Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
teve Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2007 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 16.03.2011 18:40 Viestin aihe: |
|
|
Paloittele Jäniksen/ Rusakon lihat n.suupalan kokoisiksi paloiksi.Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
Laita lihat uunin kestävään pataan ja lisää kylmää vettä niin paljon että lihat on peittyneet.
Laita pata liedelle ja kiehauta lihat, kuori vaahto tarkkaan pinnalta.
Lisää pataan hienonnettu sipuli, pussi keittojuureksia, rouhittua mustapippuria, lihaliemikuutio ja nokare voita maun mukaan.
Laita kansi padan päälle ja pata 175 asteiseen uuniin .Anna padan olla uunissa 2h.jolloin, sammuta virta uunista ja keitä perunat, Kun perunat on kypsiä , ota paisti uunista ja syö hyvällä ruokahalulla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 10.10.2011 12:21 Viestin aihe: |
|
|
Huomenna vasta tien päälle, joten meidän perheen arkiruoan valmistusta...
Jäniksen lihat ruskistetaan kuumalla pannulla.
Sen jälkeen lihat pataan ja sekaan perunoita, porkkanoita, sipulia, suolaa ja mitä nyt sattuu käsillä olemaan.
Lihat kannen alle leivinuuniin mietoon lämpöön (alle 150c) 4-5h. Lopussa antaa vielä hautua ilman kantta vaikka vajaan tunnin.
Tämän jälkeen on sopiva aika lähteä vesisateeseen muutamaksi tunniksi erälle... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 15.10.2011 04:55 Viestin aihe: |
|
|
Ammu ensi jänis(viime kesäne sopiva).
Suolista. Sydän,maksa,munuaiset koiralle.
Riiputa mieleinen aika. Nuorta ei kauaa tartte.
Nylje ja pilko isolle paistinpannulle sopiviksi paloiksi.(Mitä et itse taho syörä ni anna koiralle. Nahat+käpälät louku syötiks. Mitään ei saa jäädä käyttämättä).
Paista pannulla ensiksi 1-2pkt suomi pekonia niin että pekoni on ruskean rapsakkaa ja rasva on irronnut pannulle. Ota pekonit sivuun ja paista sipulia pekoni rasvassa. Ota sipulit sivuun mutta yritä säästää pannulle pekonin rasvaa.
Pekoni rasvaan lisäät paljon voita ja anna pannun lämmetä kunnolla. Laita pilkottu jänis pannulle ja paista joka puolelta. Kun jäniksen palat ovat joka puolelta sopivasti ottanut väriä pintaan lisäät paistetu pekoni ja sipuli. Lisää vettä niin että lihat peittyy. Maun mukaan suolaa ja muita mausteita. Itse pitäydyn perus mausteissa ja tohonkin riitti hyvin suola, 2 laakerin lehteä ja muutama maustepippuri. Kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä niin kauan että liha lähtee luista. Irrota sen jälkeen lihat luista, pilko ja lisää takaisin liemeen. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 15.10.2011 05:22 Viestin aihe: |
|
|
Minun tapani on ollut jo pitkään valmistaa jänis/rusakko tyyliin poronkäristys,en nyt toki fileistä tee käristystä mutta muuten resepti on tämä.
Otetaan pakkasesta rusakon kintut ja annetaan hetken sulaa,sitte aletaan vuoleskelemaan terävällä veittellä ohkasia lastuja jotka sitten sellasenaan nostellaan kuumalle pannulle,pyöritellään pannulla niinkauan että niistä on kosteus häipynyt ja lisätään reilu pala voita,paistellaan kypsäksi ja maustetaan suolalla ja pippurilla,pistellään sitte tuulensuojaan vaikkapa pottumuusin,puolukoitten ja kylmän oluen kanssa,
Mie tykkään tästä eritoten sen helppouden takia,riistan makua siinä ei pilata mutta moni ei oo edes tienny syövänsä jänistä kun sen noin valmistaa.Hyvää ennakkoluuloisillekkin _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 15.10.2011 05:30 Viestin aihe: |
|
|
Hups,olin jo laittanut "resetin" aikaasemmin,nöyrin anteeksipyyntoni _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|