OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Eräluvat - sähköisen palvelun irvikuva
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Metsästysluvat
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 9771

LähetäLähetetty: 10.06.2022 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

liki kirjoitti:
On varmaankin näin, mutta yhtälailla myös niin että suurin osa luonnollisesta kuolleisuudesta yksilöitä jotka eivät selviä lisääntymisikään..

Juuri tätä koetin itse esittää, mutta tiivistit ja selkeytit asian minua peremmin.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1478

LähetäLähetetty: 10.06.2022 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos oikeasti haluttaisiin noita kiintiöitä valvoa, niin yksinkertainen olisi Amerikan malli, eli kun ostat luvat niin saat tagit postissa ja tägi pitää kiinnittää heti saaliiseen saaliin saannin jälkeen. Jos jäät valvonnassa kiinni Metson kanssa jossa ei ole tagia niin penaltia tulee. Tagit on mallia kertakäyttöinen eli ei saa ehjänä pois kun on kerran asetettu.

Tietysti valvontaa pitäisi myös olla, ainakaan minulta ei ole 20:een vuoteen pohjoisessa ketään tullut lupia kyselemään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 10977

LähetäLähetetty: 10.06.2022 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljonkohan valtionmailla on suhteessa vieraslupalaisia ja paljonko paikkakuntalaisia?

Itse en ole suosituimmilla alueilla käynytkään, aina on luvat saanut tyyliin edellisenä päivänä siellä missä olen valtion mailla itse käynyt. Harvakseltaan muita pyytäjiä nähnyt, vaan niistä ulkopaikkakuntalaisena vaikea itse arvioida ovatko olleet paikallisia vai vieraita.

Kerran jopa on poliisit on luvat valtion mailla Simossa tarkastaneet. Ihan erävalvontaa olivat harrastamassa ja melko kaukana pikitieltä vieläpä, kanalinnustusaikaan. Kerran on sitten yksityismaillakin poliisit kyselleet sorsastuksen aloituksessa.

Sen mitä itse joskus RHY:n valvojana lupia kyselin, niin lähes poikkeuksetta pitivät ennenkokemattomana ihmeenä että lupia kysytään. Enimmäkseen suhtautuminen valvontaan oli positiivista, mutta joku poikkeuskin oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1527
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 13.06.2022 08:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
liki kirjoitti:
On varmaankin näin, mutta yhtälailla myös niin että suurin osa luonnollisesta kuolleisuudesta yksilöitä jotka eivät selviä lisääntymisikään..

Juuri tätä koetin itse esittää, mutta tiivistit ja selkeytit asian minua peremmin.


Sama pätee myös metsästykseen. Se on aivan sama onko koiran korvat pystyssä vai lurpalla, vanha lintu kestää huonommin haukkua tai seisontaa, ja varsinkin pyytäjän lähestymistä. Tämä pätee myös pomppulinnustukseen, saaliiksi tulee isossa määrin nuoria lintuja. Vanhat ja kokeneet hoitaa itsensä ajoissa turvaan ja osaa temput jos tulee yllätetyksi.

Pesinnän onnistuminen määrittelee kannan vahvuuden ja saaliin määrän. Poislukien kuvastaminen suolla, yksittäinen metsästäjä ei juuri pysty lisäämään saalistuspainetta, kun päivässä on vaan ne rajatut tunnit. Joku kommentoi turistimetsästäjien määriä, mutta se ei ole kovin merkittävä tekijä, enemmän on kyse pyyntipäivien määristä mitä kauden ajalle kertyy.

Niinkuin aiemmin kommentoin, kannattaisi olla huolestuneempi poroaidoista ja monesta muusta asiasta kuin etelän vetelistä...
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/90297/Aikio%20%20Neuvonen%20Opinnaytetyo.pdf?sequence=1&isAllowed=y
https://yle.fi/uutiset/3-10384246
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/328778/Puljuj%C3%A4rvi%20Matti%20Poroaitojen%20aiheuttamat%20mets%C3%A4kanalintuvahingot-%20t%C3%B6rm%C3%A4yksi%C3%A4%20v%C3%A4hent%C3%A4vien%20menetelmien%20testausta.pdf?sequence=2&isAllowed=y

P.S. Poroaitojen vaikutukset lasketaan suhteessa luvallisten aitojen kilometreihin. Huomiotta jää mm äitin ja Suomen Hiihtoliiton luvalla rakennetut aidat sekä purkamatta jääneet vanhat aidat, kun luontaistalous tuntuu tarkoittavan sitä, että kaiken roskan ja jätteen paikalleen jättäminen on luontaisinta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Metsästysluvat Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com