Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 24.03.2009 22:54 Viestin aihe: |
|
|
Joo on tämä kyllä oikeesti nii vaikeeta, että epäilen muutaman kommentoijan lopettaneen syömisen jo vuosia sitten. _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.03.2009 23:06 Viestin aihe: |
|
|
Se tuote joka nyt on jostain syystä tunnettu suomessa nimellä "karjalanpaisti" on aivan tavallista eri kansojen tuntemaa sapuskaa!! Raaka-aineet vaihtelee, mutta lopputuotteena kuitenkin nesteessä kypsyneitä lihapaloja uunin lämmössä ja se tunnetaan muualla vain jonkun toisen nimisenä. Mutta joillekin se ei näytä menevän jakeluun. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 24.03.2009 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Mikäli se oli tehty jonkin toisen kansan reseptillä, myös sitä nimeä voinee käyttää eikä raiskata suomalaista perinneruokaa.
Minkä ihmeen takia pitää päteä ja laittaa joka sörsseli omaksi topikikseen? _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 24.03.2009 23:40 Viestin aihe: |
|
|
+1 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 25.03.2009 01:21 Viestin aihe: |
|
|
Tursas kirjoitti: | Mikäli se oli tehty jonkin toisen kansan reseptillä, myös sitä nimeä voinee käyttää eikä raiskata suomalaista perinneruokaa.
Minkä ihmeen takia pitää päteä ja laittaa joka sörsseli omaksi topikikseen? |
Millä tavalla se on suomalaista perinneruokaa!!?? Se vaan tunnetaan suomessa parhaiten tuolla nimellä; varmaan muitakin nimiä kyseiselle sapuskalle löytyy jopa suomestakin. "Haudutettu lihapata" yhtenä esimerkkinä.
Täysin pätevä syy laittaa eri otsikoiden alle näkyy jopa tämänkin otsakkeen alla käydystä keskustelusta! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 25.03.2009 13:33 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Millä tavalla se on suomalaista perinneruokaa!!?? Se vaan tunnetaan suomessa parhaiten tuolla nimellä; | http://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalanpaisti
Wikipedia kirjoitti: | Karjalanpaisti on karjalainen perinneruoka, alun perin nimeltään ruukkupaisti, uunipaisti tai pätsiliha. Karjala-etuliitteen ruoka sai levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana. |
Vilperi kirjoitti: | varmaan muitakin nimiä kyseiselle sapuskalle löytyy jopa suomestakin. "Haudutettu lihapata" yhtenä esimerkkinä. | No eikös tuo olisi ollut parempi nimi tuolle keitoksellesi? Et olisi raiskannut Karjalanpaistia. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 25.03.2009 14:36 Viestin aihe: |
|
|
Sano nyt miten Vilperi sen "karjalanpaistin" raiskasi? Minusta ei mitenkään ja jota jo Wikipediakin näyttää
"Karjalanpaisti on karjalainen perinneruoka, alun perin nimeltään ruukkupaisti, uunipaisti tai pätsiliha. Karjala-etuliitteen ruoka sai levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana.
Eli koko teidän höpötys karjalanpaistin pilaamisesta on yhtä tyhjän kanssa ja piste. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 25.03.2009 15:30 Viestin aihe: |
|
|
whiski kirjoitti: | Sano nyt miten Vilperi sen "karjalanpaistin" raiskasi? Minusta ei mitenkään ja jota jo Wikipediakin näyttää
"Karjalanpaisti on karjalainen perinneruoka, alun perin nimeltään ruukkupaisti, uunipaisti tai pätsiliha. Karjala-etuliitteen ruoka sai levitessään koko maahan sotien jälkeen evakkojen mukana.
