OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

isokoskelo
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
lännenhunttari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2007
Viestejä: 2446
Paikkakunta: blind bay bc

LähetäLähetetty: 03.11.2011 21:35    Viestin aihe: isokoskelo Vastaa lainaamalla viestiä

sattui 'jalkoihini' putoamaan isokoskelo --
minkalaista ruokaa suosittelet valmistettavan tuosta 'rotkosta'
vai maistuuko liiaksi kalasopalle?
voimakas marinointiko on ratkaisevaa ,vai mika?
kiitosta tiedoista..l-h Laughing
_________________
hunttuussa vietettyjä päiviä ei Jumalan kirjoissa lasketa elonpäiviksi,vaan ne saa ylimääräisinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 03.11.2011 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistä pieniksi palasiksi ilman luita ja rasvoja ja jonkun tex-mex tyyppisen sapuskan siitä valmistat; tuskin kulinaarisesti paljoa houkuttaa, mutta lihaa se on tuokin. Wink

Savustamistakin voisit tietenkin kokeilla; tuskin paljoa surua puseroon tulee jos jäis vaikka syömättäkin. Embarassed
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 655
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 03.11.2011 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun koko elämänsä on noita koskelokeitto-ohjeita saanut kuulla, niin kiinnostushan siinä herää.

Ei kun tuumasta toimeen:


Hetimiten rintalihat irti, ohjeiden mukaan tarkasti rasva pois ja kattilaan kaasukeittimelle porisemaan. Mausteeksi pelkkä suola, jottei makuelämys häiriinny. Velipojan kanssa kummallekin rintaleike lautaselle ja armoton psyykkaus päälle (velipojasta olisi mainio kuva juuri ennen ekaa suupalaa, mutta tuskin haluaa naamaansa nettiin):


Nam nam..? Nam.

Tuloksena syvä pettymys. Sehän on hyvää, tuskin vaikkapa telkästä erottaa. Telkkä taas on mielestäni mainiota.

Tässä olivat kupu ja suolisto ehjät, hauleilla lihaan sekoitettu kalakastike tuskin vaikuttaa makuun edullisesti.


Viimeinen muokkaaja, EAn pvm 03.11.2011 23:24, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 03.11.2011 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvää sapuskaa siitä saa, rasva tosiaan pitää kaikki saada pois lihasta, muuten makuaistimukset vastaavat silakkakukkoa
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 04.11.2011 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lintukeitto koskelosta hakkaa kyllä aika monen riistaruuan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 04.11.2011 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täkät pannulla paistettuna erittäin hyvää, kun sen rasvan vain poistaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 09.11.2011 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuvussa olevat särjet purkitetaan ja viedään anopille joululahjaksi.

Lintu nakataan kartanolle kun tiiliskivi on pehmennyt ja juotaan liemi kylmänä.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huuhaasetä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Lok 2011
Viestejä: 120

LähetäLähetetty: 09.11.2011 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy

Viimeinen muokkaaja, huuhaasetä pvm 15.11.2011 19:30, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lännenhunttari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2007
Viestejä: 2446
Paikkakunta: blind bay bc

LähetäLähetetty: 11.11.2011 06:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

elkaa poijjaat hupattako kakkaa Laughing
tein koskelo pataa tanaan ,enka sekoittanut muita 'ankkoja' ruokaan ollenkaan kokeilun vuoksi,koska en ole koskeloa ennen maistanut..

ja tulos oli oikein hyvaa liharuokaa..ehka tulosta paransi 2 paivan lihojen marinointi maidossa,mutta kalan makua ei ollut ollenkaan [eika hajua kokatessa]..
voin suositella tuon linnun kayttamista ruuaksi,siina ,kun muitakin ränkkälintuja. Idea
_________________
hunttuussa vietettyjä päiviä ei Jumalan kirjoissa lasketa elonpäiviksi,vaan ne saa ylimääräisinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRYKON
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Syy 2006
Viestejä: 280

LähetäLähetetty: 11.11.2011 08:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä, että tämäkin myytti murretaan. Muutama koskelo tullut laitettua ja ihan syötävää siinä missä muutkin. Erityisestä kalanmausta ei ole havaintoa. Toki mausteita on saattanut lirahtaa joukkoon tavallista enemmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Torgoth
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2004
Viestejä: 2668
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.11.2011 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos saa vesilinnuista valita, niin koskelon otan. Parasta lihaa, enkä käytä minkään lihan kanssa muita mausteita kuin suolaa/soijakastiketta ja paprikajauhetta. Maidossa olen tosin nuo koskelonlihat yön yli uittanut, mutta en tiedä, onko siinäkään oikeasti mitään taikaa, kun en ole muuta tapaa kokeillut.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 12.11.2011 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Torgoth kirjoitti:
Jos saa vesilinnuista valita, niin koskelon otan. Parasta lihaa, ...

meneeköhän tuo jo vähän... Laughing

alunperin minulla koskelon syönti tai ylipäätänsä niitten ampuminen johtui juuri uskomuksista. pitihän se testata.

Lainaus:
Maidossa olen tosin nuo koskelonlihat yön yli uittanut

tuokin on tullut testattua ja enpä minäkään tiedä sen hyödyllisyyttä. mielestäni mikäli haluaa perinteisen riistan makuista lihaa, niin ainoa "oikea" tapa on rasvojen poisto. esimerkiksi siivet saa heittää kompostiin jo ennen ruuanvalmistamista, kun minä ainakaan en ole niistä pystynyt poistamaan kaikkea rasvaa. ja sitä rasvaahan ei tarvi olla hitunen, niin se kyllä sitten maistuu lihassa. käytännössä täkkäliha on siis sitä gourment sapuskaa
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.11.2011 14:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse pidän melkein kaikki linnun lihat yön yli vedessä jääkaapissa että veret lähtee pois. Tuntuis että maku on ollut parempi entä ilman liotusta. Kokeilkaa vaihtaa maito veteen niin katsoo onko mitään eroa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 12.11.2011 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse hieman karsastan tuolla maidolla sotkemista, mut havainnut olen sen, että Koskelossakin se traaninmaku on tosiaan veressä. Mieto etikkavesi ja yön yli jääkaapissa imasee kyllä veret hyvin poies. Sen jälkeen pataan niinko muutki sorsalintuset
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 13.11.2011 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä olen pari kertaa koskeloa syönyt. Eka kerralla oli keitetty niin monessa vedessä että maistu ihan puulta. Toisella kerralla ei ollu keitetty monessa ja maistu ihan kalalle. Sen jälkeen en ole niitten perään haikaillu.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com