OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Outo haju metsossa.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 05.12.2011 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuossa pitäisi mitään hätää olla.
"Ranskalainen riiputus" on valmis, kun nokka lähtee irti nykäisemällä Very Happy.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.12.2011 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
tapmar kirjoitti:
Sortaja kirjoitti:

Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? Shocked


Minusta se rinta irtoaa kätevämmin ja siistimmin, kun katkaisee. Sen katkaistun pätkän saa sitten lopuksi helposti irti. Mutta eipä tuo katkaisu kyllä välttämätöntä ole Smile


Aavistuksen verran saa lisää matskua mukaan irroitettuun täkkään kun sen luun napsauttaa. Irroituksen yhteydessä kannattaa myös vetäistä sisemmän fileen jänne pois. Eipähän tartte sitäkään pureskella...

Tuli tuosta hajusta mieleen, että muistitko ottaa munuaiset pois? Ne voivat tuoksahtaa melkoisesti jos jäävät sinne peräpäähän luuta vasten, eivätkä ne nyt sopassakaan mitään herkkuaromia lisää tuo.


Juu. Itse olen vaan sopivalla veitsellä ottanut sen luun alta niin ei sinne sillainkaan paljon jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 06.12.2011 01:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tommik kirjoitti:
0 - +5 asteessahan suositellaan yleisesti jopa viikkoa, mutta sitä en ole koskaan tohtinut kokeilla.


Minulla on riiputukseen erikseen oma jääkaappi. Lämpötila +1 kieppeillä. Kahdeksan päivää on pisimmillään sorsa siellä roikkunut ongelmitta. Kuolonkankeus häviää tyypillisesti neljässä viidessä päivässä tuossa lämpötilassa.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.12.2011 04:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tapmar kirjoitti:
tommik kirjoitti:
0 - +5 asteessahan suositellaan yleisesti jopa viikkoa, mutta sitä en ole koskaan tohtinut kokeilla.


Minulla on riiputukseen erikseen oma jääkaappi. Lämpötila +1 kieppeillä. Kahdeksan päivää on pisimmillään sorsa siellä roikkunut ongelmitta. Kuolonkankeus häviää tyypillisesti neljässä viidessä päivässä tuossa lämpötilassa.


Itse olen miettinyt että kuinka järkevää on riiputtaa haulikolla ammuttuja elukoita, koska ei voi olla varma paljonko siinä on reikiä ja minne kaikkialle veri ja muu moska on levinnyt. Monesti lintu näyttää siistiltä vielä siinä vaiheessa kun nahka on otettu pois, mutta jos ottaa vielä fileet irti niin siellä on fileiden välissä verimössöä jota ei meinaa saada pois kun se on jotenkin lihojen sisällä. Itse nyljen linnut monesti samana päivänä ja pesen lihat ja annan olla jääkaapissa pari päivää ja sitten pakkaseen jos ei heti syö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1996
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 06.12.2011 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuotapa tuota. Taidanpa olla lintukyttä eräjormeliinin linjoilla. Kyllä +10 on riiputuslämpötilana aika korkea. Jos vatsaonteloon jää suolistoperäisiä bakteereja, niin varmasti alkaa parissa päivässä tapahtua. Minä riiputan lintuja kylmiössä, jos nyt ylipäätään riiputan. Nuoret linnut ei tarvitse riiputtamista ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12377

LähetäLähetetty: 06.12.2011 12:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tommik kirjoitti:
Kyllä sieltä suolistettaessa tuli lähes kaikki pois...tosin sisuskalut oli ottaneet vähän osumaa hauleista.

Tässähän se selitys saattaa hyvinkin olla, jos sieltä on ruuansulatuksen puolelta jotain ulos tullut. Mutta eipä tuossa, erikseen kun varulta kypsentää puhtaat lihat, niin voi sitten noita tuoksahtavia lihoja arvioida kypsennyksen jälkeen. Mikäli edelleen tuoksahtaa tai maistuu erikoiselle, niin koiralle sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 06.12.2011 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 06.12.2011 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

masiina kirjoitti:
Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne.

minä olen oppini saanu intiaaneilta ja ne väitti lukemaksi 28
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.12.2011 01:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos sappirakko ja suolisto on hajalla niin riittää jopa 3 päivää +15 asteessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 07.12.2011 01:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ranskalaisitain riiputus kunnes jalat irtoaa vetämällä.

Question Shocked
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.12.2011 02:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sarvikuono kirjoitti:
Ranskalaisitain riiputus kunnes jalat irtoaa vetämällä.

Question Shocked


Eikö se ollutkaan nokka?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
k08888
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2011
Viestejä: 697

LähetäLähetetty: 07.12.2011 06:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vai eikös se ollu kun tipu ripustetaan nokastaan/päästään ja putoaa omalla painollaan alas? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 07.12.2011 11:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

masiina kirjoitti:
Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne.


Näissä kaikenlaisissa nyrkkisäännöissä on juuri se ongelma että ne toimivat yleensä kuitenkin vain tietyissä olosuhteissa. Eli jos nyt pidät sitä 40 sopivana niin se ei kuitenkaan tarkoita että voit riiputtaa kahta päivää +20 asteessa, vaikkakin lopputulos on 40. Myös se vuorokausiasteiden sopiva määrä on aika kovasti vastaajasta kiinni, jo tässä ylläkin mainitusta 28 aika yleiseen 40:neen ja siitä jopa 60 (juttu Svensk Jakt -lehdestä). Omasta mielestäni nyrkkisäännöt on ihan ok - mutta tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 07.12.2011 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
masiina kirjoitti:
Jostain muistan lukeneeni että nyrkkisääntö riiputukseen on 40 vuorokausiastetta, eli +10 neljä päivää, +5 kahdeksan päivää, jne.


Näissä kaikenlaisissa nyrkkisäännöissä on juuri se ongelma että ne toimivat yleensä kuitenkin vain tietyissä olosuhteissa. Eli jos nyt pidät sitä 40 sopivana niin se ei kuitenkaan tarkoita että voit riiputtaa kahta päivää +20 asteessa, vaikkakin lopputulos on 40. Myös se vuorokausiasteiden sopiva määrä on aika kovasti vastaajasta kiinni, jo tässä ylläkin mainitusta 28 aika yleiseen 40:neen ja siitä jopa 60 (juttu Svensk Jakt -lehdestä). Omasta mielestäni nyrkkisäännöt on ihan ok - mutta tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää...

itse olen pitäny isompaa riistaa pidempään ja pienempää vähemmän jos ollenkaa. esim kanadanhanhi ei pahastu vaikka menee päivän kaks överiks, paranee vaan, isommat sorsat ja teeret on aika sopivia tuolla 28 säännöllä ja kyyhkyt, tavit, pyyt, kurpat suoraan nylkyyn tai päivän riiputuksella ja aina tulee hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 07.12.2011 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Omasta mielestäni nyrkkisäännöt on ihan ok - mutta tervettä järkeä saa ja pitääkin käyttää...

Nimenomaan näin.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com