OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jäniksen riiputus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
waldo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Elo 2005
Viestejä: 72
Paikkakunta: Sahalahti

LähetäLähetetty: 07.11.2005 17:31    Viestin aihe: Jäniksen riiputus Vastaa lainaamalla viestiä

Mielipiteitä kaivataan. Kuinka moni riiputtaa jänistä muutaman päivän ennen pakkaseen laittoa?
Liotatteko jänistä ennen pakkaseen laittoa?(millä?)
Olen kuullut myös, että jotkut nylkee jänön heti, liottaa ja sitten pakkaseen.
Kumpikohan tapa olisi parempi? Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Waelimaa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2005
Viestejä: 44
Paikkakunta: unknown

LähetäLähetetty: 07.11.2005 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäniksen laitan riippumaan heti kun pääsen kämpille. Riiputan sitä lämpimillä ilmoilla päivän kylmillä joskus kauemmin (varsinkin pakkasilla) ja sen jälkeen nyljen ja virutan pahimmat veret pois sekä lyön pakasteeseen. (kannattaa viruttaa huolella jos ei halua pakastimeen verta (jäätyneenä veri kyllä lähtee tahrimatta pois yhtenä könttinä pakastelokerosta).
_________________
www.gyttorp.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 07.11.2005 19:26    Viestin aihe: Re: Jäniksen riiputus Vastaa lainaamalla viestiä

waldo kirjoitti:
Mielipiteitä kaivataan. Kuinka moni riiputtaa jänistä muutaman päivän ennen pakkaseen laittoa?

Riiputtajien lukumäärästä minulla ei ole tietoa. Veikkaisin n. 128945 suomalaista metsästäjää. Heittoa voi olla joku prosentti puoleen taikka toiseen.
Kyllä riistaeläintä kannattaa riiputtaa n. +4 asteen lämpötilassa viikko että liha mureutuu. Ja ehdottomasti takki päällä, ettei kuivu.
waldo kirjoitti:
Liotatteko jänistä ennen pakkaseen laittoa?(millä?)

Minkä hel\/etin takia pitää mennä metsälle ja koettaa pyydystää riistaa, jos sen liha pitää liottaa? Silloin lienee sama mennä Siwaan ostamaan itselleen tehotuotettua possua.
waldo kirjoitti:
Olen kuullut myös, että jotkut nylkee jänön heti, liottaa ja sitten pakkaseen.
Kumpikohan tapa olisi parempi? Rolling Eyes

Kas siinäpä pulma Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
waldo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Elo 2005
Viestejä: 72
Paikkakunta: Sahalahti

LähetäLähetetty: 07.11.2005 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhempi työkaverini, kertoi minulle et hän liottaa jänistä yön yli. Kysyin syytä siihen ja hän vastasi siihen että, liika metsän maku lähtisi pois.
Mutta kohtelias kun halusin nuorempana olla, en halunnut alkaa asiasta sen enempää puhumaan.
Ajattelin sillä vaan sitten kysellä, liotteleeko joku muukin. Vai onko tämä vain työkaverini hömppä touhuja. Itse en, että juuri se kyseinen maku säilyisi.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 08.11.2005 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen kuullut, että toiset kiehauttaa jäniksen lihat maidossa ennen ruuaksi laittoa. Question
Lieneekö tämän tarkoitus myös miedontaa jäniksen makua? Kokemuksia???
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 08.11.2005 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin tehdään kun halutaan (jostain mystisestä syystä) kätkeä "riistanmakua".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nazi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2005
Viestejä: 544
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 08.11.2005 14:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se mitä sanotaan riistan mauksi, on veren tai maksan maku. Mun mielestä se pitää hävittää, jos haluaa hyvää evästä jäniksestä. Ite keitän jänistä vedessä ja kuorin vaahdot pois keitinvedestä ja vaihdan veden vielä kertaalleen. Tämän jälkeen lihat irti luista ja kalvot pois ja palasiksi ja paistan voin, sipulin, mustapippurin ja suolan kanssa. Mausteet tietty vasta lopuksi. Ei tarvi paistaa ku 5 minuuttia et saa vähän väriä pintaan. Kuivuu liikaa jos paistaa kauemmin. Makuasia, mutta tämä ainakin toimii.
_________________
- Pumppu on kanakoiramiehen ase -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 08.11.2005 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erikoinen käsitys riistanmausta (ei sillä, etteikö maksakin maistuisi hyvältä ja verikin joissakin yhteyksissä). Kutsuitkin reseptiäsi osuvasti "hävittämiseksi". On vain mielestäni turhanpäiväistä touhua ensin metsästää riistaa syötäväksi ja sitten tuhota sen maku. Suosittelen lähimarketin pöperöitä - niissä harvoin häiritsee aito metsäinen aromi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
romo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: Kontiolahti

LähetäLähetetty: 08.11.2005 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulin yheltä riistakokilta, että yö kokiksessa poistaisi riistan maun. Ite en oo kokeillu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 08.11.2005 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jessus...kävisköhän Pepsi!? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fox Camper
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1379
Paikkakunta: Koillis-Savo

LähetäLähetetty: 08.11.2005 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin jauhelihaksi saat lihasi jos coca colaan laitat. Discovery kanavalla Mythbusters ohjelmassa pitivät lihakimpaletta yön yli coca colassa ja seuraavana päivänä liha oli kyllä aivan pilalla, haju hirvittävä (siis telkkarin välityksellähän minä en hajua haista, mutta niin siinä kuvailivat Smile ) ja liha oli hajonnut palasiksi.
_________________
Teoriaan uskotaan vain käytännössä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
romo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: Kontiolahti

LähetäLähetetty: 10.11.2005 16:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotenkin uskon ennen sitä kokkia, mutta tarttee kokeilla niin sithän tuon näkee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com