OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokaa hevosenlihasta!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tommiunk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Huh 2005
Viestejä: 154
Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta

LähetäLähetetty: 14.01.2013 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen tehnyt hirven paistista niin että jäinen paisti ympäriinsä suolaan, kulhon pohjalla lautanen nurinpäin. Ei pääse suolaliemi vaikuttamaan. Siellä saa olla viileässä esim jääkaappilämmössä noin 2 viikkoa, kunnes on tarpeeksi kuivunut. Suolaista, melko kiinteää lihaa tulee josta voi veistää lähes läpinäkyvän ohuita siivuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 15.01.2013 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin ottamassa maistiaiset ja kyllä se niin on että, sille maistuu kuin ennenkin... elikkä, miten ihmeessä en tehe tuota useamminkin?

Ittelleni maistuu parhaiten ruisleivän päällä ja maijon kanssa... ohuina viipaleina... on kyllä senverran suolasta, että"suolasennälkä", lähteepi hetinmiten.

Punertavaa sisältä ja kuivakkaa... niinkuin mielestäni on hyvä ollakkin.

Niin no tämä on testipala ja katotaan nytten miten edistyypi?
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juuelikkäs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2012
Viestejä: 246

LähetäLähetetty: 17.01.2013 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tommiunk kirjoitti:
Itse olen tehnyt hirven paistista niin että jäinen paisti ympäriinsä suolaan, kulhon pohjalla lautanen nurinpäin. Ei pääse suolaliemi vaikuttamaan. Siellä saa olla viileässä esim jääkaappilämmössä noin 2 viikkoa, kunnes on tarpeeksi kuivunut. Suolaista, melko kiinteää lihaa tulee josta voi veistää lähes läpinäkyvän ohuita siivuja.


Tällai on mielestänikin "leivänpiälyspaisti" parhaimmillaan. Lämpimänä syö sellaisenaan sinapin kera ja seuraavina päivinä leikkaa jäähtyneestä paistista leivän päälle siivuja. Suolaa maun mukaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.01.2013 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juuelikkäs kirjoitti:
tommiunk kirjoitti:
Itse olen tehnyt hirven paistista niin että jäinen paisti ympäriinsä suolaan, kulhon pohjalla lautanen nurinpäin. Ei pääse suolaliemi vaikuttamaan. Siellä saa olla viileässä esim jääkaappilämmössä noin 2 viikkoa, kunnes on tarpeeksi kuivunut. Suolaista, melko kiinteää lihaa tulee josta voi veistää lähes läpinäkyvän ohuita siivuja.


Tällai on mielestänikin "leivänpiälyspaisti" parhaimmillaan. Lämpimänä syö sellaisenaan sinapin kera ja seuraavina päivinä leikkaa jäähtyneestä paistista leivän päälle siivuja. Suolaa maun mukaan


Ei kait se jääkaapissa lämpene? Miten se suolan määrä säädetään jos sitä aina laitetaan niin paljon ettei lihaa näy?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juuelikkäs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2012
Viestejä: 246

LähetäLähetetty: 17.01.2013 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oho, luin vasta nyt tuon lainauksen huolella, ymmärsin että tuo pistetään uunikulhoon lautanen väärinpäin Rolling Eyes ->uuniin.

Itse siis laitan kanssa jäisenä palan uuniin ja ympäriinsä suolaan sen (tai yleisemmin reilummin suolaa yhdelle kantille), pidän yön yli ja aamulla sitten lämpöisenä otan muutaman siivun ja seuraavina päivinä leikkaan siivuja. Eli "tommiunk"-nimimerkkinen tekee kypsentämätöntä suolalihaa? Pitää kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 18.01.2013 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten Vilperillä liha edistyypi, joko on maistiaiset vuoltu?

Itse olen tänäänkin muutaman siivun maistanu... ohuita siivuja mauksi leivänpäälle... hyvältä maistuu.
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 18.01.2013 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ent.ap kirjoitti:
Miten Vilperillä liha edistyypi, joko on maistiaiset vuoltu?

Itse olen tänäänkin muutaman siivun maistanu... ohuita siivuja mauksi leivänpäälle... hyvältä maistuu.


Kait Vilperi lähtenyt mökille, ja unohtanut pollenlihan parvekkeelle. Laughing
Itekkin seurannut tulosta mielenkiinnolla, no ei ainakaan pitäisi suolatonta olla. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9505

LähetäLähetetty: 18.01.2013 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tilanteita jolloin tönkkösuolattu on juuri kohdillaan! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pietarinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hei 2010
Viestejä: 1248

LähetäLähetetty: 18.01.2013 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

olsa kirjoitti:
ent.ap kirjoitti:
Miten Vilperillä liha edistyypi, joko on maistiaiset vuoltu?

Itse olen tänäänkin muutaman siivun maistanu... ohuita siivuja mauksi leivänpäälle... hyvältä maistuu.


Kait Vilperi lähtenyt mökille, ja unohtanut pollenlihan parvekkeelle. Laughing
Itekkin seurannut tulosta mielenkiinnolla, no ei ainakaan pitäisi suolatonta olla. Laughing
tönkkösuolattuja harakoita parvi parvekkeen alla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.01.2013 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakkasta lihassa n.15 astetta joten annetaan ny suolaantua hissukseen!! Laughing
Ei oo kiirusta tuon "parvekelihan" kanssa kun lämmöt ei oo menny pahemmin plussan puolelle! Wink

Hyvä kun saa muiden kokemuksia seurata tässä "välivaiheessa" kun liha on umpijäässä ja oletettavasti suola ei imeydy jäiseen lihaan!???
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9505

LähetäLähetetty: 19.01.2013 00:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei imeydy jos pakkasta enemmänkin kuin muutamia asteita. hitaammin silloinkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 31
Paikkakunta: utajärvi

LähetäLähetetty: 06.02.2013 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kokeilkaa ihmeessä riimilihaa hevosesta tai hirvestä , on muuten oikee herraiherkku
pienten näkäräisten kanssa.
muutenkin heppa ykköstä noin hevonen vuodessa kokemuksella noin kymmenen vuoden ajan...................
_________________
Vaikka perse eellä puuhun !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.02.2013 16:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.22:lle ensinnäkin kiitos hyvästä paistista ja muulle porukalle kiitokset suolausohjeista; maistiaiset on nyt sitten otettu ja hyvää on:

Eli "patsaan" paljastus; enstex ongelmia kivettyneen suolan kanssa:


Vähän aikaa lämmössä kansi alassuin ja nyrkiniskuja kannen läpi ja jo rupes suola pehmenemään:


Sieltähän se paisti sitten löyty suolakerroksen alta:


Littuskainen oli ja siitä sitten makuviipaleet:


Emännykselle kanssa ja itellekin muutamat siivut jääkaappiin:


Vähän pippuria pintaan ja vielä ulos "jäähylle" :


Suolat vielä niskaan, niin säilyvyys on taattua:


Siinä vielä kuvaa siivusta:


Kuivaa on ja suolaakin vähintään riittävästi, mutta maku on erinomainen joten häipynee aika sukkelaan esim. ruisleivän kanssa kun hiukopalaa tekee mieli!!! (jo tässä vaiheessa taitaa emännykselle jäädä vain yksi siivu makujaisiksi Twisted Evil )
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 11.02.2013 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvältä kyllä näyttää suolaliha!

Tuli itekkin tehtyä la-su yönä routapaisti, tosta samasta hevosesta. Ja onnistu kyllä taas oikein hyvin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 11.02.2013 20:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo.tänään ostin rasian FINDUKSEN lasangee,siin on kuulemma paljon heppaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 4 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com