Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 01.08.2012 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Ollari kirjoitti: | Tänään ja eilen rusakon koipia.
Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.
Maistui. |
tårtta på tårtta. Aikamoista overkilliä käyttää kolmea kypsytysmenetelmää, kun yksikin riittäisi. Hyvää on varmasti ollut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12356
|
Lähetetty: 01.08.2012 12:47 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | Ollari kirjoitti: | Tänään ja eilen rusakon koipia.
Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.
Maistui. |
tårtta på tårtta. Aikamoista overkilliä käyttää kolmea kypsytysmenetelmää, kun yksikin riittäisi. Hyvää on varmasti ollut. |
Nehän on vaan kypsytyksen eri vaiheita. Tai oikeastaan ekassa vaiheessa tapahtuu kypsennys, kaksi seuraavaa ovat lähinnä maustamista. Tuo eka vaihe nimittäin kestää useita tunteja, elukan iän ja mm riiputuksen vaikuttaessa tarvittavaan aikaan. Pari seuraavaa vaihetta kestää yhteensä ehkä puoli tuntia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 07.08.2012 15:48 Viestin aihe: |
|
|
Nyt rupiaa oleen pakastin koppeloa vaille tyhjänä..
Pakastimen tyhjäystä ennen perjantaita. Tarkootus oli tehrä riistapihviä:
9fasaania
2teertä
2sorsaa
400rammaa porsaan jauhelijaa
400rammaa sika nauta jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
aromisuolaa
chilimaustetta
paprikajauhetta
valkosipulin kynsiä
4sipulia
kermaa
korppujauhoja
kananmunaa
Lihat myllyn läpitte ja sitte kaikki aineet sekaasin, perus piffitaikina ja pannulle voin kans sopivan piffin näköösinä paloona..
5kiloa tuli taikinaa ja piffiä sen mukaan, mutta voin kertoa jotta on syömisen arvoosta!! Eikä taida jäädä huomiselle oikeen montaa
Tulevan kauden saaliista täytyy tehdä uus satsi pihviä.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 07.08.2012 19:37 Viestin aihe: |
|
|
Luulin pakkasen olevan jo tyhjä, mutta sieltähän löytyi vielä pari fasaania. Paistinpannun kautta uuniin ja sieltä lautaselle _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 09.08.2012 17:51 Viestin aihe: |
|
|
Hirvi-kasvis pataa. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 09.08.2012 22:34 Viestin aihe: |
|
|
Pari kuhafilettä tuli syötyä, ei nyt varsinaisesti riistaa mutta itse pyydettyä kuitenkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 11.08.2012 22:32 Viestin aihe: |
|
|
Leivitettyä pulunrintaa perunamuusin kera.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aktiini Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 747
|
Lähetetty: 13.08.2012 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Ollari kirjoitti: | Jussio kirjoitti: | Ollari kirjoitti: | Tänään ja eilen rusakon koipia.
Keitin niin kauan, että meni hyvin hyvin mureaksi. Ei oikein meinannu pysyä lihat kasassa saati luussa kun käänteli. Sitten tein sauvasekottimella soosin yhdestä tomaatista, reilusta lorauksesta punkkua, desistä öljyä, valkosipulin kynnestä, pippurista, suolasta, sokerista ja chilistä. Hauduttelin koipia ilman kantta tässä soossissa niin kauan että soosi kuivui ja imeytyi lihoihin. Lopuksi vielä lisäsin voita ja käristelin.
Maistui. |
tårtta på tårtta. Aikamoista overkilliä käyttää kolmea kypsytysmenetelmää, kun yksikin riittäisi. Hyvää on varmasti ollut. |
Nehän on vaan kypsytyksen eri vaiheita. Tai oikeastaan ekassa vaiheessa tapahtuu kypsennys, kaksi seuraavaa ovat lähinnä maustamista. Tuo eka vaihe nimittäin kestää useita tunteja, elukan iän ja mm riiputuksen vaikuttaessa tarvittavaan aikaan. Pari seuraavaa vaihetta kestää yhteensä ehkä puoli tuntia. |
Olipa kyllä melko torttupotorttu! Vapaasti reseptiä myötäillen tuli kyllä erittäin suun myötästä, ehkä jopa parasta konsanaan. Kertooko sitten reseptin hyvyydestä vai vähäisestä määrästä jäniksiä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fraga Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Tam 2008 Viestejä: 1883 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 13.08.2012 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Kanadanhanhi pataa muhi pitkään uunissa ja sehän oli ihan syötävää. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 14.08.2012 18:20 Viestin aihe: |
|
|
Silliä.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 14.08.2012 19:05 Viestin aihe: |
|
|
Routapaistia peurasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 14.08.2012 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Poikamiehen arki on askeettista ja karua.
Iltapalaksi roseksi paistettuja kyyhkyn rintafileitä kera pottumuusin ja pippurikermakastikkeen. Makuun sopiva Shiraz Rosé kyytipoikana.
_________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.08.2012 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Ei tänään syötyä, mutta kuitenkin.. Tuli tosi hyvää metsoa näin.
Ensin otin metson rintafileet lämpenemään (Luut ja jalat myöhemmin keittoon) ja laitoin jokapuolelle filettä reilusti mustapippuria, tinjamia ja merisuolaa. Paistoin fileet voissa ja öljyssä kunnolla pinnasta ruskeaksi, mutta sisältä jätin raaksi. Laitoin fileet pieneen vuokaan ja ruskistin valkosipulin ja tavallisen sipulin nopeasti pannulle jääneessä rasvassa ja kaadoin sipulit vuokaan. Fileiden päälle laitoin sen verran pekonia että ne eivät kuivu pinnasta uunissa ja kaadoin väähän kermaa. Sitten uuniin n. 45min ja oli muuten hyvää perunoiden kanssa!
Lisänä oli vielä savuporo koskenlaskijasta tehty kastike, jota ei kyllä olisi tarvinut kun vuokaan laitoin kermaa.. Jokin sienikastike olisi ollut hyvä lisä vaan ei ollut sieniä.
Pekonin voisi varmaan korvata jollain läskillä jos ei halua pekonin makua ollenkaan.
Tällä kertaa ruskistin fileet kunnolla joka puolelta niin tuntuu että liha ei olisi kuivunut uunissa niin kuin on joskus aiemmin käynyt. En tiedä johtuko siitä vai melko lyhyestä uuni ajasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15020
|
Lähetetty: 14.08.2012 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Hirvi nimeätekevänä ja muuten gulassin ja ratatouillen hybridi. Kohtuullisen voimakas chiliannos lisänä ja on muuten mahtava eväs. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 14.08.2012 21:06 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | Hirvi nimeätekevänä ja muuten gulassin ja ratatouillen hybridi. Kohtuullisen voimakas chiliannos lisänä ja on muuten mahtava eväs. |
Jaa oletta jo ampunneet syömähirven, ettei tarvi nälissään jahtiin lähtiä? _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|