OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6304

LähetäLähetetty: 17.10.2024 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Jyrkkä D kirjoitti:
Victorinox ja Swibo ovat ammattilaisten työkaluja. Osta jompikumpi.


Olen vähän sitämieltä että sama puukko.. Mielestäni kaapissa molemmin leimoin


Olet oikeassa. Tiedän hyvin, että Wenger myi Swibon Victorinixille 2000-luvun alkupuolella. Kahva on toki erilainen mutta terä on sama.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 9150

LähetäLähetetty: 17.10.2024 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Swibossa on Victorinoxin terä, mutta kahva on huonon mallinen ja liukas.Victorinoxin omalla nimellä myydyissä veitsissä on Fibrox-kahva, joka ei ole liukas ja sopii minun käteeni parhaiten. Minulla on Swibon, Sanellin ja Victorinoxin bonig veitset ja Victorinox on useimmin käytössä. Minulla on myös Victorinox Fibrox fileveitsi 15 cm terällä, mutta se ei ole hyvä yleiskäyttöön lihanleikkauksessa, koska terä on liian taipuisa. Eilen pistimme n. 1000 kg ruohoja pakastusvalmiiksi ja suurimmalla osalla leikkajista näytti olevan Victorinox Fibroxit käytössä. Ensi viikolla taas sama homma jatkuu.

Noista halvoista veitsisarjoista ei ole kovin hyviä kokemuksia. Sain lahjaksi Outdoor Edgen veitsisarjan ja siitä on tullut käytettyä boning veistä ja lihaveistä paloitteluun. Boning veitsen terä vääntyi ja sen paikalle laatikkoon sopi Victorinoxin veitsi. Leikkureilla saa ehkä sorsan jalan poikki. Luusaha on kohtuullisen hyvä ja sitä tulee käytettyä peurahommissa.

https://www.motonet.fi/tuote/outdoor-edge-game-processor-teurastussetti?product=55-03969
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4501

LähetäLähetetty: 17.10.2024 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Lahtivajalla jannut näytti käyttävän semmosia kalaveitsen näkösiä. Kysyin mistä tommosia, niin sano että Atrian leikkaamosta saa, kun on suhteet kunnossa.

Eli kutakuinkin tällanen. Taidan hakea tommosen kokeeksi.

https://www.retkitukku.fi/victorinox-urbeningskniv-12-cm-svart-fibrox-smalt-flexibelt-svangt-skar

Edit, tai sitten tuosta 🤔

https://www.retkitukku.fi/morakniv-metsastyssetti-oranssi-2-veista-ja-teroituspuikko



Noissa perkuuhommissa tahtoo tylsyä luihin, karvoihin ja kuraan veittet, lihanleikkuuveitti stoolalla välillä pyyhkäisten pysyy paremmassa kunnossa, ohut terä niin saa entrattua helpommin vs puukon paksumpu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.10.2024 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin tosiaan hiesserin erotteluveitsen. Se tuntui hyvälle. Ja kun seuran nylkysuulilla vedin tällaisella aina leikkuun välissä niin kyllä ristus oli maukkaassa terässä.






Nämä luusta irroittelut käy terän päälle aika helposti. Siinä käytän mieluusti jotain jo vähän heikompaa veistä. Tulee helpolla lovia terään.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4501

LähetäLähetetty: 17.10.2024 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toi on välihoitona ihan hyvä, teroitukseen itsellä on Tormekin tahko ja Onion Sharp nauhakone
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17206
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 17.10.2024 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tormekkiä olen tässä namutellut myös, hankkii olla sen 650e hinnoissa vain.

Meillä meni tällekautta tuo lihanleikkuu hirvissä niin että jaetaan puoliskoina per ukko.

Eli käytänössä tulee 2 lihanleikkuuta minulle, ison ja vasan puoliska.

Ennen jaettiin kaikki kaikkien kesken ja leikkuuiltoja lukemattomia.

Peuraa toki saa leikellä sitämukaa kun sattuu saamaan jos saa.

Tykkään systeemistä ja palat on just eikä melkein oikein leikattu. Very Happy
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.10.2024 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä leikataan hirvi raakapaloihin ja jaetaan n 10kg erissä. Mielestäni paras systeemi jakaa isolle porukalle. Toki mieluusti ottaisin myös puoliskoina. Mutta näissä tulee sitten tolkuttomat erot. Leikatun lihan jakoerillä saadaan todella tasapuolinen jako myös vuositasolla ja joustoa siihen paljonko hirviä täytyy ampua. Eli jahdin voi jättää myös keskenkin eikä tämittää viimestäkin hirveä että saa jaon tasan.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.10.2024 13:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikuinen naaraspeura. Todella talinen. Puhdasta lihaa 22kg. Vajaa 4 tuntia pakettiin. Emäntä leikkasi lavat luuttomaksi minun leikatessa muuta ja jauhoi lihat samaan aikaan kun siivosin paikkoja. Ja laputti samaan aikaan ku minä vakumoin. Olevana nopiana oltiin mutta kyllä vaan aikaa kului. Mutta aivan priimalaadun lihat tuli.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6304

LähetäLähetetty: 18.10.2024 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Aikuinen naaraspeura. Todella talinen. Puhdasta lihaa 22kg. Vajaa 4 tuntia pakettiin. Emäntä leikkasi lavat luuttomaksi minun leikatessa muuta ja jauhoi lihat samaan aikaan kun siivosin paikkoja. Ja laputti samaan aikaan ku minä vakumoin. Olevana nopiana oltiin mutta kyllä vaan aikaa kului. Mutta aivan priimalaadun lihat tuli.


