Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 24.10.2012 19:48 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta linikistä tuli kyllä hyvinkin huomioitua se, miksei kannate "kypsentää liikaa"...
Maksan maku ilmenee selvästi, jos juttu epäonnistuu... siis joko "roseena".. taikka kunnon hasudutus?
Metton täkät kerran tein ja eipä ole siitä sen enenpää... kypsensin silloin juuri tuohon maksaltavamaistuvaan ...
Siis joko nuin nopeasti, taikka sitten piiitkän kypsytyksen?
Mielestäni on parasta, kun mettäkänpällä tehän riekkovelli... mitoitus on: riekko/syöjä... sekä voita käytetään riittävästi... leipänä tietysti parasta on rieskaleipä. Sitten se kypsennysaika... riittävästi. Aluksi tietysti kuoritaan syntyvä vaahto poies ja hiljasella tulella mennään.
Aluksi syyään lihat ja lopuksi nautinnolla, rieskan kanssa tuo velli. Nuin yleensä? _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15472
|
Lähetetty: 24.10.2012 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Pikaruokaa tänään, kova hoppu oli töiden välissä. Onneksi oli siistittyä hirven ulkofilettä jääkaapissa, pilkotuista sivuroiskeista tuli vajaassa kymmenessä minuutissa päiväruoka, suolaa ja pippuria mausteeksi. Perunoita oli joku ehtinyt laittamaan ajoissa kiehumaan, oli hiukan lisuketta. Ei paha, A-luokan lihansyöjälle, olisi mennyt ilman pottujakin. Pihvilihat on vielä huomiselle, osa riittää varmaan seuraavaankin. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 24.10.2012 22:30 Viestin aihe: |
|
|
hirven kieltä leivän päällä |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 25.10.2012 00:27 Viestin aihe: |
|
|
Teerikeittoa |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 25.10.2012 06:52 Viestin aihe: |
|
|
Hirven maksaa |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12227
|
Lähetetty: 25.10.2012 07:19 Viestin aihe: |
|
|
Suurimmalle osalle varamsti itsestäänselvä asia, mutta veret pitäs saada saalista tarkasti pois, vähentää varmasti maksan makua. Eli mahdollisimman nopea suolistus tai pistäminen. Ja jos suolirikko osumasta on mahdollinen, niin silloin aina suolistus. Toki jos reikiä täkillä ja varsinkin luilla on, niin sinnehän se lihaan kerkeää veri päästä vaikka olisi jo ammuttaessa pistetty... |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 25.10.2012 07:37 Viestin aihe: |
|
|
Kylläpähän se maksan maku tulee liiasta kypsennyksestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 25.10.2012 08:26 Viestin aihe: |
|
|
Tiger kirjoitti: | Lihamureketta. Jäneksestä. Makkaroita tein kans jäneksestä ja hirvestä. |
Kuvan muodossa osa jalosteista.
Jäniksen jauhelihasta
-Mureke
-pihvejä
-lihapullia
-makkaroita
Hirvestä
-Lihapullia
-pihvejä
-makkaroita _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Justus Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 245 Paikkakunta: Elimäki
|
Lähetetty: 25.10.2012 09:47 Viestin aihe: |
|
|
Tiger, laittaisitko makkaroiden reseptin näkyville? Itsekin olen tekoa kokeillut mutta tulee aina niin hiton kuivaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 25.10.2012 11:38 Viestin aihe: |
|
|
pekkis kirjoitti: | Kylläpähän se maksan maku tulee liiasta kypsennyksestä. |
Ei, kyllä se niin on että jos nopeasti paistaa niin sitä ei tule, mutta jos taas vähän pidempään niin se tulee. Jos paistaa vielä pidempään niin ei sitä silloinkaan tule. Esim. uuniruuat, keitot ym. niin niissä sitä makua ei ole. Parhaiten sen saa kun paistaa suikaleita pannulla sopivasti liian kauan.
Itsekkin olen huomannut että se veri pitää saada pois. Kun laittaa lihat kylmään veteen yöksi niin veret ainakin lähtee vähemmäksi ja minun mielestä maku on ollut parempi kun oon niin tehnyt. Eikä reijille ammuttuja kannata riiputtaa yhtään vaan heti lihan irti ja veret pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
A-Boltti Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Tou 2011 Viestejä: 544 Paikkakunta: Suomineidon käsivarsi
|
Lähetetty: 25.10.2012 12:37 Viestin aihe: |
|
|
Tuli tehtyä jänispataa, ja todella hyvää oli.
Tällä reseptillä menin, mutta ihan vain arkisesti perunoita lisäkkeenä :
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/syksyinen-janispata _________________ "Oh, no tears please. It's a waste of good suffering..." |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15472
|
Lähetetty: 25.10.2012 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Justus kirjoitti: | Tiger, laittaisitko makkaroiden reseptin näkyville? Itsekin olen tekoa kokeillut mutta tulee aina niin hiton kuivaa. | Petohan tuota jo vähän kommentoi... iso sika, pieni jänis. Jotkut laittaa perunaa saadakseen makkaroista mehevämpiä, itse en ole tuohon sortunut mutta anopin perunamakkaroita olen joskus syönyt, aika OK. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 25.10.2012 14:00 Viestin aihe: |
|
|
4/5 jauhelihaa
1/5 silavaa
Suolaa
pippuria
nestettä
(porkkanaa)
Sähkövatkaimella kaikki sekasi tasaseksi massaksi.
Paista pannulla pihvi ennen suoleen pursotusta ja maistele mausteet, lisää tarvittaessa.
Jänismakkaroihin laitettiin porkkanaa aavistus sekaan ja nesteeksi kasvilientä.
Hirvimakkaroihin olutta ja kasvilientä. Nestettä tulee lisätä sen verran, että massa liikkuu hyvin pursottimessa.
Kokeiltiin myös pikkusatsi johon lisättiin vehnäjauhoja, että tulisi enempi krillikyrsämäinen, mutta siitä tuli ihan basgaa, et ei kannata.
Vesihauteessa kypsytettiin. Kattilassa kuumennettiin ensin vettä niin ettei ihan kiehuvielä. Makkarat kattilaan ja kattila uuniin 100 asteeseen puoleksitunniksi. Sit vaan makkarat jäähtymään ja pakastimeen tai pannun kautta syöntiin. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Justus Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 245 Paikkakunta: Elimäki
|
Lähetetty: 25.10.2012 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Ok, kiitos. Yllättävän vähän rasvaa kuitenkin. Joskus olentehnyt pelkästä siankyljestä ja kuivaa meinas olla sekin...taisitte rasva vaan valui keittäessä pois. Itse laitoin sekaan myös keitettyjä ohraryynejä, ei yhtään huono juttu. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 25.10.2012 15:30 Viestin aihe: |
|
|
Variaatioita on varmasti taas yhtämonta kun tekijääkin ja jokaisella vielä useampi. Ei tuossa liikaa rasvaa tuolla suhteella ole vieläkään, seuraavalla kerralla pitää sitä perunaa kokeilla. Tällä kertaa ois pitäny lähtee kaupassa käymään, nii jäi testaamatta. ![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif) _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
|