Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
lännenhunttari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2007 Viestejä: 2446 Paikkakunta: blind bay bc
|
Lähetetty: 03.11.2011 21:35 Viestin aihe: isokoskelo |
|
|
sattui 'jalkoihini' putoamaan isokoskelo --
minkalaista ruokaa suosittelet valmistettavan tuosta 'rotkosta'
vai maistuuko liiaksi kalasopalle?
voimakas marinointiko on ratkaisevaa ,vai mika?
kiitosta tiedoista..l-h _________________ hunttuussa vietettyjä päiviä ei Jumalan kirjoissa lasketa elonpäiviksi,vaan ne saa ylimääräisinä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 03.11.2011 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Pistä pieniksi palasiksi ilman luita ja rasvoja ja jonkun tex-mex tyyppisen sapuskan siitä valmistat; tuskin kulinaarisesti paljoa houkuttaa, mutta lihaa se on tuokin.
Savustamistakin voisit tietenkin kokeilla; tuskin paljoa surua puseroon tulee jos jäis vaikka syömättäkin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
EAn Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Syy 2010 Viestejä: 655 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 03.11.2011 23:14 Viestin aihe: |
|
|
Kun koko elämänsä on noita koskelokeitto-ohjeita saanut kuulla, niin kiinnostushan siinä herää.
Ei kun tuumasta toimeen:
Hetimiten rintalihat irti, ohjeiden mukaan tarkasti rasva pois ja kattilaan kaasukeittimelle porisemaan. Mausteeksi pelkkä suola, jottei makuelämys häiriinny. Velipojan kanssa kummallekin rintaleike lautaselle ja armoton psyykkaus päälle (velipojasta olisi mainio kuva juuri ennen ekaa suupalaa, mutta tuskin haluaa naamaansa nettiin):
Nam nam..? Nam.
Tuloksena syvä pettymys. Sehän on hyvää, tuskin vaikkapa telkästä erottaa. Telkkä taas on mielestäni mainiota.
Tässä olivat kupu ja suolisto ehjät, hauleilla lihaan sekoitettu kalakastike tuskin vaikuttaa makuun edullisesti.
Viimeinen muokkaaja, EAn pvm 03.11.2011 23:24, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 03.11.2011 23:20 Viestin aihe: |
|
|
hyvää sapuskaa siitä saa, rasva tosiaan pitää kaikki saada pois lihasta, muuten makuaistimukset vastaavat silakkakukkoa _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RealExtreme Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Hel 2008 Viestejä: 3283 Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella
|
Lähetetty: 04.11.2011 16:10 Viestin aihe: |
|
|
Lintukeitto koskelosta hakkaa kyllä aika monen riistaruuan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 04.11.2011 17:34 Viestin aihe: |
|
|
Täkät pannulla paistettuna erittäin hyvää, kun sen rasvan vain poistaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 09.11.2011 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Kuvussa olevat särjet purkitetaan ja viedään anopille joululahjaksi.
Lintu nakataan kartanolle kun tiiliskivi on pehmennyt ja juotaan liemi kylmänä. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huuhaasetä Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Lok 2011 Viestejä: 120
|
Lähetetty: 09.11.2011 20:50 Viestin aihe: |
|
|
Viimeinen muokkaaja, huuhaasetä pvm 15.11.2011 19:30, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lännenhunttari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2007 Viestejä: 2446 Paikkakunta: blind bay bc
|
Lähetetty: 11.11.2011 06:08 Viestin aihe: |
|
|
elkaa poijjaat hupattako kakkaa
tein koskelo pataa tanaan ,enka sekoittanut muita 'ankkoja' ruokaan ollenkaan kokeilun vuoksi,koska en ole koskeloa ennen maistanut..
ja tulos oli oikein hyvaa liharuokaa..ehka tulosta paransi 2 paivan lihojen marinointi maidossa,mutta kalan makua ei ollut ollenkaan [eika hajua kokatessa]..
voin suositella tuon linnun kayttamista ruuaksi,siina ,kun muitakin ränkkälintuja. _________________ hunttuussa vietettyjä päiviä ei Jumalan kirjoissa lasketa elonpäiviksi,vaan ne saa ylimääräisinä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TRYKON Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Syy 2006 Viestejä: 280
|
Lähetetty: 11.11.2011 08:51 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä, että tämäkin myytti murretaan. Muutama koskelo tullut laitettua ja ihan syötävää siinä missä muutkin. Erityisestä kalanmausta ei ole havaintoa. Toki mausteita on saattanut lirahtaa joukkoon tavallista enemmän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Torgoth Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2004 Viestejä: 2668 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.11.2011 11:41 Viestin aihe: |
|
|
Jos saa vesilinnuista valita, niin koskelon otan. Parasta lihaa, enkä käytä minkään lihan kanssa muita mausteita kuin suolaa/soijakastiketta ja paprikajauhetta. Maidossa olen tosin nuo koskelonlihat yön yli uittanut, mutta en tiedä, onko siinäkään oikeasti mitään taikaa, kun en ole muuta tapaa kokeillut. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
huti-kuti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Lok 2008 Viestejä: 1813 Paikkakunta: periferia
|
Lähetetty: 12.11.2011 12:17 Viestin aihe: |
|
|
Torgoth kirjoitti: | Jos saa vesilinnuista valita, niin koskelon otan. Parasta lihaa, ... |
meneeköhän tuo jo vähän...
alunperin minulla koskelon syönti tai ylipäätänsä niitten ampuminen johtui juuri uskomuksista. pitihän se testata.
Lainaus: | Maidossa olen tosin nuo koskelonlihat yön yli uittanut |
tuokin on tullut testattua ja enpä minäkään tiedä sen hyödyllisyyttä. mielestäni mikäli haluaa perinteisen riistan makuista lihaa, niin ainoa "oikea" tapa on rasvojen poisto. esimerkiksi siivet saa heittää kompostiin jo ennen ruuanvalmistamista, kun minä ainakaan en ole niistä pystynyt poistamaan kaikkea rasvaa. ja sitä rasvaahan ei tarvi olla hitunen, niin se kyllä sitten maistuu lihassa. käytännössä täkkäliha on siis sitä gourment sapuskaa _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.11.2011 14:20 Viestin aihe: |
|
|
Itse pidän melkein kaikki linnun lihat yön yli vedessä jääkaapissa että veret lähtee pois. Tuntuis että maku on ollut parempi entä ilman liotusta. Kokeilkaa vaihtaa maito veteen niin katsoo onko mitään eroa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 12.11.2011 16:29 Viestin aihe: |
|
|
Itse hieman karsastan tuolla maidolla sotkemista, mut havainnut olen sen, että Koskelossakin se traaninmaku on tosiaan veressä. Mieto etikkavesi ja yön yli jääkaapissa imasee kyllä veret hyvin poies. Sen jälkeen pataan niinko muutki sorsalintuset _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 13.11.2011 20:09 Viestin aihe: |
|
|
Minä olen pari kertaa koskeloa syönyt. Eka kerralla oli keitetty niin monessa vedessä että maistu ihan puulta. Toisella kerralla ei ollu keitetty monessa ja maistu ihan kalalle. Sen jälkeen en ole niitten perään haikaillu. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|