Eli koko teidän höpötys karjalanpaistin pilaamisesta on yhtä tyhjän kanssa ja piste. |
Eläs ny whiski; mun täysin tarkoituksellinen provoilu on tuottanut loistavan lopputuloksen! Varmaan jokainen foorumilainen joka kokkailee itse tuntee nyt "karjalanpaistin" läpikotaisin ja taatusti osaa sen tehdä käyttäen niitä raaka-aineita hyväkseen mitä sattuu löytämään kaapistaan ja jopa toisetkin ehkä uskaltavat kokeilla rehujenkin lisäystä valmistusvaiheessa josta ainakin emännät ja lääkäritkin ovat tyytyväisiä. Nimitetäänkö sitä sitten raiskaukseksi vai uudistamiseksi on yhtä tyhjän kanssa, koska näin saatiin mielenkiintoa herätetyksi laajemmassa piirissä!!
Pitäisköhän seuraavaksi kaivaa esille "Vilperin peurakeitto" ja alkaa keskustelu uudestaan lihakeiton syvimmästä olemuksesta!!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 25.03.2009 17:18 Viestin aihe: |
|
|
Tursas kirjoitti: | Et olisi raiskannut Karjalanpaistia. |
Antaa mennä vaan piirakat ja paistit, jos ne tosiaan on noi vaikeita sulatettavia ja veli venäläinenhän pitäneekin huolen, jotta ite karjalakin raiskataan. Laitappa vilperi herrojen kiusaksi jotain etäisesti karjalanpiirakan tapasta vireille, jos vielä kokkaus intoa riittää. _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 25.03.2009 18:09 Viestin aihe: |
|
|
Punajalaka kirjoitti: | Tursas kirjoitti: | Et olisi raiskannut Karjalanpaistia. |
Laitappa vilperi herrojen kiusaksi jotain etäisesti karjalanpiirakan tapasta vireille, jos vielä kokkaus intoa riittää. |
Tuo on ollu vähän mielessä hautumassa, kun ainakaan minulle ei ole mistään tullut selväksi tuo riisipuuron käyttö alkuperäisessä karjalanpiirakassa!!?? On meinaan sen verran myöhään tuotu suomeen riisi, että se ei voi mitenkään olla alkuperäisen karjalanpiirakan täyte!! Sieltäkin varmaan pitäisi lähteä hakemaan sitä alkua jostain sultsinoista, perunapiirakoista tai vastaavista helevetin römpsistä mistä on kuullut joskus puhuttavan. Ohrapuuro mulle itelle on tullut ensimmäisenä mieleen jos ajateltaisiin raaka-aineittain jotain 1700 lukua.
Voin olla asiassa täysin väärässäkin joten kovin suurella suulla en uskalla noista piirakoista puhua. Varsinkaan kun mun sukujuuret on pelkästään täältä etelä-länsisuomen alueelta. Joten tietoa kehiin arvoisa raati!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5988
|
Lähetetty: 25.03.2009 18:13 Viestin aihe: |
|
|
Jatkahan toki Vilperi.
Minun kommentini eivät olleet tarkoitettu mitenkään negatiivisiksi kokkailujasi kohtaan - olivatten vaan kommentteja... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 25.03.2009 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | mun täysin tarkoituksellinen provoilu on tuottanut loistavan lopputuloksen! | Aika epätoivoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 25.03.2009 21:13 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Pyöräytit sitten juuresssopan... |
Vai otatko kunnian itsellesi!!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 25.03.2009 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Helskutin hyvänäköistä paistia vilperillä. Nuo vihannekset antaa mukavasti vaihtelua. Pentuna tuli traumoja tuosta "karjalanpaistista" kun siinä ei mitään muuta ollut kun sitä vedessä kypsytettyä lihaa ja yksi sipuli seassa + suola ja pippuri. SItä sitten syötiin vähintään kahdesti viikossa. Tuota Vilperin versiota söisin varmaan jo ihan mielelläni näiden vuosien jälkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Spede ***
Liittynyt: 16 Syy 2004 Viestejä: 2678
|
Lähetetty: 25.03.2009 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Siinä teille nykyaikasin karjalanpaisti.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|