Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tommiunk Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Huh 2005 Viestejä: 154 Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta
|
Lähetetty: 14.01.2013 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen tehnyt hirven paistista niin että jäinen paisti ympäriinsä suolaan, kulhon pohjalla lautanen nurinpäin. Ei pääse suolaliemi vaikuttamaan. Siellä saa olla viileässä esim jääkaappilämmössä noin 2 viikkoa, kunnes on tarpeeksi kuivunut. Suolaista, melko kiinteää lihaa tulee josta voi veistää lähes läpinäkyvän ohuita siivuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 15.01.2013 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Kävin ottamassa maistiaiset ja kyllä se niin on että, sille maistuu kuin ennenkin... elikkä, miten ihmeessä en tehe tuota useamminkin?
Ittelleni maistuu parhaiten ruisleivän päällä ja maijon kanssa... ohuina viipaleina... on kyllä senverran suolasta, että"suolasennälkä", lähteepi hetinmiten.
Punertavaa sisältä ja kuivakkaa... niinkuin mielestäni on hyvä ollakkin.
Niin no tämä on testipala ja katotaan nytten miten edistyypi? _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juuelikkäs Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2012 Viestejä: 246
|
Lähetetty: 17.01.2013 19:55 Viestin aihe: |
|
|
tommiunk kirjoitti: | Itse olen tehnyt hirven paistista niin että jäinen paisti ympäriinsä suolaan, kulhon pohjalla lautanen nurinpäin. Ei pääse suolaliemi vaikuttamaan. Siellä saa olla viileässä esim jääkaappilämmössä noin 2 viikkoa, kunnes on tarpeeksi kuivunut. Suolaista, melko kiinteää lihaa tulee josta voi veistää lähes läpinäkyvän ohuita siivuja. |
Tällai on mielestänikin "leivänpiälyspaisti" parhaimmillaan. Lämpimänä syö sellaisenaan sinapin kera ja seuraavina päivinä leikkaa jäähtyneestä paistista leivän päälle siivuja. Suolaa maun mukaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.01.2013 23:25 Viestin aihe: |
|
|
juuelikkäs kirjoitti: | tommiunk kirjoitti: | Itse olen tehnyt hirven paistista niin että jäinen paisti ympäriinsä suolaan, kulhon pohjalla lautanen nurinpäin. Ei pääse suolaliemi vaikuttamaan. Siellä saa olla viileässä esim jääkaappilämmössä noin 2 viikkoa, kunnes on tarpeeksi kuivunut. Suolaista, melko kiinteää lihaa tulee josta voi veistää lähes läpinäkyvän ohuita siivuja. |
Tällai on mielestänikin "leivänpiälyspaisti" parhaimmillaan. Lämpimänä syö sellaisenaan sinapin kera ja seuraavina päivinä leikkaa jäähtyneestä paistista leivän päälle siivuja. Suolaa maun mukaan |
Ei kait se jääkaapissa lämpene? Miten se suolan määrä säädetään jos sitä aina laitetaan niin paljon ettei lihaa näy? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juuelikkäs Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2012 Viestejä: 246
|
Lähetetty: 17.01.2013 23:53 Viestin aihe: |
|
|
Oho, luin vasta nyt tuon lainauksen huolella, ymmärsin että tuo pistetään uunikulhoon lautanen väärinpäin ->uuniin.
Itse siis laitan kanssa jäisenä palan uuniin ja ympäriinsä suolaan sen (tai yleisemmin reilummin suolaa yhdelle kantille), pidän yön yli ja aamulla sitten lämpöisenä otan muutaman siivun ja seuraavina päivinä leikkaan siivuja. Eli "tommiunk"-nimimerkkinen tekee kypsentämätöntä suolalihaa? Pitää kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 18.01.2013 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Miten Vilperillä liha edistyypi, joko on maistiaiset vuoltu?
