Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 20.07.2013 13:50 Viestin aihe: |
|
|
Tänään tuli tilattu Rebel 45 Smoker. Hobby Hallin nettialesta sai postikuluineen 149 eurolla joka on mielestäni ihan kohtuullisen hyvä hinta.
Ainakin Kaarle Martelin jutuista päätellen ihan pätevän oloinen vehje. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 09.08.2013 10:30 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on laite autossa jo iltapäivällä pitäisi varmaan kuskata se mökille. En ole avannut pakettia joten en tiedä minkälaisia ohjeita sieltä löytyy mutta kysytään nyt täältä vähän neuvoa ensialkuun. Nettiä selaamalla löytyy nimittäin taas 100 oikeaa vastausta/tapaa kaikkeen.
Joten jos esim Kaarle Martel kokemusta omaavana voisi valoittaa ehtiessään seuraavia seikkoja:
-Sytytätkö briketit grillissä vai jollain "brikettisytyttimellä". Monessa paikassa neuvotaan sytyttämään ne erikseen ja lisäämään ne sitten syttymättömien brikettien päälle grilliin jotta paloaikaa saadaan pikkaisen lisää.
-Mitä brikettejä käytät ja oletko huomannut mitään käytännön eroja. Esim Weber mainostaa jotain 4 tunnin lämpöaikoja omilleen ja mallia Pirkka pusseissa ei taas puhuta juuri mitään.
-Miten kauan ne briketit käytännössä antaa lämpöä - jos paisto-/savustusaika on kuitenkin helposti joku 6 tuntia paistille niin lisäätkö niitä sitten useammassa erässä vai kerralla enempi lisää. Lisättävät ilmeisesti suoraan pussista ilman minkäänlaista "esilämmitystä"?
-Monissa ohjeissa mainitaan että puruja tai palasia lisätään noin kerran tunnissa. Toisten suositusten mukaan kuitenkin vain ekat 3 tuntia ja toisten mukaan läpi kokoa kypsennyksen?
Toki jos muita hyviä vihjeitä löytyy niin olen kiitollinen jottei ihan kaikkea tarvitse oppia kantapään kautta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 09.08.2013 16:18 Viestin aihe: |
|
|
Savustushommat on ollu itellä kans lähellä sydäntä, tosin näin hienoja systeemiä kun teillä ei ole vielä. on vaan isompi 3mm HST:stä tekastu pönttö. Joskus olen kokeillu hiiltä lämmönlähteenä ja ihan tyytyväinen varsinki lämmön tasasuuteen. Nytte oon kokeillu näitä http://www.leppabriketti.fi/ , niitä oli jaossa erämessuilla näytepakettina. on ihan pätevä ja helppo tuote. Antaa tasasta savua koko ajan, eikä omasta mielestä ole hinnallakaan pilattu. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 03.05.2014 14:07 Viestin aihe: |
|
|
Onkos kukaan verrannut näitä weberiin, onko hintaerolle katetta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juusoyk Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Hei 2007 Viestejä: 59 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 27.05.2014 16:43 Viestin aihe: |
|
|
200 litran tynnyristä saa helposti valmistettua BBQ-savustimen. Jenkeissä kutsuvat noita UDS eli Ugly Drum Smoker ja sillä hakemalla löytyykin paljon ohjeita ja juttua. Tuossa yksi rakennusohje: http://howtobbqright.com/udssmoker.html |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 11.07.2017 11:45 Viestin aihe: |
|
|
Herätelläänpä henkiin tätä aihetta. Vähän kiinnostaisi tuollainen hiilisavustin. Onkos porukoilla tuollaisia ahkerassa käytössä vai ovatko ne hautautuneet ja unohtuneet varaston perukoille? Ainoa järkevä lienee tuo Rebelin savustin jonka hinta keikkuu 150€:n hujakoilla. Weberin vastaavat aika peevelin arvokkaita. Bilteman savustin kannattanee unohtaa rimpulana laitteena joidenkin keskusteluiden perusteella. Kuinka helppo tuollaisella savustimella on lämpötilan hallinta ja osaako joku arvioida paljonko esim. tuo Rebel kuluttaa brikettejä? Kuinka tiheään brikettejä pitää siis lisäillä? Noillahan on kuitenkin tarkoitus kypsentää hitaasti ja pitkään. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 15.07.2017 10:47 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Herätelläänpä henkiin tätä aihetta. Vähän kiinnostaisi tuollainen hiilisavustin. Onkos porukoilla tuollaisia ahkerassa käytössä vai ovatko ne hautautuneet ja unohtuneet varaston perukoille? Ainoa järkevä lienee tuo Rebelin savustin jonka hinta keikkuu 150€:n hujakoilla. Weberin vastaavat aika peevelin arvokkaita. Bilteman savustin kannattanee unohtaa rimpulana laitteena joidenkin keskusteluiden perusteella. Kuinka helppo tuollaisella savustimella on lämpötilan hallinta ja osaako joku arvioida paljonko esim. tuo Rebel kuluttaa brikettejä? Kuinka tiheään brikettejä pitää siis lisäillä? Noillahan on kuitenkin tarkoitus kypsentää hitaasti ja pitkään. |
Ei se ainakaan ole hautautunut varaston perukoille, joskaan nyt ei voi sanoa että se niin älyttömän ahkerassa käytössäkään on. Aika vaihtelevasti tulee käytettyä, suurimmaksi osaksi siitä syystä että se on mökillä jossa itse tulee yleensä vietettyä se noin 24h kerralla - joten siihen 10+ tunnin savustussetti istuu aika huonosti aikataulullisesti.
