Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 27.02.2015 23:08 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy käydä katsomassa tuo myöhemmin... nyt on maha täynnä.
Tein kivipiirasta ja sydämestä kaksi pientä lihapullaa jossa pää mausteet timjami ja rosmariini. Maksan paistoin kokonaisena ja maustoin suolalla ja mustapippurilla. Lisäksi hiillostettua paprikaa ja punaviinissä haudutettua salottia. Alla oli kuivatusta tatista ja ankkaliemesta valmistettu risotto.
Jessus sentään miksi mä en ole aikaisemmin tehnyt risottoa tällä tapaa, aivan älyttömän hyvää !
Laitan muutaman kuvan toisena päivänä vaikka omasta mielestä annos ei mikään hyvän näköinen ollut. Maku kuitenkin ratkaisee. _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 28.02.2015 19:41 Viestin aihe: |
|
|
Ankka kolmen ja puolen tunnin paahtamisen jälkeen.
Keitin punkusta, kuusenkerkkäsiirapista, katajanmarjoista ja muista mausteista siirappimaisen reduktion jolla sivelin ankan kaksi kertaa paiston aikana. Lintu vähintäänkin karamellisoitui, vaikka näyttää muutamat kohdat palaneelta niin se ei sitä ollut maun puolesta. Kuusenkerkkäsiirappi näköjään ottaa väriä hyvin.
Tästä piti tulla alkuruoka mutta olikin niin tuhti annos että parempi puolisko ilmaisi haluttomuutensa syödä itse ankkaa tämän jälkeen. Suhteellisen tuhti punaviini toimi risoton kanssa erinomaisesti.
Itseäni tähän testailuun ajoi se että syksyisin tavat valmistaa riistalintujen sisäelimet ruoaksi ovat olleet melko harvat. Tässä on yksi tapa valmistaa niitä ja täytyy sanoa että olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. 2,4kg ankan sisäelimistä saa tämän verran, metson kokoisesta linnusta vielä enemmän.
Suosittelen lämpimästi.
Buon Appetito ! _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 28.02.2015 20:25 Viestin aihe: |
|
|
Tuo resepti pitää testata, tuli heti mieleen suppilovahverot noiden kanttarellien tilalla. Meiltä päin ei kanttiksia oikein löydy, suppiksia löytyy. Ostosieniin ei kehtaa sortua muiden kuin herkkusienien kohdalla. _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20544 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.03.2015 09:42 Viestin aihe: |
|
|
Kukahan näitä naistenpäiviä oikein keksii
Ihmettelin, kun vaimo hommasi jo lauantaina kukkasia ja leipoi. Sunnuntainahan ton sitten hokasin, sehän teki vaan naistenpäivän huomioimisesta haasteellisempaa... Eipä sunnuntaina pystynytkään hommaa tyylikkäästi taklaamaan hätäisellä kukkapuskan noudolla.
No, onneksi kaapista löytyi ”paremman seppälän” kuplajuomaa ja pienellä improvisoinnilla sai jotain tunkattua.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 02.04.2015 14:32 Viestin aihe: |
|
|
Väliin vähän meksikolaistyylistä... saa syödä hikipäissään, mutta aivan pirun hyvää
Ja vaikkei emäntä ole hirveän mausteisen ruoan ystävä, niin nämä uppos.
http://www.kettunet.com/taytetyt-tortillat-uunissa/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 04.04.2015 22:52 Viestin aihe: |
|
|
Mätimoussekakku. Pohja näkkileipää, välissä mateenmätimoussea ja pinta karpalohyytelöä. Punasipulia ja persiljaa.
http://www.kettunet.com/matimoussekakku/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20544 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.04.2016 08:00 Viestin aihe: |
|
|
Onkohan HK:n vai minkä lihatalon "vanhanajan kyljys". Kannattaa joskus kokeilla, jos osuu eteen. Ei tosin välttämättä mitään romantiikkaruokaa .
Aprillipäivän punaviinipläjäys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 02.04.2016 08:18 Viestin aihe: |
|
|
Noita kunnon kyljyksiä on ainakin puuvillan cittarin lihatiskillä irtomyynnissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.11.2021 22:08 Viestin aihe: |
|
|
tarkotuksena olis viikonloppuna tehä jotain normaalista arkiruuasta poikkeavaa hienompaa ruokaa.
Minkälaista ideaa raatin puolelta tulee?
pakastimesta löytyy ainakin hirveä, peuraa, kaurista, poroa, mettoa, jänistä, rusakkoa ja hevosta
lisäksi löytyy myös kaikenlaisia rasvaevällisiä kaloja.
hieman mietiskelin jos jonkinlainen pieni alkupala kalasta, sitten lihasta joku annos ja jälkiruuaksi puolukoista tai hilloista jotain. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Samamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2019 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 26.11.2021 22:22 Viestin aihe: |
|
|
Graavikalaa, liekitettyä sisäfilettä kasviksilla, muusilla ja siihen puolukka/karpalo hilloa. Jälkkäriksi vaikka puolukka juustokakku |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Samamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2019 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 26.11.2021 22:27 Viestin aihe: |
|
|
Jos ei löydy sisäfilettä niin sisäpaistia nuijittuna, mutta melkein tekisin vaikka jauhelihapihvi mix hirvi, rusakko, kanalintu.. en ole vielä kokeillut, mutta on ollut jo mielessä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Samamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2019 Viestejä: 132
|
Lähetetty: 26.11.2021 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Hevosen voi kompostoida |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|