Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
S.A.V.O. Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2004 Viestejä: 617 Paikkakunta: Gotham city
|
Lähetetty: 11.12.2004 16:11 Viestin aihe: Riistan maku. |
|
|
Ihmetyttää kun jotkut ihmiset hyppivät takajaloilleen kun kuulevat mainittavan riistan lihasta. Nenän nyrpistystä aiheuttaa se kun se maistuu "riistalle". No millekkäs sen tulisi maistua? Eihän kaikki liha onneksi maistu väkirehu kasvatetulle possulle. Eikös se tämä riistan maku ole juuri se maku jonka takia sitä arvostetaan, jos ymmärtää hyvän päälle. _________________ Kukas piru sitä veronmaksajia tekee ellei veronmaksajat itte? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 11.12.2004 17:23 Viestin aihe: |
|
|
Olen ihmetellyt aivan samaa asiaa. Kysellään, että mitenkä se "riistan" maku saadaan pois siitä lihasta. Aivan kuin kaikki eläimet maistuisivat samalle - riistalle!
Mikä siis on tämä "riistan maku"? Minusta jokainen eläin maistuu juuri sille, mitä se on. _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
aop Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2004 Viestejä: 317
|
Lähetetty: 11.12.2004 17:36 Viestin aihe: |
|
|
Hmmm, itte taas oon tavannu hehkuttaa ihmisille riistan makua. Johtuen siitä, että se maistuu paljon paremmalta kuin pullamössöelukat. Ne jokka tajuaa riistan maun negatiivisena asiana, eivät ole koskaan sitä maistaneet. _________________ Kaikki mitä haluaisin tehdä on joko moraalitonta, vaarallista tai lihottavaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 11.12.2004 17:49 Viestin aihe: |
|
|
Mutta kun sellaisetkin ihmiset, jotka eivät koskaan ole syöneet minkäänlaista riistaa, puhuvat "riistan mausta" tyyliin "minä en voi syödä sitä, koska se maistuu riistalle.
Kerran tarjosin yhdelle eukon naispuoliselle työkaverille aivan tavallista naudanlihasta tehtyä lihakeittoa. Keitto oli maukasta ja hänen syötyään pari lautasellista, kysyin tältä rouvalta, että mitäs pidit hirvenlihakeitosta. Kysymykseeni tuli pienen miettimisen jälkeen vastaus, että kyllähän se aivan selvästi maistui riistalle ja hänen piti juuri kysyä onko tämä hirveä.
En ole vieläkään uskaltanut tunnustaa kusetustani tälle kovin itsetietoiselle naiselle. _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nisäkäs Vieras
|
Lähetetty: 13.12.2004 14:07 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se tuo oikea hirvenlihapottukeittokin osaa olla hyvää.Jounen vuosi sitten kävimme miljoonapilkkiin mennessä siskon luona syömässä hirvikeitot.Mukana oli 8kpl Ruotsalaisia kavereita.Mainitsin jo matkalla että nyt sitten syödään tällainen keitto.Niinkuin teimmekin.Iso kattila oli keittoa 11 hengelle mutta hyvä ettei loppunut kesken.Onneksi olin maininnut jo etukäteen että sitä voi sitten mennä tavallista enemmän.Nämä kaverit tuskin ovat riistaa kovin montaa kertaa maistaneet.Ovat sellaisia kehonrakentajia.Ruokana tuntuu enemmän olevan pastat sun muut sentyyliset ruuat.Sitä ne myös sitten syövät mahdottomia määriä.Ne ainakin todella tykkäsivät sopasta.Kehuivat koko matkan ajan ja vielä seuraavanakin vuonna hirvikeittoa.
