Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 17:20 Viestin aihe: Offset Smoker – Kaljoittelugrillaajan unelma |
|
|
Offset Smoker – Kaljoittelugrillaajan unelma
Olikohan näistä tämmöisistä peleistä täällä jo joku topikki. En muista ja se saattaa liittyä tuohon otsikossa viitattuun ilmiöön
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1206 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 13.03.2023 18:12 Viestin aihe: |
|
|
mullekin BBQ:n ja grillauksen merkityksellinen ero selvis vasta myöhemmällä iällä kun kiireet on helpottanu ja joutaa keskittymään jopa kahteen asiaan yhtä aikaa kuten kaljoittelugrillaamiseen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 19:07 Viestin aihe: |
|
|
Voitt0 kirjoitti: | mullekin BBQ:n ja grillauksen merkityksellinen ero selvis vasta myöhemmällä iällä kun kiireet on helpottanu ja joutaa keskittymään jopa kahteen asiaan yhtä aikaa kuten kaljoittelugrillaamiseen |
En tiedä, onko tässä maassa käynyt koskaan kenellekään samalla tavalla aikaisemmin, miten itselleni kävi viimekesänä. Oli meinaan kesäloma juuri alkanut, päästy mökille, vehnäoluen puraisu koettu ja taskussa oli ranskanleivän kokoinen käärö juomattomia kesälomarahoja.
Tein puhelimessa heräteostoksen!
Tilanteessa, jossa kaikki tuntuu mahdolliselta, paitsi autolla ajaminen, niin kyllä kauppias tietää mistä narusta vetää. Tepe-Puodin isäntä tokaisi puhelimessa, että ”kyllä mä sulle semmoisen savustimen satamaan tuon, niin voit tulla hakemaan veneellä”. Tämähän oli siis vielä sitä aikaa, kun ”kahden valkoviinilasin jälkeen veneilystä” ei lähtenyt aseluvat, kuten tapahtuisi nyt uuden ”yhteistämisohjeen” aikana.
Pojan kanssa koppuloitiin pömpeli kasaan. Aika teelmys, tuli muutamassa laatikossa. Ihan ”Mustang-tasoa”, ei siis mikään ammattipeli. Kohtuu suoraviivainen koottava kaverin kanssa, kun jotkut osat vähän painaakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 19:17 Viestin aihe: |
|
|
Epäilen, että olen myös likimain ainoita joka on kokenut jotain seuraavanlaista:
Eli kun sä kikkailet sen sun uuden lelun kanssa ja ehdit vihdoin ja viimein saunaan. Ja kun tuut sieltä karjuen ja vaatien selitystä sille, että miksi pesä on musta tai saunassa on 400 astetta lämmintä.
Niin vaimo toteaa, että me käytiin illan mittaan pyytämässä sua se 7 kertaa sinne saunaan ja kyselemässä mitä sen saunan kanssa tehdään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 19:36 Viestin aihe: |
|
|
En tiedä onko kukaan muu kokenut semmoista, että kun sä siinä rivarin takapihalla grillailet kaasurillilläsi vartissa jotkut pikku pihvit ja maissinpalat, niin se naapuri on siinä nillittämässä ”että tää kauhea grillinkäry tarttuu pyykkeihin jne jne”.
Kun vedät Offset-smokerilla kavereiden kanssa siinä postimerkinkokoisella rivarinpihalla parikin semmoista palttiarallaa kahdeksan tunnin ”nyt rillataan pojat”-sessiota, niin voin luvata ettei naapuri valita enää kertaakaan kaasugrillauksesta… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Täähän ei tosiaan ole mitään kiireisen miehen tai naisen hommaa, eli on hyvä miettiä jotain ajankulua kypsymisvaiheen ajaksi.
Tässähän on siis tulipesä tuon varsinaisen lihatiinun sivulla. Eli tälläinen perinteisen grillin ilmiö: ”Oho rasvaa putosi hiilille ja syttyi palamaan ja lihaklönttini näyttää meteoriitilta” ei pitäisi olla mahdollinen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 20:09 Viestin aihe: |
|
|
Aika lailla harjoitellessahan tämä homma on lähtenyt itellä liikkeelle viimekesänä.
Tiettyjä perushommia on saanut heti unohtaa. Esimerkiksi ”jonkun hienojen savustuspurujen kanssa kikkailun”.
