OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Loistava jänis/rusakkopata
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
teve
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Mar 2007
Viestejä: 140

LähetäLähetetty: 16.03.2011 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paloittele Jäniksen/ Rusakon lihat n.suupalan kokoisiksi paloiksi.Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
Laita lihat uunin kestävään pataan ja lisää kylmää vettä niin paljon että lihat on peittyneet.
Laita pata liedelle ja kiehauta lihat, kuori vaahto tarkkaan pinnalta.
Lisää pataan hienonnettu sipuli, pussi keittojuureksia, rouhittua mustapippuria, lihaliemikuutio ja nokare voita maun mukaan.
Laita kansi padan päälle ja pata 175 asteiseen uuniin .Anna padan olla uunissa 2h.jolloin, sammuta virta uunista ja keitä perunat, Kun perunat on kypsiä , ota paisti uunista ja syö hyvällä ruokahalulla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 10.10.2011 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenna vasta tien päälle, joten meidän perheen arkiruoan valmistusta...

Jäniksen lihat ruskistetaan kuumalla pannulla.



Sen jälkeen lihat pataan ja sekaan perunoita, porkkanoita, sipulia, suolaa ja mitä nyt sattuu käsillä olemaan.



Lihat kannen alle leivinuuniin mietoon lämpöön (alle 150c) 4-5h. Lopussa antaa vielä hautua ilman kantta vaikka vajaan tunnin.

Tämän jälkeen on sopiva aika lähteä vesisateeseen muutamaksi tunniksi erälle...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marirt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 15.10.2011 04:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ammu ensi jänis(viime kesäne sopiva).

Suolista. Sydän,maksa,munuaiset koiralle.

Riiputa mieleinen aika. Nuorta ei kauaa tartte.

Nylje ja pilko isolle paistinpannulle sopiviksi paloiksi.(Mitä et itse taho syörä ni anna koiralle. Nahat+käpälät louku syötiks. Mitään ei saa jäädä käyttämättä).

Paista pannulla ensiksi 1-2pkt suomi pekonia niin että pekoni on ruskean rapsakkaa ja rasva on irronnut pannulle. Ota pekonit sivuun ja paista sipulia pekoni rasvassa. Ota sipulit sivuun mutta yritä säästää pannulle pekonin rasvaa.

Pekoni rasvaan lisäät paljon voita ja anna pannun lämmetä kunnolla. Laita pilkottu jänis pannulle ja paista joka puolelta. Kun jäniksen palat ovat joka puolelta sopivasti ottanut väriä pintaan lisäät paistetu pekoni ja sipuli. Lisää vettä niin että lihat peittyy. Maun mukaan suolaa ja muita mausteita. Itse pitäydyn perus mausteissa ja tohonkin riitti hyvin suola, 2 laakerin lehteä ja muutama maustepippuri. Kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan että liha lähtee luista. Irrota sen jälkeen lihat luista, pilko ja lisää takaisin liemeen.
_________________
Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.10.2011 05:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun tapani on ollut jo pitkään valmistaa jänis/rusakko tyyliin poronkäristys,en nyt toki fileistä tee käristystä mutta muuten resepti on tämä.
Otetaan pakkasesta rusakon kintut ja annetaan hetken sulaa,sitte aletaan vuoleskelemaan terävällä veittellä ohkasia lastuja jotka sitten sellasenaan nostellaan kuumalle pannulle,pyöritellään pannulla niinkauan että niistä on kosteus häipynyt ja lisätään reilu pala voita,paistellaan kypsäksi ja maustetaan suolalla ja pippurilla,pistellään sitte tuulensuojaan vaikkapa pottumuusin,puolukoitten ja kylmän oluen kanssa,
Mie tykkään tästä eritoten sen helppouden takia,riistan makua siinä ei pilata mutta moni ei oo edes tienny syövänsä jänistä kun sen noin valmistaa.Hyvää ennakkoluuloisillekkin Smile Smile
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 15.10.2011 05:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hups,olin jo laittanut "resetin" aikaasemmin,nöyrin anteeksipyyntoni Embarassed
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com