Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 05.12.2011 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Ei tuossa pitäisi mitään hätää olla.
"Ranskalainen riiputus" on valmis, kun nokka lähtee irti nykäisemällä . _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.12.2011 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | tapmar kirjoitti: | Sortaja kirjoitti: |
Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? |
Minusta se rinta irtoaa kätevämmin ja siistimmin, kun katkaisee. Sen katkaistun pätkän saa sitten lopuksi helposti irti. Mutta eipä tuo katkaisu kyllä välttämätöntä ole |
Aavistuksen verran saa lisää matskua mukaan irroitettuun täkkään kun sen luun napsauttaa. Irroituksen yhteydessä kannattaa myös vetäistä sisemmän fileen jänne pois. Eipähän tartte sitäkään pureskella...
Tuli tuosta hajusta mieleen, että muistitko ottaa munuaiset pois? Ne voivat tuoksahtaa melkoisesti jos jäävät sinne peräpäähän luuta vasten, eivätkä ne nyt sopassakaan mitään herkkuaromia lisää tuo. |
Juu. Itse olen vaan sopivalla veitsellä ottanut sen luun alta niin ei sinne sillainkaan paljon jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 06.12.2011 01:31 Viestin aihe: |
|
|
tommik kirjoitti: | 0 - +5 asteessahan suositellaan yleisesti jopa viikkoa, mutta sitä en ole koskaan tohtinut kokeilla. |
Minulla on riiputukseen erikseen oma jääkaappi. Lämpötila +1 kieppeillä. Kahdeksan päivää on pisimmillään sorsa siellä roikkunut ongelmitta. Kuolonkankeus häviää tyypillisesti neljässä viidessä päivässä tuossa lämpötilassa. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.12.2011 04:19 Viestin aihe: |
|
|
tapmar kirjoitti: | tommik kirjoitti: | 0 - +5 asteessahan suositellaan yleisesti jopa viikkoa, mutta sitä en ole koskaan tohtinut kokeilla. |
Minulla on riiputukseen erikseen oma jääkaappi. Lämpötila +1 kieppeillä. Kahdeksan päivää on pisimmillään sorsa siellä roikkunut ongelmitta. Kuolonkankeus häviää tyypillisesti neljässä viidessä päivässä tuossa lämpötilassa. |
Itse olen miettinyt että kuinka järkevää on riiputtaa haulikolla ammuttuja elukoita, koska ei voi olla varma paljonko siinä on reikiä ja minne kaikkialle veri ja muu moska on levinnyt. Monesti lintu näyttää siistiltä vielä siinä vaiheessa kun nahka on otettu pois, mutta jos ottaa vielä fileet irti niin siellä on fileiden välissä verimössöä jota ei meinaa saada pois kun se on jotenkin lihojen sisällä. Itse nyljen linnut monesti samana päivänä ja pesen lihat ja annan olla jääkaapissa pari päivää ja sitten pakkaseen jos ei heti syö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1996 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 06.12.2011 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Tuotapa tuota. Taidanpa olla lintukyttä eräjormeliinin linjoilla. Kyllä +10 on riiputuslämpötilana aika korkea. Jos vatsaonteloon jää suolistoperäisiä bakteereja, niin varmasti alkaa parissa päivässä tapahtua. Minä riiputan lintuja kylmiössä, jos nyt ylipäätään riiputan. Nuoret linnut ei tarvitse riiputtamista ollenkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 06.12.2011 12:52 Viestin aihe: |
|
|
tommik kirjoitti: | Kyllä sieltä suolistettaessa tuli lähes kaikki pois...tosin sisuskalut oli ottaneet vähän osumaa hauleista. |
Tässähän se selitys saattaa hyvinkin olla, jos sieltä on ruuansulatuksen puolelta jotain ulos tullut. Mutta eipä tuossa, erikseen kun varulta kypsentää puhtaat lihat, niin voi sitten noita tuoksahtavia lihoja arvioida kypsennyksen jälkeen. Mikäli edelleen tuoksahtaa tai maistuu erikoiselle, niin koiralle sitten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 06.12.2011 18:20 Viestin aihe: |
|
|
Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tukelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2008 Viestejä: 3311 Paikkakunta: Mynämäki
|
Lähetetty: 06.12.2011 18:52 Viestin aihe: |
|
|
masiina kirjoitti: | Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne. |
minä olen oppini saanu intiaaneilta ja ne väitti lukemaksi 28 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.12.2011 01:20 Viestin aihe: |
|
|
Jos sappirakko ja suolisto on hajalla niin riittää jopa 3 päivää +15 asteessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 07.12.2011 01:25 Viestin aihe: |
|
|
Ranskalaisitain riiputus kunnes jalat irtoaa vetämällä.
_________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.12.2011 02:07 Viestin aihe: |
|
|
Sarvikuono kirjoitti: | Ranskalaisitain riiputus kunnes jalat irtoaa vetämällä.
|
Eikö se ollutkaan nokka? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
k08888 Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2011 Viestejä: 697
|
Lähetetty: 07.12.2011 06:40 Viestin aihe: |
|
|
Vai eikös se ollu kun tipu ripustetaan nokastaan/päästään ja putoaa omalla painollaan alas? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 07.12.2011 11:48 Viestin aihe: |
|
|
masiina kirjoitti: | Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne. |
Näissä kaikenlaisissa nyrkkisäännöissä on juuri se ongelma että ne toimivat yleensä kuitenkin vain tietyissä olosuhteissa. Eli jos nyt pidät sitä 40 sopivana niin se ei kuitenkaan tarkoita että voit riiputtaa kahta päivää +20 asteessa, vaikkakin lopputulos on 40. Myös se vuorokausiasteiden sopiva määrä on aika kovasti vastaajasta kiinni, jo tässä ylläkin mainitusta 28 aika yleiseen 40:neen ja siitä jopa 60 (juttu Svensk Jakt -lehdestä). Omasta mielestäni nyrkkisäännöt on ihan ok - mutta tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tukelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2008 Viestejä: 3311 Paikkakunta: Mynämäki
|
Lähetetty: 07.12.2011 14:16 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | masiina kirjoitti: | Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne. |
Näissä kaikenlaisissa nyrkkisäännöissä on juuri se ongelma että ne toimivat yleensä kuitenkin vain tietyissä olosuhteissa. Eli jos nyt pidät sitä 40 sopivana niin se ei kuitenkaan tarkoita että voit riiputtaa kahta päivää +20 asteessa, vaikkakin lopputulos on 40. Myös se vuorokausiasteiden sopiva määrä on aika kovasti vastaajasta kiinni, jo tässä ylläkin mainitusta 28 aika yleiseen 40:neen ja siitä jopa 60 (juttu Svensk Jakt -lehdestä). Omasta mielestäni nyrkkisäännöt on ihan ok - mutta tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää... |
itse olen pitäny isompaa riistaa pidempään ja pienempää vähemmän jos ollenkaa. esim kanadanhanhi ei pahastu vaikka menee päivän kaks överiks, paranee vaan, isommat sorsat ja teeret on aika sopivia tuolla 28 säännöllä ja kyyhkyt, tavit, pyyt, kurpat suoraan nylkyyn tai päivän riiputuksella ja aina tulee hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 07.12.2011 19:41 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | Omasta mielestäni nyrkkisäännöt on ihan ok - mutta tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää... |
Nimenomaan näin. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|