OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Menikö jäniskastike pilalle??

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 20.12.2005 11:38    Viestin aihe: Menikö jäniskastike pilalle?? Vastaa lainaamalla viestiä

Juu eli elämäni ensimmäistä kertaa tein jäniksesta kastiketta pariviikkoa sitten. Paloittelin lihat pakastimeen ammutusta pupusta pannulle ja ruskistin lihat, jätin lihat kastikkeen kanssa hautumaan hellalle noin tunniksi. Syödessä liha oli kyllä mureaa, mutta maistui todella voimakkaasti maksalle. Edellisestä jänisateriasta on kyllä jo aikaa, ja muistelisin, että silloin tuollaista voimakasta maksan makua ei ollut.

No niin kaikki metsien harri syrjäset,
Menikö kaikki siis ihan putkeen?

-eupa-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 20.12.2005 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite oon sulattanut lihat kunnolla ja kaatanut valuvat nesteet/veret pois. Pitäs vähentää sitä maksan makua. Tavallaan ei kyllä jänis siltä oo maistunut. Jos säisenä oot siivuttanut on kaikki moska tullut pannulle mukaan.

Sama homma jos keittää raakoja lihoja, niin pinnalle kertyy vaahtoa juuri siitä verestä. Aika kitkaan makusta muuten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 20.12.2005 14:18    Viestin aihe: Re: Menikö jäniskastike pilalle?? Vastaa lainaamalla viestiä

eupa kirjoitti:
Juu eli elämäni ensimmäistä kertaa tein jäniksesta kastiketta pariviikkoa sitten. Paloittelin lihat pakastimeen ammutusta pupusta pannulle ja ruskistin lihat, jätin lihat kastikkeen kanssa hautumaan hellalle noin tunniksi. Syödessä liha oli kyllä mureaa, mutta maistui todella voimakkaasti maksalle. Edellisestä jänisateriasta on kyllä jo aikaa, ja muistelisin, että silloin tuollaista voimakasta maksan makua ei ollut.

No niin kaikki metsien harri syrjäset,
Menikö kaikki siis ihan putkeen?

-eupa-


Mmmm... eilen söin paistettua kauriin maksaa lounaaksi, se maistui tosin maksalta, mutta hyvää oli... Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 20.12.2005 17:17    Viestin aihe: Kokeiles tätä Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilepa kiehauttaa lihat nopeasti rasvattomassa maidossa. Kiehautuksen jälkeen maito joutaa viemäriin. Todennäköisesti kyseessä on veren maku, joka lähtee ko. toimenpiteellä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16776

LähetäLähetetty: 20.12.2005 21:13    Viestin aihe: Re: Menikö jäniskastike pilalle?? Vastaa lainaamalla viestiä

eupa kirjoitti:
Juu eli elämäni ensimmäistä kertaa tein jäniksesta kastiketta pariviikkoa sitten. Paloittelin lihat pakastimeen ammutusta pupusta pannulle ja ruskistin lihat, jätin lihat kastikkeen kanssa hautumaan hellalle noin tunniksi. Syödessä liha oli kyllä mureaa, mutta maistui todella voimakkaasti maksalle. Edellisestä jänisateriasta on kyllä jo aikaa, ja muistelisin, että silloin tuollaista voimakasta maksan makua ei ollut.

No niin kaikki metsien harri syrjäset,
Menikö kaikki siis ihan putkeen?

