OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 808
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 30.03.2013 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikko sitten pengoin pakkasesta muutamat heinäsorsan täkät ja ripustin ne riippumaan, kun ei oikeen muutakaan löytynyt. Saapa nähä millanen satsi tulee. Onko muilla kokemuksia kuivatusta linnusta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 31.03.2013 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhkystä tuli ainaki helkkarin hyvää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 31.03.2013 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilisen ja tämän päivän aikana on lihat kutistuneet ihan silimissä. Alkaa olemaan valmista....
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 01.04.2013 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

29.3. lihat (vasan pumput) riippumaan parin vuorokauden suolauksen jälkeen. Ilman kosteus 38% ja päivällä lämpötila kipuaa +3, yöllä laskee -14. Parin päivän riiputuksen jälkeen lihan pintaan on tullut valkoinen kerros, oisko suolaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6272
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 05.04.2013 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perhana. Viikko reissussa ja sinä aikana osa lihoista kerenny ihan hongaksi kuivamaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5531

LähetäLähetetty: 05.04.2013 15:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
29.3. lihat (vasan pumput) riippumaan parin vuorokauden suolauksen jälkeen. Ilman kosteus 38% ja päivällä lämpötila kipuaa +3, yöllä laskee -14. Parin päivän riiputuksen jälkeen lihan pintaan on tullut valkoinen kerros, oisko suolaa?


Jos näyttää kuten seuraavan linkin kuvassa
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=31094&postdays=0&postorder=asc&start=585
No worries. Ei se ainakaan puhasta(pelkkää) suolaa ole eikä se makua pahentanu. Kuvat omasta kokeilu erästä parin vuoden takaa ja vielä tässä he.- he.. hengissä olen.
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 08.04.2013 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, saman näköisiä oli. Piti vuolla pienet maistiaiset, viikon kuivumisen jälkeen keskellä vielä punaista. Ens viikonloppuna on varmaankin jo kuivunut riittävästi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hietala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Kes 2004
Viestejä: 2541
Paikkakunta: Pohojanmaa

LähetäLähetetty: 08.04.2013 20:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä ainakin otin pois kun ei enään sormien alla antaneet kovin helpolla periksi. On aika helppo leikata.

Mites muuten olette jatkosäilytyksen ratkaisseet? Muovipussi ja jääkaappi vai muovipussi ja kuivakaappi?? Viime vuotiset meni paperipussissa ja kuivakaapissa liian koppuroiksi
_________________
Laiskuuttaan tingan häviää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.04.2013 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muovipussissa pakastimeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 08.04.2013 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voipaperiin ja pakastuspussiin ja pakastimeen - näin on ainakin säilyneet hyvin.

Pienimpia lihoja on jo syöty, mutta isoimmat saa olla vielä jonkin aikaa. Loppuviikosta saa jo suurimman osan nostella pois. Hyvät on kyllä kelit olleet tähän lajiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 11.04.2013 11:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolta hirven lihan palvaus topikista löytyi kuivalihan valmistamiseen mielenkiintoinen ohje: Koukkupolvi kertoi kuivasuolalihan valmistusohjeen ja syksyllä suolaan laitetun lihan voi sitten keväällä nostaa räystäälle. Täytyy kokeilla tulevana syksynä tuoreilla hirvenlihoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.04.2013 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
Tuolta hirven lihan palvaus topikista löytyi kuivalihan valmistamiseen mielenkiintoinen ohje: Koukkupolvi kertoi kuivasuolalihan valmistusohjeen ja syksyllä suolaan laitetun lihan voi sitten keväällä nostaa räystäälle. Täytyy kokeilla tulevana syksynä tuoreilla hirvenlihoilla.



Tiedä sitten enää sen kuivauksesta; tavallisen kuivaksi menee jo sillä suolauksellakin!! Laughing

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=79911&start=0

Sivulta 3 alkaen!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 11.04.2013 12:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitä kuivumista minäkin mietin, pitäisikö se liha laittaa välillä pakkaseen odottamaan keväällä riippumaan laittamista...
Vilperi, säilyykö kuivasuolalihassa maku samoin kuin räystäällä kuivatussa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.04.2013 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei jääny pitempiaikaseen säilytykseen kun oli niin suunmukaista!! Laughing Laughing

Sen ajan kun jääkaapissa olivat niin hyvin piti maku pintansa; melkein vois väittää että maku parani viipaleina kun vähän maustettakin imeytyi lihan sekaan!??

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!!

Yks asia on varma; vaikka olis isompikin kimpale minkä seinälle heittää, niin ei ainakaan happane!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 11.04.2013 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
Tuolta hirven lihan palvaus topikista löytyi kuivalihan valmistamiseen mielenkiintoinen ohje: Koukkupolvi kertoi kuivasuolalihan valmistusohjeen ja syksyllä suolaan laitetun lihan voi sitten keväällä nostaa räystäälle. Täytyy kokeilla tulevana syksynä tuoreilla hirvenlihoilla.


Noin tehtiin Koillismaalla hamassa lapsuudessani kun muuta varmaa säilytyskeinoa ei ollut, ja myöhemminkin aikaan ennen pakastearkkuja.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 48 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com