OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lihan arvostus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Iisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Jou 2010
Viestejä: 264

LähetäLähetetty: 09.11.2011 23:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sydän laitetaan tieten kevättalvesta katolle häkkiin kuivumaan. Siitä on sitten mukava vuoleskella ohutta lastua. NAM.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20459
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.11.2011 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iisi kirjoitti:
Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta.


Älä ainakaan kuvaa tuosta tänne laita.

Joskus kun pläjäytin kuvan hampurilaisista, joihin pihvit oli väännetty hirvenjauhelihasta, niin taisivat konservatiivisimmat syyttää "riistanlihan häpäisystä". Koirille syöttäminekin olisi ilmeisesti ollut erähenkisempää toimintaa Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.11.2011 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinhän se on. Riistasta ei saa tehdä lasagnea, pitsaa, pasta bolognesea, osso buccoa, hapanimelää idänruokaa, tacoja, tortilloja, ranskalaista puutarhurin ankkaa, Pekingin ankkaa, hampurilaista...

Käristys ja itäpuolella karjalan paisti ovat ne sallitut. Ja koiranruoka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 10.11.2011 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä maustan yleensä hirven lihan kurkumalla. Se on vissiin kiellettyjen aineiden listalla Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 10.11.2011 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Usein käytän hirvenjauhelihaa tacoihin ja nachopelliin, löytyy myös kuvia. Myös muihin ruokiin, jotka vaativat jauhelihaa! Laughing
Olisi silkkaa hulluutta näillä "pakastinkiloilla" ostaa kaupasta jauhelihaa.

Ahdistaako? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14869

LähetäLähetetty: 10.11.2011 10:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen ajattelumaailmaltani ilmeisen liberaali - ajattelen hirvenlihan roolin keittiössäni nykyään naudanlihan korvaajana ja teen siitä juuri niitä ruokia kuin mitä tekisin naudanlihasta. Riistaruoat ovat riistaruokia, olipa ruokalaji mikä hyvänsä. Riistaruokien ei tarvitse olla aina perinneruokia. Jos hirvenlihaa on pakastimessa vaikkapa 100 kg kolmihenkisessä perheessä, on kohtuutonta ajatella, että siitä pitäisi tehdä vain käristystä, karjalanpaistia tai keittoa... Ei ole kumma jos alkaa tökkiä.

Mielestäni hirvenlihan arvostus tai sen puute on suoraan verrannollinen lihankäsittelytaitoon. Suurin ongelma on hirviporukoissa se, että "kaikki tekee kaikkea" -ajattelumalli lavennetaan myös lihahommiin, jotka oikeasti kuitenkin vaativat suurinta ammattitaitoa jos tarkoituksena on saada käytettyä ruho parhaalla mahdollisella tavalla. Sämppäämällä saadaan aikaan karmeata kuraa ja en ihmettelisi, vaikka hirvimiehissä olisi edelleen niitä, jotka eivät olisi saaneet kokonaisuudessaan hyviä lihoja kuin sattumalta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 10.11.2011 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo kiinalaiset tuttavat ovat suunnilleen halvaantuneet innosta kun olen laittanut hirven kieltä. Se kun oli varattu vain muinaisille keisareille kuten hirven turpakin. Eikä siihen sekoiteltu hapanimeliä, ne ovat kuulemma sen eteläisen keittiön hömpötyksiä, kantonilaiset kun syövät pöytää lukuunottamatta kaikkia nelijalkaisia siinä soosissa. Kiinan pohjoinen kyökki on hyvinkin suomalaisittain ymmärrettävä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14869

LähetäLähetetty: 10.11.2011 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tupella kirjoitti:
Nuo kiinalaiset tuttavat ovat suunnilleen halvaantuneet innosta kun olen laittanut hirven kieltä. Se kun oli varattu vain muinaisille keisareille kuten hirven turpakin. Eikä siihen sekoiteltu hapanimeliä, ne ovat kuulemma sen eteläisen keittiön hömpötyksiä, kantonilaiset kun syövät pöytää lukuunottamatta kaikkia nelijalkaisia siinä soosissa. Kiinan pohjoinen kyökki on hyvinkin suomalaisittain ymmärrettävä.


Mutta kumpikaan ei ole "oikea" siinä mielessä, että vain toinen olisi hyväksyttävä tai toinen toistaan parempi. Vaihtelu virkistää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 10.11.2011 14:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän se ole kaikista paras, että riistalihansa johonkin käyttää? Monesti kuulee juttuja, kun maristaa syömättäjääneistä lihoista, joita vuoden tai kahden jälkeen on heitetty pakkasesta roskiin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huuhaasetä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Lok 2011
Viestejä: 120

LähetäLähetetty: 10.11.2011 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy

Viimeinen muokkaaja, huuhaasetä pvm 15.11.2011 19:30, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 10.11.2011 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valkohäntäpeurasta muija on tehnyt pitsaa. Ei ollut Laukonpeura silleenkään hyvää. Sad
Riistasta ja kaloista antavat ns.haastetta peura, rusakko ja hauki ruuaksi valmistettaessa. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 10.11.2011 16:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olet Nimrod aivan oikeassa. On ne kiinalaisetkin selvästi ylpeitä neljästä peruskeittiöstään, puolustavat kuitenkin omaansa.. Meidän kiinalaiset ravintolat vain tuppaavat jostain syystä painottuvan siihen kantonilaiseen. Poikkeus on ehkä se "Suuri maa" vaimikäsenytoli siinä toisella niistä esplanaadeista lähellä kauppatoria. Sieltä pesee myös pohjoisen kyökin hienoja jaozhi-dumplineja sun muuta mukavaa. Kun vielä näkisi tuoreita silkkiäisperhosen toukkakoteloita - ja sitä keisarillista hirventurpaa, niin voisi harkita elämysmatkailua Etelä- Suomeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huuhaasetä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Lok 2011
Viestejä: 120

LähetäLähetetty: 10.11.2011 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy

Viimeinen muokkaaja, huuhaasetä pvm 15.11.2011 19:29, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 10.11.2011 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

huuhaasetä kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Valkohäntäpeurasta muija on tehnyt pitsaa. Ei ollut Laukonpeura silleenkään hyvää. Sad


Minä maistoin kerran palvattua valkohäntäpeuraa ja se oli todella hyvää. Metsäpeuranliha maistuu (yllätys yllätys) aivan samalle kuin poro. Smile


Siinä se haaste onkin. Valkohäntäpeura on juuri hyvää palvattuna. Hauesta tulee hyviä kalapullia. Rusakosta en ole saanut hyvää, kuin ampumalla sen mahdollisimman aikaisin, eli kesänikäisessä rusakossa ei ole vielä pajunmakua. Confused

Ketunliha on kuulemani mukaan myös haasteellista, jota hirvimiehet mielellään lisäävät peijaissoppaan. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 10.11.2011 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puikulaperunoilla ja koiranputkilla täytetty uunisupi on kuulemma hyvää.
_________________
Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 3 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com