OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 121, 122, 123 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kukkuja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Syy 2015
Viestejä: 77

LähetäLähetetty: 14.12.2016 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihakeittoa ja palvikaurista. Ja kuivalihaa, tämän vuotisia vieläkin 4-5kg jäljellä ja kohta pukkaa uutta satsia...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3080
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 14.12.2016 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Villisikapalvia ruisleivän päällä iltapalaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1845
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 20.12.2016 18:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvipyörykät italialaisittain... Smile


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Borussia Pool
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 564
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 20.12.2016 21:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauriin ulkofilettä pottumuusin kera ja ruokajuomanu kesän Champagnen matkan tuliaisia Roger Manceaux Brut Grande Réserve



_________________
Long-term travel changes people, almost always for the better
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1644
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 21.12.2016 09:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Hirven paahtopaistia sous vide ja punajuuria paistokastikkeella, porkkanaa ja yrttivoita Smile


Hyvän näköistä settiä. Omassa keittiössä sous vide tekee nyt tuloaan isolla mittakaavalla. Pitää varmaan hommata toinenkin kone, että saa yhtäaikaa tehtyä kasvikset ja lihat. Black Friday tarjouksesta ostin tuon https://www.teknikmagasinet.fi/tuotevalikoima/koti-ja-huusholli/taloustavarat/keittiokoneet/flow-selected-sous-vide koneen kun oli tarjouksessa puoleen hintaan tuosta tarjoushinnasta. Kuumemittaria vastaan kun kalibroin, niin masiina näytti 0,5C liikaa. Samaten säädöt on 0,5C hyppäyksillä, hipsterit sanoi ettei riitä kun oikea lämpötila fileelle on 53,8C...

Tähän mennessä ehtinyt testaamaan valitettavan vähän. En uskonut kokeneempia, kokeilin kauriin sisäfileet 58C 45min ja lopputuloksena oli kauriin fileen makuista maitorahkaa, file katkesi omasta painostaan pannulle nostaessa... Pitänee ottaa seuraava satsi lähemmäs tuota maagista 53,8C niin jää hiukan puruvastustakin. Toissailtana kokeilen perunoita ja porkkanoita maustettuna oliiviöljyllä, suolalla ja erilaisilla pippureilla. Molemmille 85C, perunat 80min ja porkkanat 40min. Aivan loistavia molemmat, seuraavalla kerralla porkkanat pienemmiksi paloiksi tai hiukan pidemmän aikaa.

Ennen koneen ostoa tuli paljonkin kokeiltua lihan hauduttamista vakuumissa, hanasta niin kuumaa vettä kuin tulee, kinkunpaistomittarin aisa veteen ja säädin tarpeen mukaan vedenkeittimestä lurauttamalla lämpöjä ylös. Toimii se niinkin, tosin menee työlääksi jos yrittää pitää lämmöt tasaisina, mikä taitaa itseasiassa olla koko tekniikan juju. Vedellä lutraamalla lopputulos vaihteli lähinnä erinomaisen ja h*lvetin hyvän välimaastossa. Nimim. Peto voi esim kommentoida ateriaa jahtireissulta, jossa oli metson rintapalaa ja naudan sisäfilettä vakuumissa haudutettuna. Jos koneen hankkiminen arveluttaa, kannattaa kokeilla ensin kotikonstein, uskoisin että muillakin investointikynnys laskee.

Ei jouluruuat nyt paljon nappaa, menee pyhät haudutellessa peuraa ja lintua Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
freakloader
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Syy 2008
Viestejä: 23

LähetäLähetetty: 21.12.2016 16:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Hirven paahtopaistia sous vide ja punajuuria paistokastikkeella, porkkanaa ja yrttivoita Smile


Lämpötila ja kypsennysaika?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1845
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 21.12.2016 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edellisen päivän kokkailusta jäi pieni, n. 600 g paistin pala. Lämpötila oli 59 astetta ja noin 3 h.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1845
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 02.01.2017 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenjauhelihapasta italialaisella efektillä:


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35119

LähetäLähetetty: 02.01.2017 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otin päivällä lihan sulamaan ja huomiselle olisi samaa mutta veikkaampa ettei esillepano ja maku ole ihan yhtä hyvä kuin tuossa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slapshot-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2011
Viestejä: 1063
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.01.2017 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauriin fileitä kermakastikkeessa + perunat syötiin emännän kanssa. Hyvältä maistui työpäivän päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1845
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 03.01.2017 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä vielä pikaisesti väsätty reseptin tapainen:

http://www.kettunet.com/hirvenjauhelihapasta-italian-hengessa/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35119

LähetäLähetetty: 03.01.2017 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvältä kuulostaa,tuota pitää kokeilla.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16701

LähetäLähetetty: 03.01.2017 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauhetusta hirvenlihasta kastike, perunat ja muut lisäkkeet. Ihmeen hyvin onnistui, kun kaik män vieraiden kitusiin.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35119

LähetäLähetetty: 03.01.2017 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenjauhelihapastaa ja jälkiruuaksi lettuja kotitekoisella omppuhillolla...uhhh.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1845
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 04.01.2017 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylijääneestä hirvenjauhelihakastikkeesta muikeat munakkaat Very Happy
Sisällä kastiketta ja silputtua persiljaa.

Tämä huru-ukkojen munakasohje on simppeli ja aivan huippu!
http://ruoka.ts.fi/jutut/huru-ukojen-minuutin-munakas/





_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 121, 122, 123 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 122 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com