Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 07.01.2018 08:14 Viestin aihe: Haavakon lihan laatu? |
|
|
"Arvonnassa" osui kohdalle haavakko peurapukki. Juoksi muutaman tunnin ennen kuin saatiin kaadetuksi. Lihat näyttävät ihan hyviltä, mutta eikös tuollainen stressi aiheuta lihaksiin kaikenlaista ns. riistanmakua?
Onko asialla merkitystä lihan makuun/käyttökelpoisuuteen ja jos, niin onko mitään tehtävissä? Kaato eilen ja nyt orressa n. +5 asteessa kylmiössä. Auttaako kenties pidempi riiputus?
Olisin erittäin kiitollinen vinkeistä, sillä pukki on ihan kohtuullisen kokoinen ja lihaa siis jonkin verran. Säälittäisi laittaa kaikki koiralle! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21437 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.01.2018 09:01 Viestin aihe: |
|
|
Voisin väittää ettei kukaan tai ainakaan 99,999% ihmisistä pysty maistamaan tota onko eläin ollut stressaantunut pari tuntia ennen kuolemaansa vai ei. Joskus peuroissa olen törmännyt pahan hajuisiin ja makuisiin yksilöihin mutta neki on ammuttu kytikseltä hyvillä osumilla eli stressimausta ei ole kyse. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8792 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 07.01.2018 09:38 Viestin aihe: |
|
|
Syötävää on ja varmasti myös hyvää. Jos osaa valmistaa vaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 07.01.2018 10:18 Viestin aihe: |
|
|
eli osuman laatu tietty ratkaisee, missä oli reikä??
mahaosumissa pitkälla toimitusajalla menee pska verenkieroon ja leviää ympäri elukkaa. masituu leikkasipa kinkkua tai niskaa. lihasosumalla ei mitään merkitystä, esim. jalka poikki. tulehduselukoilla, kuumeisilla tehdään keittokoe, yksinkertaisesti paistat kikkareen ja maistat maistuuko. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5488 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 07.01.2018 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Ja yleisesti ottaen noille haavakoille ei suositella pitkää riiputusaikaa. Lihoiksi ja ruuaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 08.01.2018 14:12 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos arvoisat herrat!
Maha pysyi ehjänä, mutta olihan siellä konehuoneessa mössöä.
Huomenna olisi tarkoitus leikata lihat. Ei liene sitten tarkoituksenmukaista enää mureuttaa vakuumissa? Siis suoraan vaan pakkaseen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|