OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lauantai sapuskaa kauriista

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JiiPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 317
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.02.2008 18:48    Viestin aihe: Lauantai sapuskaa kauriista Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin aamulla lueskelemassa täältä foorumilta mitä reseptejä kauriinfileen varalle löytyy. Monenlaista marinointi ohjetta löytyikin, no ensisijaisesti ruokakaapin sisältöhän se määrää paljon. No hieman ehdotuksia soveltaen syntyi seuraavanlainen kokkaussessio...


Marinaadiin törkkäsin mm. edellis illan dippauksesta jäljelle jääneen potku-dipin.


Noin mutu tuntumalla vaan edellisessä kuvassa olevia aineksia pussiin ja filee perään. Tosin valkosipuli oli menny vanhaks, niin korvasin sen tavallisella sipulilla Laughing


Kolmisen tuntia marinointia huoneen lämmössä tekee fileelle ihmeitä. Hieman vettä, sipulia ja pippuria pataan ja eikun uuniin.


Helposti ja hyvää.


Punaviinikastikkeeseen hieman voita.


Jälkiruoka-ainekset löytyivät pakastimesta. Tulppaanit eivät kuulu soppaan.


Vadelmat kiehauttamisen ja siivilöinnin kautta roskiin. Suurustamisen jälkeen kokonaiset mustikat joukkoon. Lopuksi vielä jäätelön pala sekaan.


Tadaa. Valmista tuli Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ilekka Filemon
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Jou 2007
Viestejä: 485

LähetäLähetetty: 16.02.2008 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...tollasta söis koistisen labradorinnoutajakaa...
_________________
Se on turha pillittää, jos pyy on jo naapurin repussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20367
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.02.2008 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköistä ja mielenkiintoiset juomavalinnat.

Miltä tuo Fish shot maistuu, itsekin moisen bongasin Alkossa, mutta maistamatta on. Taisi olla uutuuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JiiPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 317
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.02.2008 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Hyvän näköistä ja mielenkiintoiset juomavalinnat.

Miltä tuo Fish shot maistuu, itsekin moisen bongasin Alkossa, mutta maistamatta on. Taisi olla uutuuksia.


Valkoviini, punkun sijaan allergisuus syistä ja "fisua" koska sattui kaapista löytymään. Erittäin hyvä shottina! Sopii herättämään ruokahalun.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Fisherman's_Friend
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.02.2008 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota fisua voi tehdä itsekin kun sotket votkaan Fisherman's Friendiä. Makiata on. Parempaa on kuitenkin kaupan tätien tekemä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 16.02.2008 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Kun noinkin paljon vaivaa näkee, niin mä olisin kyllä tehnyt siinä paistin ohessa jotain lisuketta aidoista perunoista ja tuohon kastikkeeseen käyttänyt sen kauriin omaa lientä ehkä aidolla punaviinillä maustettuna. Laughing Joka tapauksessa tämä ruokaosio on yksi parhaista osioista foorumilla ja toivotaan edelleenkin uusia reseptejä mukaan. Joku pätevä journalistinalku voisi näistä eri ohjeista vaikka tehdä kirjan lopputyönään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 16.02.2008 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo juomapuoli kyllä "hiukkasen" oudoksuttaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 18.02.2008 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Tuo juomapuoli kyllä "hiukkasen" oudoksuttaa...
No ompa yllätys Rolling Eyes Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 18.02.2008 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ei se fishermanni uutuus ole. Onhan tuota jokunen pullo tullut tuhottua ja melekosen taattu kohmelo tulleepi.
Kyllä täältä ihan hyviä vinkkejä omiin kokeiluihin saa. Pitääkin tästä lähteä pakastinta kaivelemaan, josko tuolta jonkun lihakimpaleen löytää.
Miten muuten kun jotkut tuntuu pitävän lihaa marinadissa vaan joitain tunteja ja ite yleensä pidän sen vuorokauden pari. Tuntuis vaan että ei ne mausteet kerkee maustaa kunnolla alle päivässä? Tai kai ne vähä kerkee
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 18.02.2008 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fisu on ihan perus settiä. kauris kyllä on vaan niin namia todella maukasta riistaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JiiPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 317
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.02.2008 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

duster kirjoitti:
Joo ei se fishermanni uutuus ole. Onhan tuota jokunen pullo tullut tuhottua ja melekosen taattu kohmelo tulleepi.
Kyllä täältä ihan hyviä vinkkejä omiin kokeiluihin saa. Pitääkin tästä lähteä pakastinta kaivelemaan, josko tuolta jonkun lihakimpaleen löytää.
Miten muuten kun jotkut tuntuu pitävän lihaa marinadissa vaan joitain tunteja ja ite yleensä pidän sen vuorokauden pari. Tuntuis vaan että ei ne mausteet kerkee maustaa kunnolla alle päivässä? Tai kai ne vähä kerkee


Marinointi aika riippuu monesta tekijästä: Lihakimpaleen koko, mikä elukka kyseessä, mistä kohtaa elukkaa (file, paisti, niska yms.), marinointi lämpötila...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16696

LähetäLähetetty: 19.02.2008 16:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Joku pätevä journalistinalku voisi näistä eri ohjeista vaikka tehdä kirjan lopputyönään.

Kirjan nimi olisi kurjan kuppilan kurjat reseptit.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 19.02.2008 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

duster kirjoitti:
Onhan tuota jokunen pullo tullut tuhottua ja melekosen taattu kohmelo tulleepi.
Sorry... enpä muistanukkaan, että sehän se onkin pääasia... Wink
Lähinnä tuota valkkaripulloa tuossa tihrustelin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 19.02.2008 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikamoinen aperitiivi valinta ....eikös tuo töksäytä makunystyrät tukkoon, kun on kuitenkin erittäin voimakkaan makuinen - Siis fisu

-Vai onko kyseessä jälkiruoka snautseri?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 20.02.2008 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kai tuon fisun kanssa sais vaikka sen supikoirankin syötyä... Tai jos sillä marinois sen supelon?!
Senverran kritiikkiä alkuperäiseen aiheeseen, että joskus tein tuota Knorrin punaviinisoosia ja eipä tarvii toiste tehhä... Aika pahaa oli.
Omatekemä aina parempaa, mutta joskus laiskuuksissaan tulee sorruttua
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com