Mistä kohtaa kello lähti käymään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.10.2024 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyljetty ruho kinnerissä ja siitä siihen kun kaikki lihan palat vakuumissa, laputettuna ja punnittuna pakastimessa. Ei tämä nyt ihan tarkka kellotus ollut. Haettiin kebabit ja syötiin välillä ja kahvit juotiin ja tuotiin lihoja suulilta kotio vakumoitavaksi jne. Mutta suurin piirtein luokkaa tuo. 9.15 aloiteltiin ja 13.45 oli valmista ja tuohon aikaväliin sitten sisältyi tuota muuta puuhaakin.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6304

LähetäLähetetty: 18.10.2024 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joku ei nyt täsmää kun kaikkein kovin nyhrää kahteen pekkaan yhtä peuraa pakkaseen 4 tuntia. Osaamisessa tai työtahdissa täytyy olla isoja puutteita. Tuohon menee yhdellä osaavalla ihan max. 3 tuntia. Ja siinä ei ole kiire. Uskon, että moni tekee vielä paljon nopeamminkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.10.2024 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkein kovin😅
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.10.2024 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen verran siinä vaan aikaa meni. Ammatti lihanleikkaajalla menee peuran leikkaamiseen n tunti. Se on reilu puoli tuntia kun lihat luista irti ja siihen kaikki siivoaminen ja annospaloittelu päälle. Ei ole ihme jos minulta menee kauemman. Jauhamiseen menee varmasti aikaa ammattilaiselta sama mitä minulta samalla myllyllä. Samoin leikkuulautojen ja lihamyllyjen pesu sekä lahtivajan lattian putsaus. Sama aika varmasti. 40 paketin vakumointi ja laputus ja punnitus ottaa varmasti aikaa keneltä vain jonkiverran.

Tottakai foorumilaiset tekee tuon tuntiin ja kahteen. En epäile ollenkaan. 😅😅😅. Mutta minä en ole julistautunutkaan kaiken osaavaksi ja tietäväksi. Kerron mitä osaan ja tiedän sen mukaan mikä on totta. Esittämäni kellotukset on totta ja aivan takuulla operointivauhtini on KESKIVERTO metsästäjää parempia. Mutta missään kohtaa en ole sanonut että kyseessä olisi huippuvauhti. Olen sanonut että se on minun vauhtini. Enkä kyllä sanoisi että osaamisessani varsinaisesti kauheita puutteita silti on. Emäntä, joka apuna oli, ei nyt ole nopein leikkaaja. Hän leikkasi kaksi lapaa jauhelihavärkiksi siinä ajassa kun minä pilpastin muun peuran annoskokoon ja jauhettavaksi. Mutta sitten hän siirtyi myllyttämään joten siinä porrastuksessa säästimme aikaa. Hän pesi myllyn samalla ku minä pesin lattiaa ja pöytiä. Hän laputti samalla kun minä vakumoin.

Aika kova on joka laittaa aikuisen peuran alle kolmeen tuntiin pakastimeen. Mahdollista mutta nopiana saa olla ainaki tuollaisilla vehkeillä mitä itsellä on käytössä. Pelkästään 40 pussin vakumointi ja laputus ottaa lavan koneella ja ilman tarrakonetta väkisin toistatuntia aikaa yhdeltä. Toki oikoa pystyy monessa kohtaa helposti mutta se näkyy laadussa sitten
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.


Viimeinen muokkaaja, tuhola pvm 18.10.2024 19:15, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6261
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 18.10.2024 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On meitä metsästäjiä moneen junaan. Minä haaveilen pääseväni ampumaan peuran kotikylällä ja toiset kilpailee kuka lyö peuran pakastimeen nopeiten. Tasan ei käy nallekarkit 🤣
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21457
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.10.2024 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä en ole kilpaillut. Jotkut muut tässä nyt haluaa irvailla minun huonoudella lihan käsittelyssä😅. No minä en usko että peuraa laitetaan pariin tuntiin pakettiin priimalla laadulla vaan aivan varmasti laatu on sitten sen näköistä. Väittää voi tottakai mitä vain mutta minä en usko. Sen minä uskon että minua nopeammin pystyy tehdä mutta en usko että 2x nopeammin. Jotain täytyy jättää tekemättä. Eihän tuossa se leikkaus siitä ajasta vie kuin murto-osan. Kaikki välineiden pesemiset ym ja lihojen pakkailut jne siinä sitä aikaa vie eniten
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Seuraava
Sivu 37 Yht. 42

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com