Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 03.04.2007 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Semmosia sissijuustolle tuoksuvia ihania länttejä. Vaikuttaa täsmälleen samanlaiselta, kuin juuston päälle tuleva ohut valkea home. Vaan eipä se siinä juutossakaan ole ikinä syömistä hidastanu. Ja ainoastaan pariin naudan lihaan tuli. Tartunta ei ole varmasti tullu lihan käsittelyvaiheessa, senverran huolellinen olen aina lihojen kanssa.
Homeitiöitähän on ilmassa järkyttävä määrä. Silloin ekoina päivinä kun roikkuivat oli niin märät kelit ja kun ottaa huomioon kuivamattomien lihojen melko alhaisen suolaprosentin, ei se homeen mahdollisuus mikään mahdottomuus ole. Onneksi ei menny kaikkiin lihoihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JuRa Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Syy 2004 Viestejä: 182 Paikkakunta: Pohjoinen perifeeria
|
Lähetetty: 03.04.2007 16:40 Viestin aihe: |
|
|
No niin on se aika keväästä kun on kuivalihamarkkinoitten aika Savukoskella. Kaikki jotka eivät ole muistaneet laittaa kuivalihaa roikkumaan tänä keväänä tai eivät ole sitä koskaan maistaneet niin täältä sitä saa. Ohjelmassa mm porokilpailuja, tanssahtelua ja musiikkia sekä muuta mukavata. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 04.04.2007 21:20 Viestin aihe: |
|
|
Ahh.. Tiiän kyllä mitä huomenaamuna vuollaan varispassissa. Tuota tavaraa on nyt muovikassillinen, eiköhän sillä kesä pärjätä kun innokkaimmat anna_mullekkin-miehet ajetaan pyssyn kanssa poies.
Että kyllä täällä alempanakin ymmärretään hyvän päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2005 Viestejä: 1384 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 05.04.2007 14:16 Viestin aihe: |
|
|
No voi perk!
Nuo on kyllä vielä raakoja....pitäis vielä roikuttaa....tartar hommat on erikseen _________________ Eihän sitä kukhan jaksa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 05.04.2007 17:30 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa tapahtuu just se, että valokuva valehtelee..
Nuo lihat on läpi "mustia". Läpinäkyvän ohuena lastuna näyttää jostain syystä kuvassa raa`alta ja punaiselta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2005 Viestejä: 1384 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 05.04.2007 19:27 Viestin aihe: |
|
|
No sitte!
siksi minäkin näytän pöhöttyneeltä juopolta...kamera valehtelee _________________ Eihän sitä kukhan jaksa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 05.04.2007 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Eipäs se mitään, kauneus on katsojan silmässä. Hyvää on kuitenkin. Suolaa just sopivasti.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 07.04.2007 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Ostin kaverilta kuivalihaa ja on todella hyvää. Kaveri kertoi, että kun juo kirkasta kolme päivää yhteen soittoon ja sitten ottaa kuivalihaa reippaasti ja pari olutta, niin ukko turpoo, ettei sormia pysty nyrkkiin puristamaan. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 07.04.2007 13:34 Viestin aihe: |
|
|
Kalijaa ja muita värillisiä ei tartte kun vuorokauvven ottaa.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16749
|
Lähetetty: 07.04.2007 16:07 Viestin aihe: |
|
|
Nyt pitäisi miehestä suolaa löytyä. Olen syönyt reilusti graavattua lohta ja tuollaisen päreen kokoisen siivun kuivalihaa. Täytyy toistaa itseään, että on todella hyvää lihaa. Nyt jos vielä antaisi myrkyn lentää, niin a vot. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6350 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 07.04.2007 18:01 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se hyvvää on kun sen ossaa tehä. Eilettään kun iltapalapöydässä nakattiin sallalaista poron syväntä nokan eteen, niin tuntu että näläkä katosi ennenkun oli kerenny suutaan aukasta. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 08.04.2007 09:43 Viestin aihe: |
|
|
Olipa muuten aika isot markkinat tuolla Savukoskella ja parasta kuivalihakeittoa mitä meikäläinen on syöny. Näkyhän tuonne nuo lapin silimäätekevätkin työtyneen sankoin joukoin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 08.04.2007 10:04 Viestin aihe: |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti: | ja parasta kuivalihakeittoa mitä meikäläinen on syöny. |
Huomasin juuri ruokalajin, jota en ole syönyt, enkä valmistanut. En löytänyt hakutoiminnolla. Miten lapinmies valmistaa? _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 08.04.2007 11:20 Viestin aihe: |
|
|
Ite olen keitelly seuraavalla reseptillä:
Kattilaan vettä, desi ohrasuurimoita, vähän suolaa ja kuivalihat. Keitettään ainakin tunti ja jos on aikaa niin vaikka kaksi. Sitten lisätään pottuja tarpeen mukaan(samoin lihaa saa olla tarpeen mukaan). Ihan hyvää tulee.
Tuossa markkinakeitossa tosin oli vielä läskisipareita seassa ja oli kyllä parasta kuivalihakeittoa jota olen syönyt.
Olisi siellä muuten ollut kampsujakin tarjolla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 08.04.2007 13:19 Viestin aihe: |
|
|
Ahaa. Siis näitä puuroja, joissa lihaa seassa. Kampsut? _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|