaa 30 - 50 asteista savustusta. Mutta eipähän tässä ollutkaan tavoitteena tehdä valmista, kuivalihojahan nämä kuitenkin on...

Poronlihahankinta käynnissä, katsotaan, josko vielä onnistuisi järkevään hintaan hankkimaan. Olisi mukava kokeilla kuivattua poroa vielä näillä lumilla. Pirun vaikeaa vaan tuntuu olevan tuo hankinta etelässä; joko pyydetään ryöstöhintoja, tai sitten joku muu mättää.. toissa vuonna lihaa kuskaava poromies pääsi Ouluun asti ja soitti ympäripäissään, että "vähän" myöhästyy. Ei ole vielä näkynyt...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.02.2010 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääpä käyttää päivä savussa ja kokeilla miten onnistuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.03.2010 20:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjoisessa on isompi erä menossa seinälle. Tässä siitä irrotettu Keski-Suomen koe-erä... Laughing


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 459

LähetäLähetetty: 10.03.2010 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etelässä näyttäisi kelit vaan paranevan; lämpötila päivät plussalla ja yöt pakkasella. Porot edelleen hankkimatta, jää nähtäväksi onnistuuko näillä lumilla..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Turja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 31
Paikkakunta: utajärvi

LähetäLähetetty: 10.03.2010 23:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää tulee vaikka pitää kylmässä savussa vähän pitenpäänkin viime keväänä n.1viikko savussa ja sitten räystäälle. Mukavaa vaihtelua kuivalihaa,savuista kuivaa ja savuista. Lähtö aineksina hirven ja hevosen paisti soirot. Tuli sen verran että piisaa ainakin vuojen-kaks vielä.
_________________
Vaikka perse eellä puuhun !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kulakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 168
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 10.03.2010 23:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maanantaina nostelin lihat katolle. Sama päivä ollut jo muutamana vuotena, hyvin on onnistunut. Tämä täällä keski-suomessa, kainuussa.
_________________
Pro patria semper
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 1216
Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän

LähetäLähetetty: 13.03.2010 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puolikas poroa kaveri laitto tänään puolestani orrelle. Ens kuun alussa näillä keleillä syötäviä. Sisä ja ulkofileen meinasin laittaa pannulle. Muuten kaikki orrelle. Niska kylläkin koirille.
_________________
Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 13.03.2010 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suurin urakka takana, eli lihat paloteltu ja laitettu suolautumaan. Pari poronpaistia, hirvenpaistia, keittolihaa ja naudan paistia. Haukiputaan Säästökuopassa oli nautaa ja valkkasin toki kaikista vähärasvaisimman ja sattuikin todella hyvä, ei ollenkaan näkyvää rasvaa lihassyiden välissä. Selvästikin hieman viinaksiin menevän isännän karjaa, heinänteko jäänyt syksyyn ja ammu-riepu saanu vaan kulokkoheiniä.

Säät ei vielä oikein suosi, päivisin pakkanen kymmenessä ja lihat umpijäässä. Sais ruveta lämpiämään.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 17.03.2010 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näpit oli ihan kontassa kun lihat laitteli kiikkumaan ja lauantaina pilkin yli kymmeneen asteen pakkasessa. Tässähän muuttuu kohta eskimoksi.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1674

LähetäLähetetty: 23.03.2010 20:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Työkiireiden takia piti pistää eka satsi lihoja roikkumaan tammikuun lopulla. No eipä ole 12kg satsista paljon jäljellä, suurin osa hongittunut pilalle.



Piti käydä vitutukseen hakemassa 20kg satsi vielä ja laitella tässä loppuviikosta roikkumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 23.03.2010 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite tos meinasin taas nukkua onnen ohitte, nythän on jo perhana melekeen huhtikuu!! no reilun vuorokauden ollu lihat suolaantumas josko ne huomena tai ylihuomena laittas roikkuun, en paljua enempää viittiny ku ei sitä ostolihojakaan oikeen oo varaa, pakastimesta ko vajaat 5 kg sopivia hirvenpalasia löysin.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 26.03.2010 23:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johan nuo viisi viikkoa ovat roikkuneet, kelit oli aluksi kylmät mutta oikein hyviäkin lihan kuivattelu päiviä välissä. Raottelin häkkiä ja otin muutaman ohkasen suikun maistiaisiksi. Paksummista kohdin vähän pehmeetä,suola ok. Oikein hyvää, taispa onnistua naudanpumpuistakin kuivaliha! Saavat vielä tosin roikkua ennen kuin keräilen pakkaseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.03.2010 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ka, juuripa käväisin kolme viikkoa roikkuneen lampaan sydämen siivun hakemassa puukon alle ja kyllähän tuo taitaa valmista olla. Nauan pumppua pari iltaa taapäin vuolaisin ja oli kyllä keskeltä vielä punainen ja hyvinkin pehmeä. Taitaa loppua Jyväskylässä kelit kesken. No, kaipa se pohjoisen pääsatsi onnistuu. Täytynee kaapata pakastimeen nuo tuolta jos kovin alkaa lämmetä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 27.03.2010 00:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Ka, juuripa käväisin kolme viikkoa roikkuneen lampaan sydämen siivun hakemassa puukon alle ja kyllähän tuo taitaa valmista olla. Nauan pumppua pari iltaa taapäin vuolaisin ja oli kyllä keskeltä vielä punainen ja hyvinkin pehmeä. Taitaa loppua Jyväskylässä kelit kesken. No, kaipa se pohjoisen pääsatsi onnistuu. Täytynee kaapata pakastimeen nuo tuolta jos kovin alkaa lämmetä.


Ootko tosissasi? Katsoin että Jkylässä on 55cm lunta, ei varmasti lopu kelit kesken, odottele nyt ihan rauhassa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 29 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com