Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JiiPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2004 Viestejä: 317 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 18:48 Viestin aihe: Lauantai sapuskaa kauriista |
|
|
Kävin aamulla lueskelemassa täältä foorumilta mitä reseptejä kauriinfileen varalle löytyy. Monenlaista marinointi ohjetta löytyikin, no ensisijaisesti ruokakaapin sisältöhän se määrää paljon. No hieman ehdotuksia soveltaen syntyi seuraavanlainen kokkaussessio...
Marinaadiin törkkäsin mm. edellis illan dippauksesta jäljelle jääneen potku-dipin.
Noin mutu tuntumalla vaan edellisessä kuvassa olevia aineksia pussiin ja filee perään. Tosin valkosipuli oli menny vanhaks, niin korvasin sen tavallisella sipulilla
Kolmisen tuntia marinointia huoneen lämmössä tekee fileelle ihmeitä. Hieman vettä, sipulia ja pippuria pataan ja eikun uuniin.
Helposti ja hyvää.
Punaviinikastikkeeseen hieman voita.
Jälkiruoka-ainekset löytyivät pakastimesta. Tulppaanit eivät kuulu soppaan.
Vadelmat kiehauttamisen ja siivilöinnin kautta roskiin. Suurustamisen jälkeen kokonaiset mustikat joukkoon. Lopuksi vielä jäätelön pala sekaan.
Tadaa. Valmista tuli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ilekka Filemon Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Jou 2007 Viestejä: 485
|
Lähetetty: 16.02.2008 19:09 Viestin aihe: |
|
|
...tollasta söis koistisen labradorinnoutajakaa... _________________ Se on turha pillittää, jos pyy on jo naapurin repussa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.02.2008 20:23 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköistä ja mielenkiintoiset juomavalinnat.
Miltä tuo Fish shot maistuu, itsekin moisen bongasin Alkossa, mutta maistamatta on. Taisi olla uutuuksia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JiiPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2004 Viestejä: 317 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Hyvän näköistä ja mielenkiintoiset juomavalinnat.
Miltä tuo Fish shot maistuu, itsekin moisen bongasin Alkossa, mutta maistamatta on. Taisi olla uutuuksia. |
Valkoviini, punkun sijaan allergisuus syistä ja "fisua" koska sattui kaapista löytymään. Erittäin hyvä shottina! Sopii herättämään ruokahalun.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fisherman's_Friend |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Tuota fisua voi tehdä itsekin kun sotket votkaan Fisherman's Friendiä. Makiata on. Parempaa on kuitenkin kaupan tätien tekemä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.02.2008 21:19 Viestin aihe: |
|
|
Kun noinkin paljon vaivaa näkee, niin mä olisin kyllä tehnyt siinä paistin ohessa jotain lisuketta aidoista perunoista ja tuohon kastikkeeseen käyttänyt sen kauriin omaa lientä ehkä aidolla punaviinillä maustettuna. Joka tapauksessa tämä ruokaosio on yksi parhaista osioista foorumilla ja toivotaan edelleenkin uusia reseptejä mukaan. Joku pätevä journalistinalku voisi näistä eri ohjeista vaikka tehdä kirjan lopputyönään. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 16.02.2008 23:21 Viestin aihe: |
|
|
Tuo juomapuoli kyllä "hiukkasen" oudoksuttaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 18.02.2008 20:56 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Tuo juomapuoli kyllä "hiukkasen" oudoksuttaa... | No ompa yllätys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 18.02.2008 21:51 Viestin aihe: |
|
|
Joo ei se fishermanni uutuus ole. Onhan tuota jokunen pullo tullut tuhottua ja melekosen taattu kohmelo tulleepi.
Kyllä täältä ihan hyviä vinkkejä omiin kokeiluihin saa. Pitääkin tästä lähteä pakastinta kaivelemaan, josko tuolta jonkun lihakimpaleen löytää.
Miten muuten kun jotkut tuntuu pitävän lihaa marinadissa vaan joitain tunteja ja ite yleensä pidän sen vuorokauden pari. Tuntuis vaan että ei ne mausteet kerkee maustaa kunnolla alle päivässä? Tai kai ne vähä kerkee _________________ Gsp |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 18.02.2008 22:08 Viestin aihe: |
|
|
Fisu on ihan perus settiä. kauris kyllä on vaan niin namia todella maukasta riistaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JiiPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2004 Viestejä: 317 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 19.02.2008 10:15 Viestin aihe: |
|
|
duster kirjoitti: | Joo ei se fishermanni uutuus ole. Onhan tuota jokunen pullo tullut tuhottua ja melekosen taattu kohmelo tulleepi.
Kyllä täältä ihan hyviä vinkkejä omiin kokeiluihin saa. Pitääkin tästä lähteä pakastinta kaivelemaan, josko tuolta jonkun lihakimpaleen löytää.
Miten muuten kun jotkut tuntuu pitävän lihaa marinadissa vaan joitain tunteja ja ite yleensä pidän sen vuorokauden pari. Tuntuis vaan että ei ne mausteet kerkee maustaa kunnolla alle päivässä? Tai kai ne vähä kerkee |
Marinointi aika riippuu monesta tekijästä: Lihakimpaleen koko, mikä elukka kyseessä, mistä kohtaa elukkaa (file, paisti, niska yms.), marinointi lämpötila... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 19.02.2008 16:42 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Joku pätevä journalistinalku voisi näistä eri ohjeista vaikka tehdä kirjan lopputyönään. |
Kirjan nimi olisi kurjan kuppilan kurjat reseptit. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 19.02.2008 17:08 Viestin aihe: |
|
|
duster kirjoitti: | Onhan tuota jokunen pullo tullut tuhottua ja melekosen taattu kohmelo tulleepi.
| Sorry... enpä muistanukkaan, että sehän se onkin pääasia...
Lähinnä tuota valkkaripulloa tuossa tihrustelin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 19.02.2008 17:22 Viestin aihe: |
|
|
Aikamoinen aperitiivi valinta ....eikös tuo töksäytä makunystyrät tukkoon, kun on kuitenkin erittäin voimakkaan makuinen - Siis fisu
-Vai onko kyseessä jälkiruoka snautseri? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 20.02.2008 11:04 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kai tuon fisun kanssa sais vaikka sen supikoirankin syötyä... Tai jos sillä marinois sen supelon?!
Senverran kritiikkiä alkuperäiseen aiheeseen, että joskus tein tuota Knorrin punaviinisoosia ja eipä tarvii toiste tehhä... Aika pahaa oli.
Omatekemä aina parempaa, mutta joskus laiskuuksissaan tulee sorruttua _________________ Gsp |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|