-eupa-

Minä olen ampunut kaikki jäniksen metsään, en pakastimeen. Tsori, oli ihan pakko.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 21.12.2005 17:18    Viestin aihe: Re: Menikö jäniskastike pilalle?? Vastaa lainaamalla viestiä

-eupa-[/quote]
Minä olen ampunut kaikki jäniksen metsään, en pakastimeen. Tsori, oli ihan pakko.[/quote]


Olisit voinut kyllä jättää sanomati.....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 22.12.2005 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talvemmalla, kun jänis siirtyy syömään varpuja ja kuorta, maku muuttuu väkevämmäksi (ei ollut puhetta, milloin sait tuon juppelin pakkaseen). Tosiaankin: Lihat kannattaa sulattaa ja ainakin huuhdella kunnolla. Jossain reseptissä neuvotaan myös liottamaan vedessä, 2 l vettä ja 1 teelusikallinen ruokaetikkaa, pari tuntia. Sanovat kitkeryyden lähtevän.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 22.12.2005 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä tuo pupu oli tämän syksyn satoa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jei
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Lok 2005
Viestejä: 24

LähetäLähetetty: 23.12.2005 11:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen huomannut että pitkä esim yön yli liottaminen ja veden vaihto välillä parantaa makua. Vesi irroitta lihasta verihyytymiä ym jos on sattunut jäämään. Sen huomaa hyvin jo veden värjäytymisestä. Muuta ei ole tullut tehtyä. Onhan siinä pupussa tietty aika voimakas maku muutenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyymetso
Vieras





LähetäLähetetty: 23.12.2005 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kduuk

Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 20:44, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 24.12.2005 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, no kyllähön tuo riista tuppaa enemmän tai vähemmän aina "maksalta" maistumaan, jotkut sanovat sitä riistan mauksi, jos oli mureaa niin oikein olet tehnyt. Ei muuta kun yrität saada tuota herrojen herkkua vaan enemmän pakastimeen niin siihen makuun kyllä tottuu.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kara
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Mar 2005
Viestejä: 297

LähetäLähetetty: 04.01.2006 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mielestäni kaikki lihan ja kalan ylimääränen liotus (oli se sitten vettä tahi maitoa/piimää...) vie lihasta sen ominaisen maun.jänis,jos se on oikein suolistettu riiputettu,ei paljon muuta kaipaa kun suolaa ja vähän vettä nesteeks,tosin kerma-soossi kruunaa tämän kulinaristisen makuelämyksen. omilla lapsilla oli alkujaan vaikeuksia syödä jänistä,kun lihassyyt oli niin pitkiä ja lihaa jäi hampaitten väleihin.Nyt 5 ja 2 vuotiaat muksut "repivät" kilvan riistaruokia "kohti ääntä". kokeiltava konsti jänekselle on savustus.Ensin keittää lihat kypsiksi,lihat savupönttöön silavaa päälle ja n.5-6min svutus.ai että on herkkua.Jälkiruuaksi savumuikkua tahi ahnenta,näläkä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UKKOMETTO
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 566
Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.

LähetäLähetetty: 08.01.2006 10:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Niin, no kyllähön tuo riista tuppaa enemmän tai vähemmän aina "maksalta" maistumaan, jotkut sanovat sitä riistan mauksi, jos oli mureaa niin oikein olet tehnyt.


Tuota en allekirjoita.

Jos riista maistuu maksalta, niin sitä kypsennetty aivan liikaa. Nesteet osaksi karanneet, vaikka olisikin mureaa, niin yli on menny.
_________________
Jossain niitten on oltava!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 11.01.2006 16:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, no mitenpä muuten tuota riistan makua luonnehtisi, siinä kun on oma maku. Mitä itse oon ravintoloissa riistaruokia maistanut vaikka medium kypsyysasteisena niin omasta mielestä luonnehdittu maksanläheinen riistanmaku niissä on aina ollut. Voipi olla kyllä toisaalta, että omat makuhermot on tupakilla ja alkohoolijuomilla tärvelty sen verran pahasti että nuo riistaruuat maistuvat samantyylisiltä teki ne sitten ite tai joku muu.

Toisaalta lihan, niin riistan kuin muunkin lihan, mauntuntemuksen vivahteisiin vaikuttaa sen käsittely, raakakypsytys, ynnä muut lukuisat seikat aina ruokajuomiin niin kauan kunnes se on ohittanut nielurisat.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com