Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 811 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 30.03.2013 20:01 Viestin aihe: |
|
|
Viikko sitten pengoin pakkasesta muutamat heinäsorsan täkät ja ripustin ne riippumaan, kun ei oikeen muutakaan löytynyt. Saapa nähä millanen satsi tulee. Onko muilla kokemuksia kuivatusta linnusta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 31.03.2013 16:23 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkystä tuli ainaki helkkarin hyvää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 31.03.2013 16:27 Viestin aihe: |
|
|
Eilisen ja tämän päivän aikana on lihat kutistuneet ihan silimissä. Alkaa olemaan valmista.... _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 01.04.2013 20:24 Viestin aihe: |
|
|
29.3. lihat (vasan pumput) riippumaan parin vuorokauden suolauksen jälkeen. Ilman kosteus 38% ja päivällä lämpötila kipuaa +3, yöllä laskee -14. Parin päivän riiputuksen jälkeen lihan pintaan on tullut valkoinen kerros, oisko suolaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6333 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 05.04.2013 11:44 Viestin aihe: |
|
|
Perhana. Viikko reissussa ja sinä aikana osa lihoista kerenny ihan hongaksi kuivamaan. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 05.04.2013 15:29 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | 29.3. lihat (vasan pumput) riippumaan parin vuorokauden suolauksen jälkeen. Ilman kosteus 38% ja päivällä lämpötila kipuaa +3, yöllä laskee -14. Parin päivän riiputuksen jälkeen lihan pintaan on tullut valkoinen kerros, oisko suolaa? |
Jos näyttää kuten seuraavan linkin kuvassa
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=31094&postdays=0&postorder=asc&start=585
No worries. Ei se ainakaan puhasta(pelkkää) suolaa ole eikä se makua pahentanu. Kuvat omasta kokeilu erästä parin vuoden takaa ja vielä tässä he.- he.. hengissä olen. _________________ The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 08.04.2013 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Joo, saman näköisiä oli. Piti vuolla pienet maistiaiset, viikon kuivumisen jälkeen keskellä vielä punaista. Ens viikonloppuna on varmaankin jo kuivunut riittävästi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 08.04.2013 20:11 Viestin aihe: |
|
|
Minä ainakin otin pois kun ei enään sormien alla antaneet kovin helpolla periksi. On aika helppo leikata.
Mites muuten olette jatkosäilytyksen ratkaisseet? Muovipussi ja jääkaappi vai muovipussi ja kuivakaappi?? Viime vuotiset meni paperipussissa ja kuivakaapissa liian koppuroiksi _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.04.2013 20:29 Viestin aihe: |
|
|
Muovipussissa pakastimeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 08.04.2013 20:30 Viestin aihe: |
|
|
Voipaperiin ja pakastuspussiin ja pakastimeen - näin on ainakin säilyneet hyvin.
Pienimpia lihoja on jo syöty, mutta isoimmat saa olla vielä jonkin aikaa. Loppuviikosta saa jo suurimman osan nostella pois. Hyvät on kyllä kelit olleet tähän lajiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 11.04.2013 11:46 Viestin aihe: |
|
|
Tuolta hirven lihan palvaus topikista löytyi kuivalihan valmistamiseen mielenkiintoinen ohje: Koukkupolvi kertoi kuivasuolalihan valmistusohjeen ja syksyllä suolaan laitetun lihan voi sitten keväällä nostaa räystäälle. Täytyy kokeilla tulevana syksynä tuoreilla hirvenlihoilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.04.2013 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | Tuolta hirven lihan palvaus topikista löytyi kuivalihan valmistamiseen mielenkiintoinen ohje: Koukkupolvi kertoi kuivasuolalihan valmistusohjeen ja syksyllä suolaan laitetun lihan voi sitten keväällä nostaa räystäälle. Täytyy kokeilla tulevana syksynä tuoreilla hirvenlihoilla. |
Tiedä sitten enää sen kuivauksesta; tavallisen kuivaksi menee jo sillä suolauksellakin!!
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=79911&start=0
Sivulta 3 alkaen!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 11.04.2013 12:26 Viestin aihe: |
|
|
Sitä kuivumista minäkin mietin, pitäisikö se liha laittaa välillä pakkaseen odottamaan keväällä riippumaan laittamista...
Vilperi, säilyykö kuivasuolalihassa maku samoin kuin räystäällä kuivatussa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.04.2013 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Ei jääny pitempiaikaseen säilytykseen kun oli niin suunmukaista!!
Sen ajan kun jääkaapissa olivat niin hyvin piti maku pintansa; melkein vois väittää että maku parani viipaleina kun vähän maustettakin imeytyi lihan sekaan!??
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!!
Yks asia on varma; vaikka olis isompikin kimpale minkä seinälle heittää, niin ei ainakaan happane!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 11.04.2013 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | Tuolta hirven lihan palvaus topikista löytyi kuivalihan valmistamiseen mielenkiintoinen ohje: Koukkupolvi kertoi kuivasuolalihan valmistusohjeen ja syksyllä suolaan laitetun lihan voi sitten keväällä nostaa räystäälle. Täytyy kokeilla tulevana syksynä tuoreilla hirvenlihoilla. |
Noin tehtiin Koillismaalla hamassa lapsuudessani kun muuta varmaa säilytyskeinoa ei ollut, ja myöhemminkin aikaan ennen pakastearkkuja. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|