Itse olen tänäänkin muutaman siivun maistanu... ohuita siivuja mauksi leivänpäälle... hyvältä maistuu. _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 18.01.2013 21:56 Viestin aihe: |
|
|
ent.ap kirjoitti: | Miten Vilperillä liha edistyypi, joko on maistiaiset vuoltu?
Itse olen tänäänkin muutaman siivun maistanu... ohuita siivuja mauksi leivänpäälle... hyvältä maistuu. |
Kait Vilperi lähtenyt mökille, ja unohtanut pollenlihan parvekkeelle.
Itekkin seurannut tulosta mielenkiinnolla, no ei ainakaan pitäisi suolatonta olla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 18.01.2013 22:03 Viestin aihe: |
|
|
On tilanteita jolloin tönkkösuolattu on juuri kohdillaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 18.01.2013 22:10 Viestin aihe: |
|
|
olsa kirjoitti: | ent.ap kirjoitti: | Miten Vilperillä liha edistyypi, joko on maistiaiset vuoltu?
Itse olen tänäänkin muutaman siivun maistanu... ohuita siivuja mauksi leivänpäälle... hyvältä maistuu. |
Kait Vilperi lähtenyt mökille, ja unohtanut pollenlihan parvekkeelle.
Itekkin seurannut tulosta mielenkiinnolla, no ei ainakaan pitäisi suolatonta olla. | tönkkösuolattuja harakoita parvi parvekkeen alla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.01.2013 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Pakkasta lihassa n.15 astetta joten annetaan ny suolaantua hissukseen!!
Ei oo kiirusta tuon "parvekelihan" kanssa kun lämmöt ei oo menny pahemmin plussan puolelle!
Hyvä kun saa muiden kokemuksia seurata tässä "välivaiheessa" kun liha on umpijäässä ja oletettavasti suola ei imeydy jäiseen lihaan!??? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 19.01.2013 00:39 Viestin aihe: |
|
|
Ei imeydy jos pakkasta enemmänkin kuin muutamia asteita. hitaammin silloinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 31 Paikkakunta: utajärvi
|
Lähetetty: 06.02.2013 21:45 Viestin aihe: |
|
|
kokeilkaa ihmeessä riimilihaa hevosesta tai hirvestä , on muuten oikee herraiherkku
pienten näkäräisten kanssa.
muutenkin heppa ykköstä noin hevonen vuodessa kokemuksella noin kymmenen vuoden ajan................... _________________ Vaikka perse eellä puuhun ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.02.2013 16:18 Viestin aihe: |
|
|
.22:lle ensinnäkin kiitos hyvästä paistista ja muulle porukalle kiitokset suolausohjeista; maistiaiset on nyt sitten otettu ja hyvää on:
Eli "patsaan" paljastus; enstex ongelmia kivettyneen suolan kanssa:
Vähän aikaa lämmössä kansi alassuin ja nyrkiniskuja kannen läpi ja jo rupes suola pehmenemään:
Sieltähän se paisti sitten löyty suolakerroksen alta:
Littuskainen oli ja siitä sitten makuviipaleet:
Emännykselle kanssa ja itellekin muutamat siivut jääkaappiin:
Vähän pippuria pintaan ja vielä ulos "jäähylle" :
Suolat vielä niskaan, niin säilyvyys on taattua:
Siinä vielä kuvaa siivusta:
Kuivaa on ja suolaakin vähintään riittävästi, mutta maku on erinomainen joten häipynee aika sukkelaan esim. ruisleivän kanssa kun hiukopalaa tekee mieli!!! (jo tässä vaiheessa taitaa emännykselle jäädä vain yksi siivu makujaisiksi ) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 11.02.2013 18:46 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältä kyllä näyttää suolaliha!
Tuli itekkin tehtyä la-su yönä routapaisti, tosta samasta hevosesta. Ja onnistu kyllä taas oikein hyvin! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 11.02.2013 20:04 Viestin aihe: |
|
|
joo.tänään ostin rasian FINDUKSEN lasangee,siin on kuulemma paljon heppaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|