Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6384 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 13.03.2011 12:46 Viestin aihe: |
|
|
Paljonki CeeCeen pannulla on takuuta? Tuommonenhan pitäisi siihen mennä.
Meillä kun lämmitetään uunia lähes joka päivä, niin paljon tulee sitten uuniruokia myös tehtyä viikolla niitten helppouden vuoksi.
Sitä paremmalta maistuu sitten omassa liemessään paistettu nasu näin pyhänä.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peiper Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2009 Viestejä: 513
|
Lähetetty: 27.06.2011 23:59 Viestin aihe: |
|
|
Minulla on yks yllä olevan kuvan mukainen pannu minkä "löysin" uudestaan. Hagmannin pannu ja pitäisi olla asiallinen. En vain ole saanut sitä toimimaan kunnolla ja olikin useamman vuoden poissa käytöstä.
Ilmeisesti liian vähän ruuanlaittoa, että saisi kaks pannua toimimaan. Toinen ikivanha toimii kuin junanvessa.
Olen sillä nyt 4-5 pakettia siankylkipalaa paistanut ja kokeillut Vilperin lättyjen paistoa, mutta ei tule kuntoon. Kyllä sillä pihvit paistaa, mutta !&%¤# toiseen verrattuna. Ilmeisesti pitää käyttää useammin.
Onko vähän niin kuin koirien kanssa, jos yks hyvä, niin toinen jää aina liian vähälle käytölle? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuulenvoima Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2012 Viestejä: 303
|
Lähetetty: 18.01.2012 10:04 Viestin aihe: |
|
|
Sain isoäidin perintönä pari opan valurautapannua. Tavallisen paistinpannun ja lettupannun. Vähän näyttäs olevan kunnostuksen tarvetta molemmissa mutta täällähän oli sen verran hyvät ohjeet valurautapannujen huollosta että taidan ottaa niiden kunnostuksen työn alle tässä jokupäivä Jospa niistä tulis kunnon käyttöpelit vielä vuosiksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 18.01.2012 14:09 Viestin aihe: |
|
|
Skeppshult mulla paistinpannuna ja patana hackmannin versio,siitä mukava että sinne mahtuu koko rusakko normaalisti paloteltuna ja senko pistää yöksi uuniin hautumaan sataan asteeseen niin ei tartte repiä lihoja luista irti. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 18.01.2012 14:12 Viestin aihe: |
|
|
juhatapio kirjoitti: | Skeppshult mulla paistinpannuna ja patana hackmannin versio,siitä mukava että sinne mahtuu koko rusakko normaalisti paloteltuna ja senko pistää yöksi uuniin hautumaan sataan asteeseen niin ei tartte repiä lihoja luista irti. |
Heitäs vinkkiä mitä laitat kyytiin muuta kuin vettä, suolaa ja katajanmarjoja? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 18.01.2012 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Hauska huomata miten valurauta on tehnyt uuden tulemisen.
Pari vuotta sitten erittäin hyviä, kunnolla valmiiksi sisäänajettuja pannuja ja patoja sai kirppareilta eurolla parilla.
Nykyään hinnat alkaa olla 2-30€. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 18.01.2012 14:16 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Hauska huomata miten valurauta on tehnyt uuden tulemisen.
Pari vuotta sitten erittäin hyviä, kunnolla valmiiksi sisäänajettuja pannuja ja patoja sai kirppareilta eurolla parilla.