Täytyy ottaa selville onko kisat keväällä,jos vaikka karhupaistia sais. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 15.12.2004 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Onhan siinä riistassa sellainen vahva maku, joka varmasti jää ensikertalaisen suuhun pyörimään. Mielestäni riistan maku vaatii hieman totuttelua, ennenkuin siitä voi aivan rehellisesti sanoa että "herkullista". Eihän se kaljakaan poikasena hyvälle maistunut, nykyään uppoaa vähän turhankin hyvin
Toisaalta kun syksyllä rupeaa pakastinta tyhjäksi syömään, tuntuu välillä ihan mukavalta vaihtelulta häivyttää sitä riistan makua maustamalla vahvasti ja eri tyyliin. Se alkaa muuten seuraavana kesänä jo typäisemään se riistan maku... Ei toki kaikilla, riippuu onko siellä pakastimessa mitään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
S.A.V.O. Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2004 Viestejä: 617 Paikkakunta: Gotham city
|
Lähetetty: 18.12.2004 14:48 Viestin aihe: riistan |
|
|
Kyllä meikäläinen ainakin on ihan myyty hirvenlihalle kun nyt ensikertaa sain kunnolla hirveä(syödä). Täytyy yrittää ensi vuonna kiilata johonkin asialliseen hirviporukkaan... _________________ Kukas piru sitä veronmaksajia tekee ellei veronmaksajat itte? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 18.12.2004 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Äsken söin hirven sisäfileestä tehtyä wieninleikettä. !&%¤#"! pilalle meni kun ei maistunu muulle kuin korppujauhoille! harmittaa hyvän fileen menetys, onneksi on muutama vielä jemmassa pakkasessa! _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16768
|
Lähetetty: 18.12.2004 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Jotkut puhuvat, että riistanliha maistuu metsälle. Tiedättekö te, miltä metsä maistuu. Tällä periaatteella lehmä maistuu navetalle, sika sikalalle jne. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 18.12.2004 20:57 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Jotkut puhuvat, että riistanliha maistuu metsälle. Tiedättekö te, miltä metsä maistuu. Tällä periaatteella lehmä maistuu navetalle, sika sikalalle jne. |
Tämä lienee varsin totta, joskus on saanut syödäkseen sianlihaa joka maistuu "sikalalta".
Varmasti hirvenliha on yksi "helpoimpia" lihoja ensikertalaiselle, riistanmaku on kuitenkin miedoimmasta päästä, ainakin mun mielestä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pärse Vieras
|
Lähetetty: 18.12.2004 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Minusta hirvi maistuu hieman lehmänlihalta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paavo Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Hei 2004 Viestejä: 2855
|
Lähetetty: 20.12.2004 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Hirven fileitä käsittelisen kuin nautaa. Eli ei mitään leikkeitä niistä, eikä missään tapausessa kypsäksi. Korkeitaan mediumiksi. Tietysti fileen pitää olla hyvin riippunutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 20.12.2004 23:10 Viestin aihe: |
|
|
Paavo kirjoitti: | Hirven fileitä käsittelisen kuin nautaa. Eli ei mitään leikkeitä niistä, eikä missään tapausessa kypsäksi. Korkeitaan mediumiksi. Tietysti fileen pitää olla hyvin riippunutta. |
Raakakypsytetty sisä- ja ulkofile sekä vasan sisäpaisti on parhaimmillaan kevyesti nuijittuna mediumiksi pannulla paistettuna. Tietty raakakypsytys pitää olla puikkarissa. Itse olen pitänyt jääkaapissa täyden viikon tiukasti muovipussissa käärittynä. Pitääkö joku vielä pitempään ilman vakumointia? _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paavo Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Hei 2004 Viestejä: 2855
|
Lähetetty: 20.12.2004 23:25 Viestin aihe: |
|
|
Jääkaappi on mielestäni vähän liian lämmin kunnon riiputukseen. Itse olen kylmiössä (0- +3c) riiputtanut 4-6vko. Tämä tietysti edellyttää hirven olevan priimakunnossa ampumisen jälkeen ja suolistuksen tapahtuneen asiallisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 21.12.2004 13:51 Viestin aihe: |
|
|
Riiputusaika on lämpötilasta riippuvainen. Tosi on että mitä kylmempää, sitä pitempi riiputusaika. Toisalta mikrobit eivät pääse kylmässä jylläämään samallai kuin lämpimässä. Kylmä on ehdottomasti parempi.
Netissä löytyy aika vähän tietoa raakakypsyttämisestä. _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|