Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 24.07.2005 12:31 Viestin aihe: Hillareseptejä |
|
|
Miten olette säilöneet ja käyttäneet hilloja. Tänä vuonna niitä näyttää olevan aika lailla.
Hillasoppaa ja hilloa tulee syötyä. Tietenkin paljaaltaan hillat ovat hyviä.
Ajattelinkin, että jos jollakin olisi jotakin uutta ja mullistavaa niin sellaisia hillareseptejä kaipailisin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 24.07.2005 19:49 Viestin aihe: |
|
|
Hillakiisseli:
Laita isohkoon saaviin tms. 10 kiloa tuoreita hilloja, sekä 4-5 kiloa sokeria. Lisää 10 litraa kiehuvan kuumaa vettä, sekoita hyvin. Lisää vielä n. 10 litraa kylmää vettä, tarkoitus on saada seoksesta noin 37 asteista. Lisää reilu nokare hiivaa tai pari pussia kuivahiivaa. Sekoita hieman.
Anna käydä rauhassa lämpöisessä paikassa noin 3 viikkoa. Siivilöi harson läpi varovasti toiseen astiaan ja jäähdytä hyvin. Siivilöi vielä kerran jonka jälkeen sokeroi kiisseli sopivan makeaksi. Säilytä kylmässä ja nauti hillakiisseliä hyvässä seurassa, hätätapauksessa omakin seura käy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
onnenoikku Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Hel 2005 Viestejä: 52
|
Lähetetty: 26.07.2005 17:38 Viestin aihe: Hilla ohjeita? |
|
|
Kiitos Retonkimies.
Pitää kokeilla, raaka-aineista päätellen sopasta on pakko tulla hyvää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 17.08.2005 20:51 Viestin aihe: |
|
|
Silloin tällöin tulee hyvällä porukalla eräillessä tehdyksi tällainen:
- hillahilloa n 2 dl
- kainuulaista juustoleipää puolikas ( n 0,5 kg)
- kermaa, sitä aitoa ja rasvaista 2 dl
Pilkotaan juusto parin sentin kuutioiksi.
Lisätään kerma ja hillahillo. Sekoitetaan.
Lämmitetään nuotion viime hiilloksella pakissa tai mehtäkattilassa varovasti niin, että seos juuri ja juuri kuplii muutaman minuutin. Annetaan hautua omassa lämmössään muutama minuutti. Jos halutaan tesmakkuutta, lisätään jäähtyneeseen keitokseen lakkalikööriä tai maustamatonta kirkasta.
Nautitaan hiljalleen ja ajatellaan sinisiä. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6384 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 18.08.2005 08:22 Viestin aihe: |
|
|
Teini-iässä tämä oli meikäläisen yleisin hillaresepti. Hillat vietiin jollekin marjanostajalle, rahat annettiin täysikäselle hakijalle ja perjantai-iltana juotiin keskihönöä niin paljo että napa ruskaa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wallu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hel 2005 Viestejä: 186 Paikkakunta: HKI / Hausjärvi
|
Lähetetty: 18.08.2005 13:22 Viestin aihe: |
|
|
Itelläkin muutama kilo noita marjoja pakkasessa.
Löytyykö keneltäkään mitä lakka kotiviini reseptiä? _________________
Ei se smitn. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pelimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tam 2005 Viestejä: 1216 Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän
|
Lähetetty: 18.08.2005 17:50 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Silloin tällöin tulee hyvällä porukalla eräillessä tehdyksi tällainen:
- hillahilloa n 2 dl
- kainuulaista juustoleipää puolikas ( n 0,5 kg)
- kermaa, sitä aitoa ja rasvaista 2 dl
Pilkotaan juusto parin sentin kuutioiksi.
Lisätään kerma ja hillahillo. Sekoitetaan.
Lämmitetään nuotion viime hiilloksella pakissa tai mehtäkattilassa varovasti niin, että seos juuri ja juuri kuplii muutaman minuutin. Annetaan hautua omassa lämmössään muutama minuutti. Jos halutaan tesmakkuutta, lisätään jäähtyneeseen keitokseen lakkalikööriä tai maustamatonta kirkasta.
Nautitaan hiljalleen ja ajatellaan sinisiä. |
Tuohon sinun jälkiruokaan (meilläpäin sanotaan Lapin herkuksi) sopisi luultavasti kyytipojaksi tuo Retonkimiehen hillakiisseli, vai mitä mieltä itse olet.
___________________
_________________ Ei linna pelota, eikä huorat hurmaa.
https://imageshack.us/i/5fshesrfj |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 18.08.2005 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Saattas olla asiallinen jatko. Maku pysyisi suussa ja tulisi murut huuhdelluksi tekarien alta.. Itse opin reseptin v 1970 äitienpäivänä Vätsärin Aittajärvillä karhunhiihdossa, muttei meillä ollut silloin muuta päälle horia kuin Kossua.... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pyymetso Vieras
|
Lähetetty: 19.08.2005 08:22 Viestin aihe: |
|
|
tddg
Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 19:10, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtämies90 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Syy 2005 Viestejä: 113
|
Lähetetty: 12.10.2005 09:06 Viestin aihe: |
|
|
Sitten ku ne hillat on pakkasessa, ni sieltä ottaa aina tarvittava määrä ja laittaa kuppiin ja päälle vähä Valion vaniljakastiketta. Helppoa ja hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 13.10.2005 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Syötiin muuten viime lauantaina "Lapin herkkua" ja siinä tuli puheeksi Retonkimiehen laadukas resepti.
Totesimma siinä, että se saavi on mahoton hankala tänne tulille kulettaa (reilu kilometri tieltä), vaan kun sopan tehemmä, niin lorotettaan sitä kaksinkertaiseen eräsäkkiin ja kannamma sillä tähän työstettäväksi.... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nippon1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 1010
|
Lähetetty: 06.01.2006 19:45 Viestin aihe: no tee |
|
|
lakkaparfee eli ihmstenkielellä hillajäädyke. _________________ Rauhasa hissun kissun |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 17.03.2006 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Lurps! pitää iltasella kokeilla.
http://www.lapinkeittiomestarit.fi/sivut/menut/Markku_Seppanen/jalkiruoka1.htm
80 g hilloja
1 cl konjakkia
2 rkl hunajaa
kermavaahtoa
Sekoita konjakki ja hunaja keskenään. Laita hillat kuppiin ja kaada konjakki- hunajaseos päälle. Sekoita varovasti. Anna maustua n. 20 minuuttia. Pursota kermavaahtoa lautaselle ruusukkeeksi ja laita marinoidut hillat tarjolle ruusukkeen päälle. Kermavaahtoa voidaan maustaa myös esim. vaniljasokerilla tai sokeri- kaneliseoksella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 17.03.2006 20:05 Viestin aihe: |
|
|
mk2 kirjoitti: | Lurps! pitää iltasella kokeilla. |
Dodiin nyt on jääkaapissa muhimassa.. kohta maistellaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JiiPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2004 Viestejä: 317 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.03.2006 23:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä ne hillat on parhaita ihan suoraan nevalta tuoreina naposteltaessa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|