OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 24.10.2012 19:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta linikistä tuli kyllä hyvinkin huomioitua se, miksei kannate "kypsentää liikaa"...

Maksan maku ilmenee selvästi, jos juttu epäonnistuu... siis joko "roseena".. taikka kunnon hasudutus?

Metton täkät kerran tein ja eipä ole siitä sen enenpää... kypsensin silloin juuri tuohon maksaltavamaistuvaan ...

Siis joko nuin nopeasti, taikka sitten piiitkän kypsytyksen?

Mielestäni on parasta, kun mettäkänpällä tehän riekkovelli... mitoitus on: riekko/syöjä... sekä voita käytetään riittävästi... leipänä tietysti parasta on rieskaleipä. Sitten se kypsennysaika... riittävästi. Aluksi tietysti kuoritaan syntyvä vaahto poies ja hiljasella tulella mennään.

Aluksi syyään lihat ja lopuksi nautinnolla, rieskan kanssa tuo velli. Nuin yleensä?
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15461

LähetäLähetetty: 24.10.2012 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikaruokaa tänään, kova hoppu oli töiden välissä. Onneksi oli siistittyä hirven ulkofilettä jääkaapissa, pilkotuista sivuroiskeista tuli vajaassa kymmenessä minuutissa päiväruoka, suolaa ja pippuria mausteeksi. Perunoita oli joku ehtinyt laittamaan ajoissa kiehumaan, oli hiukan lisuketta. Ei paha, A-luokan lihansyöjälle, olisi mennyt ilman pottujakin. Pihvilihat on vielä huomiselle, osa riittää varmaan seuraavaankin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 24.10.2012 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hirven kieltä leivän päällä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.10.2012 00:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teerikeittoa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 25.10.2012 06:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven maksaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12227

LähetäLähetetty: 25.10.2012 07:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suurimmalle osalle varamsti itsestäänselvä asia, mutta veret pitäs saada saalista tarkasti pois, vähentää varmasti maksan makua. Eli mahdollisimman nopea suolistus tai pistäminen. Ja jos suolirikko osumasta on mahdollinen, niin silloin aina suolistus. Toki jos reikiä täkillä ja varsinkin luilla on, niin sinnehän se lihaan kerkeää veri päästä vaikka olisi jo ammuttaessa pistetty...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 25.10.2012 07:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylläpähän se maksan maku tulee liiasta kypsennyksestä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 25.10.2012 08:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiger kirjoitti:
Lihamureketta. Jäneksestä. Makkaroita tein kans jäneksestä ja hirvestä.




Kuvan muodossa osa jalosteista.
Jäniksen jauhelihasta
-Mureke
-pihvejä
-lihapullia
-makkaroita

Hirvestä
-Lihapullia
-pihvejä
-makkaroita
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Justus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 245
Paikkakunta: Elimäki

LähetäLähetetty: 25.10.2012 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiger, laittaisitko makkaroiden reseptin näkyville? Itsekin olen tekoa kokeillut mutta tulee aina niin hiton kuivaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.10.2012 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pekkis kirjoitti:
Kylläpähän se maksan maku tulee liiasta kypsennyksestä.


Ei, kyllä se niin on että jos nopeasti paistaa niin sitä ei tule, mutta jos taas vähän pidempään niin se tulee. Jos paistaa vielä pidempään niin ei sitä silloinkaan tule. Esim. uuniruuat, keitot ym. niin niissä sitä makua ei ole. Parhaiten sen saa kun paistaa suikaleita pannulla sopivasti liian kauan.

Itsekkin olen huomannut että se veri pitää saada pois. Kun laittaa lihat kylmään veteen yöksi niin veret ainakin lähtee vähemmäksi ja minun mielestä maku on ollut parempi kun oon niin tehnyt. Eikä reijille ammuttuja kannata riiputtaa yhtään vaan heti lihan irti ja veret pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
A-Boltti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Tou 2011
Viestejä: 544
Paikkakunta: Suomineidon käsivarsi

LähetäLähetetty: 25.10.2012 12:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tehtyä jänispataa, ja todella hyvää oli.

Tällä reseptillä menin, mutta ihan vain arkisesti perunoita lisäkkeenä Very Happy:

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/syksyinen-janispata
_________________
"Oh, no tears please. It's a waste of good suffering..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15461

LähetäLähetetty: 25.10.2012 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Justus kirjoitti:
Tiger, laittaisitko makkaroiden reseptin näkyville? Itsekin olen tekoa kokeillut mutta tulee aina niin hiton kuivaa.
Petohan tuota jo vähän kommentoi... iso sika, pieni jänis. Jotkut laittaa perunaa saadakseen makkaroista mehevämpiä, itse en ole tuohon sortunut mutta anopin perunamakkaroita olen joskus syönyt, aika OK.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 25.10.2012 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

4/5 jauhelihaa
1/5 silavaa
Suolaa
pippuria
nestettä
(porkkanaa)

Sähkövatkaimella kaikki sekasi tasaseksi massaksi.

Paista pannulla pihvi ennen suoleen pursotusta ja maistele mausteet, lisää tarvittaessa.

Jänismakkaroihin laitettiin porkkanaa aavistus sekaan ja nesteeksi kasvilientä.
Hirvimakkaroihin olutta ja kasvilientä. Nestettä tulee lisätä sen verran, että massa liikkuu hyvin pursottimessa.

Kokeiltiin myös pikkusatsi johon lisättiin vehnäjauhoja, että tulisi enempi krillikyrsämäinen, mutta siitä tuli ihan basgaa, et ei kannata.

Vesihauteessa kypsytettiin. Kattilassa kuumennettiin ensin vettä niin ettei ihan kiehuvielä. Makkarat kattilaan ja kattila uuniin 100 asteeseen puoleksitunniksi. Sit vaan makkarat jäähtymään ja pakastimeen tai pannun kautta syöntiin.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Justus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 245
Paikkakunta: Elimäki

LähetäLähetetty: 25.10.2012 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ok, kiitos. Yllättävän vähän rasvaa kuitenkin. Joskus olentehnyt pelkästä siankyljestä ja kuivaa meinas olla sekin...taisitte rasva vaan valui keittäessä pois. Itse laitoin sekaan myös keitettyjä ohraryynejä, ei yhtään huono juttu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 25.10.2012 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Variaatioita on varmasti taas yhtämonta kun tekijääkin ja jokaisella vielä useampi. Ei tuossa liikaa rasvaa tuolla suhteella ole vieläkään, seuraavalla kerralla pitää sitä perunaa kokeilla. Tällä kertaa ois pitäny lähtee kaupassa käymään, nii jäi testaamatta. Rolling Eyes
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 62 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com