OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin nykyaikaistettu versio karjalanpaistista!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 24.03.2009 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo on tämä kyllä oikeesti nii vaikeeta, että epäilen muutaman kommentoijan lopettaneen syömisen jo vuosia sitten.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.03.2009 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se tuote joka nyt on jostain syystä tunnettu suomessa nimellä "karjalanpaisti" on aivan tavallista eri kansojen tuntemaa sapuskaa!! Raaka-aineet vaihtelee, mutta lopputuotteena kuitenkin nesteessä kypsyneitä lihapaloja uunin lämmössä ja se tunnetaan muualla vain jonkun toisen nimisenä. Mutta joillekin se ei näytä menevän jakeluun.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 24.03.2009 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäli se oli tehty jonkin toisen kansan reseptillä, myös sitä nimeä voinee käyttää eikä raiskata suomalaista perinneruokaa.

Minkä ihmeen takia pitää päteä ja laittaa joka sörsseli omaksi topikikseen?
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 24.03.2009 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

+1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.03.2009 01:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:
Mikäli se oli tehty jonkin toisen kansan reseptillä, myös sitä nimeä voinee käyttää eikä raiskata suomalaista perinneruokaa.

Minkä ihmeen takia pitää päteä ja laittaa joka sörsseli omaksi topikikseen?


Millä tavalla se on suomalaista perinneruokaa!!?? Se vaan tunnetaan suomessa parhaiten tuolla nimellä; varmaan muitakin nimiä kyseiselle sapuskalle löytyy jopa suomestakin. "Haudutettu lihapata" yhtenä esimerkkinä. Wink

Laughing Täysin pätevä syy laittaa eri otsikoiden alle näkyy jopa tämänkin otsakkeen alla käydystä keskustelusta! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 25.03.2009 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Millä tavalla se on suomalaista perinneruokaa!!?? Se vaan tunnetaan suomessa parhaiten tuolla nimellä;
http://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalanpaisti
Wikipedia kirjoitti:
Karjalanpaisti on karjalainen perinneruoka, alun perin nimeltään ruukkupaisti, uunipaisti tai pätsiliha. Karjala-etuliitteen ruoka sai levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana.


Vilperi kirjoitti:
varmaan muitakin nimiä kyseiselle sapuskalle löytyy jopa suomestakin. "Haudutettu lihapata" yhtenä esimerkkinä. Wink
No eikös tuo olisi ollut parempi nimi tuolle keitoksellesi? Et olisi raiskannut Karjalanpaistia.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 25.03.2009 14:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sano nyt miten Vilperi sen "karjalanpaistin" raiskasi? Minusta ei mitenkään ja jota jo Wikipediakin näyttää

"Karjalanpaisti on karjalainen perinneruoka, alun perin nimeltään ruukkupaisti, uunipaisti tai pätsiliha. Karjala-etuliitteen ruoka sai levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana.

Eli koko teidän höpötys karjalanpaistin pilaamisesta on yhtä tyhjän kanssa ja piste. Very Happy Very Happy Very Happy Wink
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.03.2009 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

whiski kirjoitti:
Sano nyt miten Vilperi sen "karjalanpaistin" raiskasi? Minusta ei mitenkään ja jota jo Wikipediakin näyttää

"Karjalanpaisti on karjalainen perinneruoka, alun perin nimeltään ruukkupaisti, uunipaisti tai pätsiliha. Karjala-etuliitteen ruoka sai levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana.

Eli koko teidän höpötys karjalanpaistin pilaamisesta on yhtä tyhjän kanssa ja piste. Very Happy Very Happy Very Happy Wink


Eläs ny whiski; mun täysin tarkoituksellinen provoilu on tuottanut loistavan lopputuloksen! Wink Varmaan jokainen foorumilainen joka kokkailee itse tuntee nyt "karjalanpaistin" läpikotaisin ja taatusti osaa sen tehdä käyttäen niitä raaka-aineita hyväkseen mitä sattuu löytämään kaapistaan ja jopa toisetkin ehkä uskaltavat kokeilla rehujenkin lisäystä valmistusvaiheessa josta ainakin emännät ja lääkäritkin ovat tyytyväisiä. Laughing Nimitetäänkö sitä sitten raiskaukseksi vai uudistamiseksi on yhtä tyhjän kanssa, koska näin saatiin mielenkiintoa herätetyksi laajemmassa piirissä!! Twisted Evil
Pitäisköhän seuraavaksi kaivaa esille "Vilperin peurakeitto" ja alkaa keskustelu uudestaan lihakeiton syvimmästä olemuksesta!!?? Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 25.03.2009 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:
Et olisi raiskannut Karjalanpaistia.


Antaa mennä vaan piirakat ja paistit, jos ne tosiaan on noi vaikeita sulatettavia ja veli venäläinenhän pitäneekin huolen, jotta ite karjalakin raiskataan. Laitappa vilperi herrojen kiusaksi jotain etäisesti karjalanpiirakan tapasta vireille, jos vielä kokkaus intoa riittää.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.03.2009 18:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Punajalaka kirjoitti:
Tursas kirjoitti:
Et olisi raiskannut Karjalanpaistia.


Laitappa vilperi herrojen kiusaksi jotain etäisesti karjalanpiirakan tapasta vireille, jos vielä kokkaus intoa riittää.


Tuo on ollu vähän mielessä hautumassa, kun ainakaan minulle ei ole mistään tullut selväksi tuo riisipuuron käyttö alkuperäisessä karjalanpiirakassa!!?? On meinaan sen verran myöhään tuotu suomeen riisi, että se ei voi mitenkään olla alkuperäisen karjalanpiirakan täyte!! Twisted Evil Sieltäkin varmaan pitäisi lähteä hakemaan sitä alkua jostain sultsinoista, perunapiirakoista tai vastaavista helevetin römpsistä mistä on kuullut joskus puhuttavan. Ohrapuuro mulle itelle on tullut ensimmäisenä mieleen jos ajateltaisiin raaka-aineittain jotain 1700 lukua.
Voin olla asiassa täysin väärässäkin joten kovin suurella suulla en uskalla noista piirakoista puhua. Varsinkaan kun mun sukujuuret on pelkästään täältä etelä-länsisuomen alueelta. Joten tietoa kehiin arvoisa raati!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 25.03.2009 18:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jatkahan toki Vilperi.
Minun kommentini eivät olleet tarkoitettu mitenkään negatiivisiksi kokkailujasi kohtaan - olivatten vaan kommentteja... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 25.03.2009 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
mun täysin tarkoituksellinen provoilu on tuottanut loistavan lopputuloksen!
Rolling Eyes Aika epätoivoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.03.2009 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Pyöräytit sitten juuresssopan... Surprised


Laughing Vai otatko kunnian itsellesi!!?? Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 25.03.2009 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Helskutin hyvänäköistä paistia vilperillä. Nuo vihannekset antaa mukavasti vaihtelua. Pentuna tuli traumoja tuosta "karjalanpaistista" kun siinä ei mitään muuta ollut kun sitä vedessä kypsytettyä lihaa ja yksi sipuli seassa + suola ja pippuri. SItä sitten syötiin vähintään kahdesti viikossa. Mad Tuota Vilperin versiota söisin varmaan jo ihan mielelläni näiden vuosien jälkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Spede
***


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 2664

LähetäLähetetty: 25.03.2009 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä teille nykyaikasin karjalanpaisti. Smile

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 4 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com