Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kukkuja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Syy 2015 Viestejä: 77
|
Lähetetty: 14.12.2016 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihakeittoa ja palvikaurista. Ja kuivalihaa, tämän vuotisia vieläkin 4-5kg jäljellä ja kohta pukkaa uutta satsia... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3266 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 14.12.2016 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Villisikapalvia ruisleivän päällä iltapalaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 20.12.2016 18:32 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipyörykät italialaisittain...
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Borussia Pool Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 564 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 20.12.2016 21:28 Viestin aihe: |
|
|
Kauriin ulkofilettä pottumuusin kera ja ruokajuomanu kesän Champagnen matkan tuliaisia Roger Manceaux Brut Grande Réserve
_________________ Long-term travel changes people, almost always for the better |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kalmo Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2006 Viestejä: 1647 Paikkakunta: Tampere
|
Lähetetty: 21.12.2016 09:22 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Hirven paahtopaistia sous vide ja punajuuria paistokastikkeella, porkkanaa ja yrttivoita |
Hyvän näköistä settiä. Omassa keittiössä sous vide tekee nyt tuloaan isolla mittakaavalla. Pitää varmaan hommata toinenkin kone, että saa yhtäaikaa tehtyä kasvikset ja lihat. Black Friday tarjouksesta ostin tuon https://www.teknikmagasinet.fi/tuotevalikoima/koti-ja-huusholli/taloustavarat/keittiokoneet/flow-selected-sous-vide koneen kun oli tarjouksessa puoleen hintaan tuosta tarjoushinnasta. Kuumemittaria vastaan kun kalibroin, niin masiina näytti 0,5C liikaa. Samaten säädöt on 0,5C hyppäyksillä, hipsterit sanoi ettei riitä kun oikea lämpötila fileelle on 53,8C...
Tähän mennessä ehtinyt testaamaan valitettavan vähän. En uskonut kokeneempia, kokeilin kauriin sisäfileet 58C 45min ja lopputuloksena oli kauriin fileen makuista maitorahkaa, file katkesi omasta painostaan pannulle nostaessa... Pitänee ottaa seuraava satsi lähemmäs tuota maagista 53,8C niin jää hiukan puruvastustakin. Toissailtana kokeilen perunoita ja porkkanoita maustettuna oliiviöljyllä, suolalla ja erilaisilla pippureilla. Molemmille 85C, perunat 80min ja porkkanat 40min. Aivan loistavia molemmat, seuraavalla kerralla porkkanat pienemmiksi paloiksi tai hiukan pidemmän aikaa.
Ennen koneen ostoa tuli paljonkin kokeiltua lihan hauduttamista vakuumissa, hanasta niin kuumaa vettä kuin tulee, kinkunpaistomittarin aisa veteen ja säädin tarpeen mukaan vedenkeittimestä lurauttamalla lämpöjä ylös. Toimii se niinkin, tosin menee työlääksi jos yrittää pitää lämmöt tasaisina, mikä taitaa itseasiassa olla koko tekniikan juju. Vedellä lutraamalla lopputulos vaihteli lähinnä erinomaisen ja h*lvetin hyvän välimaastossa. Nimim. Peto voi esim kommentoida ateriaa jahtireissulta, jossa oli metson rintapalaa ja naudan sisäfilettä vakuumissa haudutettuna. Jos koneen hankkiminen arveluttaa, kannattaa kokeilla ensin kotikonstein, uskoisin että muillakin investointikynnys laskee.
Ei jouluruuat nyt paljon nappaa, menee pyhät haudutellessa peuraa ja lintua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
freakloader Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Syy 2008 Viestejä: 23
|
Lähetetty: 21.12.2016 16:55 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Hirven paahtopaistia sous vide ja punajuuria paistokastikkeella, porkkanaa ja yrttivoita |
Lämpötila ja kypsennysaika? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 21.12.2016 17:53 Viestin aihe: |
|
|
Edellisen päivän kokkailusta jäi pieni, n. 600 g paistin pala. Lämpötila oli 59 astetta ja noin 3 h. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 02.01.2017 19:50 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenjauhelihapasta italialaisella efektillä:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35360
|
Lähetetty: 02.01.2017 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Otin päivällä lihan sulamaan ja huomiselle olisi samaa mutta veikkaampa ettei esillepano ja maku ole ihan yhtä hyvä kuin tuossa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
slapshot- Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hel 2011 Viestejä: 1063 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 02.01.2017 20:01 Viestin aihe: |
|
|
Kauriin fileitä kermakastikkeessa + perunat syötiin emännän kanssa. Hyvältä maistui työpäivän päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35360
|
Lähetetty: 03.01.2017 11:57 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältä kuulostaa,tuota pitää kokeilla. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16747
|
Lähetetty: 03.01.2017 18:00 Viestin aihe: |
|
|
Jauhetusta hirvenlihasta kastike, perunat ja muut lisäkkeet. Ihmeen hyvin onnistui, kun kaik män vieraiden kitusiin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35360
|
Lähetetty: 03.01.2017 18:06 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenjauhelihapastaa ja jälkiruuaksi lettuja kotitekoisella omppuhillolla...uhhh. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 04.01.2017 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Ylijääneestä hirvenjauhelihakastikkeesta muikeat munakkaat
Sisällä kastiketta ja silputtua persiljaa.
Tämä huru-ukkojen munakasohje on simppeli ja aivan huippu!
http://ruoka.ts.fi/jutut/huru-ukojen-minuutin-munakas/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|