OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 01.08.2012 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Tänään ja eilen rusakon koipia.

Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.

Maistui.

tårtta på tårtta. Aikamoista overkilliä käyttää kolmea kypsytysmenetelmää, kun yksikin riittäisi. Hyvää on varmasti ollut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12227

LähetäLähetetty: 01.08.2012 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
Tänään ja eilen rusakon koipia.

Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.

Maistui.

tårtta på tårtta. Aikamoista overkilliä käyttää kolmea kypsytysmenetelmää, kun yksikin riittäisi. Hyvää on varmasti ollut.

Nehän on vaan kypsytyksen eri vaiheita. Tai oikeastaan ekassa vaiheessa tapahtuu kypsennys, kaksi seuraavaa ovat lähinnä maustamista. Tuo eka vaihe nimittäin kestää useita tunteja, elukan iän ja mm riiputuksen vaikuttaessa tarvittavaan aikaan. Pari seuraavaa vaihetta kestää yhteensä ehkä puoli tuntia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 07.08.2012 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt rupiaa oleen pakastin koppeloa vaille tyhjänä..

Pakastimen tyhjäystä ennen perjantaita. Tarkootus oli tehrä riistapihviä:

9fasaania
2teertä
2sorsaa
400rammaa porsaan jauhelijaa
400rammaa sika nauta jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
aromisuolaa
chilimaustetta
paprikajauhetta
valkosipulin kynsiä
4sipulia
kermaa
korppujauhoja
kananmunaa

Lihat myllyn läpitte ja sitte kaikki aineet sekaasin, perus piffitaikina ja pannulle voin kans sopivan piffin näköösinä paloona..
5kiloa tuli taikinaa ja piffiä sen mukaan, mutta voin kertoa jotta on syömisen arvoosta!! Eikä taida jäädä huomiselle oikeen montaa Wink

Tulevan kauden saaliista täytyy tehdä uus satsi pihviä..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 07.08.2012 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luulin pakkasen olevan jo tyhjä, mutta sieltähän löytyi vielä pari fasaania. Paistinpannun kautta uuniin ja sieltä lautaselle Smile
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Marirt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 09.08.2012 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvi-kasvis pataa.
_________________
Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 09.08.2012 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari kuhafilettä tuli syötyä, ei nyt varsinaisesti riistaa mutta itse pyydettyä kuitenkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 11.08.2012 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leivitettyä pulunrintaa perunamuusin kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aktiini
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 747

LähetäLähetetty: 13.08.2012 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Jussio kirjoitti:
Ollari kirjoitti:
Tänään ja eilen rusakon koipia.

Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.

Maistui.

tårtta på tårtta. Aikamoista overkilliä käyttää kolmea kypsytysmenetelmää, kun yksikin riittäisi. Hyvää on varmasti ollut.

Nehän on vaan kypsytyksen eri vaiheita. Tai oikeastaan ekassa vaiheessa tapahtuu kypsennys, kaksi seuraavaa ovat lähinnä maustamista. Tuo eka vaihe nimittäin kestää useita tunteja, elukan iän ja mm riiputuksen vaikuttaessa tarvittavaan aikaan. Pari seuraavaa vaihetta kestää yhteensä ehkä puoli tuntia.


Olipa kyllä melko torttupotorttu! Vapaasti reseptiä myötäillen tuli kyllä erittäin suun myötästä, ehkä jopa parasta konsanaan. Kertooko sitten reseptin hyvyydestä vai vähäisestä määrästä jäniksiä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 13.08.2012 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kanadanhanhi pataa muhi pitkään uunissa ja sehän oli ihan syötävää. Shocked
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 14.08.2012 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silliä..
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 14.08.2012 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Routapaistia peurasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10158
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 14.08.2012 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poikamiehen arki on askeettista ja karua.

Iltapalaksi roseksi paistettuja kyyhkyn rintafileitä kera pottumuusin ja pippurikermakastikkeen. Makuun sopiva Shiraz Rosé kyytipoikana.


_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.08.2012 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tänään syötyä, mutta kuitenkin.. Tuli tosi hyvää metsoa näin.

Ensin otin metson rintafileet lämpenemään (Luut ja jalat myöhemmin keittoon) ja laitoin jokapuolelle filettä reilusti mustapippuria, tinjamia ja merisuolaa. Paistoin fileet voissa ja öljyssä kunnolla pinnasta ruskeaksi, mutta sisältä jätin raaksi. Laitoin fileet pieneen vuokaan ja ruskistin valkosipulin ja tavallisen sipulin nopeasti pannulle jääneessä rasvassa ja kaadoin sipulit vuokaan. Fileiden päälle laitoin sen verran pekonia että ne eivät kuivu pinnasta uunissa ja kaadoin väähän kermaa. Sitten uuniin n. 45min ja oli muuten hyvää perunoiden kanssa!

Lisänä oli vielä savuporo koskenlaskijasta tehty kastike, jota ei kyllä olisi tarvinut kun vuokaan laitoin kermaa.. Jokin sienikastike olisi ollut hyvä lisä vaan ei ollut sieniä.

Pekonin voisi varmaan korvata jollain läskillä jos ei halua pekonin makua ollenkaan.

Tällä kertaa ruskistin fileet kunnolla joka puolelta niin tuntuu että liha ei olisi kuivunut uunissa niin kuin on joskus aiemmin käynyt. En tiedä johtuko siitä vai melko lyhyestä uuni ajasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14873

LähetäLähetetty: 14.08.2012 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvi nimeätekevänä ja muuten gulassin ja ratatouillen hybridi. Kohtuullisen voimakas chiliannos lisänä ja on muuten mahtava eväs.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10158
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 14.08.2012 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Hirvi nimeätekevänä ja muuten gulassin ja ratatouillen hybridi. Kohtuullisen voimakas chiliannos lisänä ja on muuten mahtava eväs.


Jaa oletta jo ampunneet syömähirven, ettei tarvi nälissään jahtiin lähtiä? Wink
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 58 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com