Oma käyttömalli on se, että otan ”peruslämmöt” laadukkailla hiilibriketeillä, piippusytyttimellinen pesään. Ja sitten heittelen pesään silloin tällöin paria leppäklapia kerrallaan ”lämmönpitoon ja savuntuottoon”. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 20:36 Viestin aihe: |
|
|
Savustusosan molemmissa päissä on lämpömittarit. Luonnollisesti polttopää on kuumempi. Tällähän ajetaan normaalisti jollain palttiarallaa 120C lämmöillä, eli mikään kahden kilon kasslermöykky ei tosissaan tule pöytään tunnissa… Samoin ulkolämpötila ja tuuli vaikuttaa jonniinkin verran hommaan.
Itse käytän lihalämpömittaria apuna, suosittelen lämpimästi.
Yksi säädettävä homma on tosiaan, millä kohtaa ritilää savustelee. Samoin se, että minkämoista sisälämpötilaa lähtee oikeasti hakemaan tai on tarvetta hakea. Kun lihan vetää vaikka folioon tekeytymään, niin lämmöt vielä nousee ja paljonko joku suomalainen possu oikeasti ”terveysmielessä” vaatii pitkässä kypsennyksessä piikkilämpöjä.
Riistan kokeilu tällä jäi vielä tekemättä, tuo pitää jossain välissä koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Sen verran tuossa on kyllä puuhastelua ja ajanmenoa, että ainakin itellä on kaasugrilli pakko olla myös. Eikä mitään ihan olemattoman kokoista lihanpalaa viitsi edes laittaa. Yllättävän monta kertaa sitä vaan silti tuli savusteltua tuolla.
Se etu tuossa on, että vetää kerralla kyllä kohtuu tömäkän määrän läskiä, jos semmoinen tarve on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Yksi asia minkä kanssa olen paininut. Lihaan tulee helposti ”makkaran aromia”. Tiedä sitten johtuuko se leppäsavusta vai jostain muusta osaamattomuudesta.
Varsinaisia kengänpohjasteikkejä tällä on aika hankala tehdä, jos semmoisista tykkää.
Varmaan ilmankin tuota pömpeliä olisi voinut elää. Toisaalta, välillä mökillä oikeasti mukava pitää ”grillauspäivä”, jolloin oikeasti vietetään porukalla aikaa siinä grillin äärellä kokkaillen. Joku tekee noita lisukkeita, joku grillaa, joku kattaa ja korjaa pöydän, joku tiskaa jne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M3 Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2006 Viestejä: 1873
|
Lähetetty: 13.03.2023 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Nämä on hyviä niin se mökki kun muutkin jutut.
Pakko tunnustaa että tässä vloppuna mietin flunssan keskellä siinä mökki jutussa kun oli sorsan syötöstä että on siinä kiireinen mies kun sitäkin jo on tekemässä. Samoin jo siinä mökin aloituksessa ja miten nopeasti asiat etenivät niin hieman kävi mielessä että on nopee mies käännöksissään...
Sitten tätä lukiessa että nyt on adhd pahasti kyseeessä kun grillikin tulilla, ja sitten läsähti mieleen että katson kuvia hieman tarkemmin ja ajatuksella niin niin syöttö juttu kuvissa kun tässäkin on aika kesäiset maisemat
No tämä vaan vahvistaa sitä että itsellä on adhd ja kaikki muutkin pään vaivat kun näin kujalla näitä lukee ja katselee. On ihan vatsalihakset krampissa kun saanut nauraa omalle tyhmyydelle... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 13.03.2023 22:54 Viestin aihe: WAU Lahtinen!!! |
|
|
Kertakaikkiaan riemastuttava tarina, kiitos Lahtinen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 14.03.2023 08:39 Viestin aihe: |
|
|
Viimekesän edesottamuksiahan tosiaan nämä.
Yleensä perehdyn ”jonkinverran” hommaan ennen hankintaa. Niin toki oli tehnyt tässäkin ja todennut moisen pömpelin omaan käyttömalliin täysin sopimattomaksi.
Siinä sitten semmoinen tuli kumminkin ”heikkona hetkenä” hommattua . No, tykkään grillaamisesta eri muodoissaan ja oppia uutta. Ei tässä varsinaisesti kovin korkealta pudonnut, vaikkei moinen nyt ihan ilmainen ollutkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Niskahikinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Syy 2019 Viestejä: 397 Paikkakunta: Kymenlaakso
|
Lähetetty: 18.10.2024 15:03 Viestin aihe: |
|
|
Bullet smokerissa tehnyt ja kokeilin jerkyä kauriista, hyvä tuli. Nyt siitä korkkasi pohja, offsetti pitää varmaan seuraavaksi hankkia tai tehdä rst putkista. On hienoa hommaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|