Rebel on ihan ok vehje, laatu kylläkin ihan selvästi Weberiä huonompi. Nyt 4 vuoden jälkeen alkaa kyllä jo olla aika rujossa kunnossa, vaikka säilytetty vajassa. Veljelläni suurinpiirtein samanikäinen Weber joka vielä kun pakasta vedetty vaikka ollut ulkona taivaan alla koko ajan ja käytetty huomattavasti paljon enemmän.
Suurin ongelma Rebelissä on kuitenkin "hiilitilan" huonompi suunnittelu, lämpöjen pitäminen ylhäällä on pitkissä seteissä hankalaa, tuhkaa kertyy enemmän kun sinne oikein fiksusti mahtuu. Ribseillä, kanalla, kalalla ja muilla lyhyemmän ajan vaativilla tämä ei ole ongelma. Brikettejä kuluu mielestäni aika maltillisesti, täydellä pesällä vetää sen ehkä 6 tuntia jonka jälkeen joutuu lisäämään - mutta sitten kun ollaan lähempänä 10 tuntia on tuhkaa jo niin paljon että sekin pitää jo melkein tyhjentää - tämä sitten jo isompi operaatio.
Yhteenvetona voin sanoa olevani ihan tyytyväinen - jälkikäteen olisin kuitenkin sijoittanut sen 150 lisää ja ostanut Smokey Mountainin. Seuraavaksi tuleekin sitten itselläni eteen joko se tai sitten Kamado joka sitten taas huomattavasti kalliimpi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 15.07.2017 18:07 Viestin aihe: |
|
|
Eihän sitä sitten voinut klubitarjouksen ohi kävellä...
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 15.07.2017 21:53 Viestin aihe: |
|
|
No ei ole hinnankiroissa, ainakaan jos vertaa esikuvaansa.
Sen mitä pallogrillillä ei savusta tulee laiteltua itse väkerrettyyn uds:sään. Sen paras puoli on, että se on ruma. Rakennettu kaikesta ylijäämästä, mutta toimii kuin se kuuluisa vessa. Eikä mennyt penniäkään rahaa rakentamiseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 20.08.2017 09:56 Viestin aihe: |
|
|
Käpistelin kaupassa tuota Weberin versiota ja pakko myöntää että se on jämerämpi laitos. Onhan se 5kg painavampi ja sen kyllä huomaa.
Mutta silti tuo hintaero hieman hämmentää kun Weberin hinnalla saa neljä Rebeliä... Ja kun parhaimmillaan Rebeliä on myyty tarjouksessa 70€:lla
niin silloin niitä mahtuu jo kuusi Weberin hintaan... Weberiä taas löytää tarjoushintaan aika harvoin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 20.08.2017 10:06 Viestin aihe: |
|
|
Tässä on juuri se, että weber tekee erinomaisen laadukkaita tuotteita. Kuluttajan ei tarvitse uusia tuotetta kovinkaan usein. Siksi Weberinkään ei kannata myydä tuotteitaan pilkkahinnalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 28.08.2017 10:51 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Käpistelin kaupassa tuota Weberin versiota ja pakko myöntää että se on jämerämpi laitos. Onhan se 5kg painavampi ja sen kyllä huomaa.
Mutta silti tuo hintaero hieman hämmentää kun Weberin hinnalla saa neljä Rebeliä... Ja kun parhaimmillaan Rebeliä on myyty tarjouksessa 70€:lla
niin silloin niitä mahtuu jo kuusi Weberin hintaan... Weberiä taas löytää tarjoushintaan aika harvoin. |
Hintaeroa on kyllä liiankin paljon, mutta Weber on ilmeisesti ottanut sen linjan ettei tuotteita samalla tavalla poistomyydä kun noita no-name vehkeitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
setteriforever Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tou 2015 Viestejä: 1428
|
Lähetetty: 03.11.2020 16:10 Viestin aihe: |
|
|
Tuo malli on muuten nimeltään jenkeissä "bullet smoker", jota näkee siellä paljon. Kun tulin takaisin Suomeen teetätin paikallisella pajalla paluukuormaan kunnollisen smokerin
tämä oli mallina
http://www.horizonbbqsmokers.com/backyard-smokers-1/20-marshal-smoker
Maksoi murto-osan siitä mitä vastaava olisi maksanut kaupasta ostettuna. Tehtiin käteiskauppaa you know...
Se on ollut armottomassa käytössä, mutta edelleen pitkästi yli 20 v myöhemmin se vain jaksaa ja jaksaa.....
Espooss se kyllä aiheutti ihmetystä rivitalon takapihalla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17157 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 03.11.2020 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Oho ompa hinnakas....
No toki laatu ja materiaalit vähän eri kun mustankeis.. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|