OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hillareseptejä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 24.07.2005 12:31    Viestin aihe: Hillareseptejä Vastaa lainaamalla viestiä

Miten olette säilöneet ja käyttäneet hilloja. Tänä vuonna niitä näyttää olevan aika lailla.

Hillasoppaa ja hilloa tulee syötyä. Tietenkin paljaaltaan hillat ovat hyviä.

Ajattelinkin, että jos jollakin olisi jotakin uutta ja mullistavaa niin sellaisia hillareseptejä kaipailisin Question
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 24.07.2005 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hillakiisseli:

Laita isohkoon saaviin tms. 10 kiloa tuoreita hilloja, sekä 4-5 kiloa sokeria. Lisää 10 litraa kiehuvan kuumaa vettä, sekoita hyvin. Lisää vielä n. 10 litraa kylmää vettä, tarkoitus on saada seoksesta noin 37 asteista. Lisää reilu nokare hiivaa tai pari pussia kuivahiivaa. Sekoita hieman.

Anna käydä rauhassa lämpöisessä paikassa noin 3 viikkoa. Siivilöi harson läpi varovasti toiseen astiaan ja jäähdytä hyvin. Siivilöi vielä kerran jonka jälkeen sokeroi kiisseli sopivan makeaksi. Säilytä kylmässä ja nauti hillakiisseliä hyvässä seurassa, hätätapauksessa omakin seura käy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
onnenoikku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Hel 2005
Viestejä: 52

LähetäLähetetty: 26.07.2005 17:38    Viestin aihe: Hilla ohjeita? Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos Retonkimies.
Pitää kokeilla, raaka-aineista päätellen sopasta on pakko tulla hyvää Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 17.08.2005 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silloin tällöin tulee hyvällä porukalla eräillessä tehdyksi tällainen:

- hillahilloa n 2 dl
- kainuulaista juustoleipää puolikas ( n 0,5 kg)
- kermaa, sitä aitoa ja rasvaista 2 dl

Pilkotaan juusto parin sentin kuutioiksi.
Lisätään kerma ja hillahillo. Sekoitetaan.
Lämmitetään nuotion viime hiilloksella pakissa tai mehtäkattilassa varovasti niin, että seos juuri ja juuri kuplii muutaman minuutin. Annetaan hautua omassa lämmössään muutama minuutti. Jos halutaan tesmakkuutta, lisätään jäähtyneeseen keitokseen lakkalikööriä tai maustamatonta kirkasta.
Nautitaan hiljalleen ja ajatellaan sinisiä.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6384
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 18.08.2005 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teini-iässä tämä oli meikäläisen yleisin hillaresepti. Hillat vietiin jollekin marjanostajalle, rahat annettiin täysikäselle hakijalle ja perjantai-iltana juotiin keskihönöä niin paljo että napa ruskaa.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wallu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hel 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: HKI / Hausjärvi

LähetäLähetetty: 18.08.2005 13:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itelläkin muutama kilo noita marjoja pakkasessa.
Löytyykö keneltäkään mitä lakka kotiviini reseptiä?
_________________

Ei se smitn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
pelimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 1216
Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän

LähetäLähetetty: 18.08.2005 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Silloin tällöin tulee hyvällä porukalla eräillessä tehdyksi tällainen:

- hillahilloa n 2 dl
- kainuulaista juustoleipää puolikas ( n 0,5 kg)
- kermaa, sitä aitoa ja rasvaista 2 dl

Pilkotaan juusto parin sentin kuutioiksi.
Lisätään kerma ja hillahillo. Sekoitetaan.
Lämmitetään nuotion viime hiilloksella pakissa tai mehtäkattilassa varovasti niin, että seos juuri ja juuri kuplii muutaman minuutin. Annetaan hautua omassa lämmössään muutama minuutti. Jos halutaan tesmakkuutta, lisätään jäähtyneeseen keitokseen lakkalikööriä tai maustamatonta kirkasta.
Nautitaan hiljalleen ja ajatellaan sinisiä.


Tuohon sinun jälkiruokaan (meilläpäin sanotaan Lapin herkuksi) sopisi luultavasti kyytipojaksi tuo Retonkimiehen hillakiisseli, vai mitä mieltä itse olet. Question Laughing
___________________

_________________
Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 18.08.2005 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saattas olla asiallinen jatko. Maku pysyisi suussa ja tulisi murut huuhdelluksi tekarien alta.. Laughing Itse opin reseptin v 1970 äitienpäivänä Vätsärin Aittajärvillä karhunhiihdossa, muttei meillä ollut silloin muuta päälle horia kuin Kossua.... Crying or Very sad
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyymetso
Vieras





LähetäLähetetty: 19.08.2005 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tddg

Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 19:10, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
mehtämies90
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Syy 2005
Viestejä: 113

LähetäLähetetty: 12.10.2005 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitten ku ne hillat on pakkasessa, ni sieltä ottaa aina tarvittava määrä ja laittaa kuppiin ja päälle vähä Valion vaniljakastiketta. Helppoa ja hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 13.10.2005 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Syötiin muuten viime lauantaina "Lapin herkkua" ja siinä tuli puheeksi Retonkimiehen laadukas resepti.
Totesimma siinä, että se saavi on mahoton hankala tänne tulille kulettaa (reilu kilometri tieltä), vaan kun sopan tehemmä, niin lorotettaan sitä kaksinkertaiseen eräsäkkiin ja kannamma sillä tähän työstettäväksi....
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nippon1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 1010

LähetäLähetetty: 06.01.2006 19:45    Viestin aihe: no tee Vastaa lainaamalla viestiä

lakkaparfee eli ihmstenkielellä hillajäädyke.
_________________
Rauhasa hissun kissun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 17.03.2006 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lurps! pitää iltasella kokeilla.

http://www.lapinkeittiomestarit.fi/sivut/menut/Markku_Seppanen/jalkiruoka1.htm

80 g hilloja
1 cl konjakkia
2 rkl hunajaa
kermavaahtoa
Sekoita konjakki ja hunaja keskenään. Laita hillat kuppiin ja kaada konjakki- hunajaseos päälle. Sekoita varovasti. Anna maustua n. 20 minuuttia. Pursota kermavaahtoa lautaselle ruusukkeeksi ja laita marinoidut hillat tarjolle ruusukkeen päälle. Kermavaahtoa voidaan maustaa myös esim. vaniljasokerilla tai sokeri- kaneliseoksella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 17.03.2006 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mk2 kirjoitti:
Lurps! pitää iltasella kokeilla.


Dodiin nyt on jääkaapissa muhimassa.. kohta maistellaan. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JiiPee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 317
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.03.2006 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ne hillat on parhaita ihan suoraan nevalta tuoreina naposteltaessa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com