Nykyään hinnat alkaa olla 2-30€. |
Ehdottomasti parasta mitä keittöön voi tuoda. Noi pinnoite-pannut on aikansa leluja, kädettömien kokkien välineitä.... Kala on ainoa, minkä paistan pinnoitepannulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 18.01.2012 15:00 Viestin aihe: |
|
|
jaa että rusakkoresepti,no tässä se tullee:ruskista ne jänespalat siinä padassa kunnolla, pienistele sekaan pari sipulia,porkkana jos valkosipulista tykkäät nii pari kynttä sitäkin sekkaan,suolaa,pippuria ja vaikka niitä katajanmarjoja muutama,kaada pataan tölkki olutta ja jatka vedellä niin että lihat lähes peittyy,ota liedellä lämpöä sen verran että pata alkaa kiehumaan ja pistä sitte sata-asteiseen uuniin kansi päällä tietysti,pyssyy aromit ,itte annan joskus olla yön uunissa ja aamulla se sitten valmista on,poijille pittää sitte usein vielä tähteet paistaa voissa,tietysti valurautapannulla. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 18.01.2012 15:36 Viestin aihe: |
|
|
EZ_ kirjoitti: |
Ehdottomasti parasta mitä keittöön voi tuoda. Noi pinnoite-pannut on aikansa leluja, kädettömien kokkien välineitä.... Kala on ainoa, minkä paistan pinnoitepannulla. |
Miksi? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 18.01.2012 15:42 Viestin aihe: |
|
|
Iso-Jaska kirjoitti: | EZ_ kirjoitti: |
Ehdottomasti parasta mitä keittöön voi tuoda. Noi pinnoite-pannut on aikansa leluja, kädettömien kokkien välineitä.... Kala on ainoa, minkä paistan pinnoitepannulla. |
Miksi? |
Ei tartte uittaa haukea/kuhaa voissa, lohelle/kirjolohelle on rasvaa siunaantunut luonnostaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 18.01.2012 15:47 Viestin aihe: |
|
|
Koittakaapa sellaista kalan kanssa että laitatte teräspannulle leivinpaperia ja paistatte kalan siinä paperilla. Paperi kestää loistavasti kalan tarvitsemat lämmöt eikä rasvaa tarvitse käyttää ollenkaan. Kun mitoittaa paperin oikein, ei pannu likaannu oikeastaan ollenkaan. Rasvaisille kaloille tämä on erityisen hyvä konsti. Miksei valurautapannukin toimi aivan yhtä hyvin tässä.
Tosin on myös niin että oikein hoidettu valurautapannu paistaa kalan hyvin vähällä rasvalla ilman papereitakin eikä ota itseensä makua kuin sen mikä keittämällä lähtee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 12.09.2014 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Osaisiko kukaan neuvoa valurautapadan kunnostuksesta? Mulla on vanha UPO:n valurautapata, mutta oli unohtunut varastoon ja siinä on nyt hieman ruostetta. Millä tuon uskaltaisi putsata? Hiekkapaperilla vai teräsvillalla vai peräti teräsharjalla? Tämän jälkeen öljy, mutta minkälainen? Samalla pelastin valurautapannunkin, joka pitäisi huoltaa.. Että harmitti kun löysin ne ulkovarastosta keväällä kun siivosin. Oli ex-vaimo vienyt sinne ja olivat unohtuneet pahvilaatikkoon viideksi vuodeksi.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
janne_s_s Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2013 Viestejä: 330
|
Lähetetty: 12.09.2014 14:16 Viestin aihe: |
|
|
torant kirjoitti: | Osaisiko kukaan neuvoa valurautapadan kunnostuksesta? Mulla on vanha UPO:n valurautapata, mutta oli unohtunut varastoon ja siinä on nyt hieman ruostetta. Millä tuon uskaltaisi putsata? Hiekkapaperilla vai teräsvillalla vai peräti teräsharjalla? Tämän jälkeen öljy, mutta minkälainen? Samalla pelastin valurautapannunkin, joka pitäisi huoltaa.. Että harmitti kun löysin ne ulkovarastosta keväällä kun siivosin. Oli ex-vaimo vienyt sinne ja olivat unohtuneet pahvilaatikkoon viideksi vuodeksi.. |
Moi,
Älä käytä saippuaa äläkä muitakaan kemikaaleja. Kovaa hinkkausta teräsharjalla, vedellä/ruokaöljyllä ja huuhtelu välissä. Itse laitoin porakoneen päähän semmoisen pyörivän teräsharjan, hyvin toimi. Valurautapinta ei mene mekaanisesta hinkkaamisesta miksikään, itse asiassa paranee vaan.
Kun se on puhdas, öljyä pata/pannu tavallisella ruokaöljyllä ja kuumenna. Jos haluaa voi tehdä ihan kunnon rasvapolton mutta öljyäminen toimii ihan yhtä hyvin kun muistaa suorittaa sen joka käytön jälkeen.
Eli kun ruoka on valmis pese pannu kuumalla vedellä ja teräsvillalla. Kun se on puhdas nosta se levylle ja laita levy päälle. Kun pannu on niin kuuma että se on kuiva, sammuta levy, öljyä ruokaöljyllä ja pyyhi talouspaperilla ylimääräiset öljyt pois. Jätä pannu siihen kuumalle levylle jäähtymään.
Näin kun tekee ei tarvitse erikseen rasvapolttaa uunissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|