Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Iisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Jou 2010 Viestejä: 264
|
Lähetetty: 09.11.2011 23:20 Viestin aihe: |
|
|
Sydän laitetaan tieten kevättalvesta katolle häkkiin kuivumaan. Siitä on sitten mukava vuoleskella ohutta lastua. NAM. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20461 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 10.11.2011 09:29 Viestin aihe: |
|
|
Iisi kirjoitti: | Viime viikonloppuna laitoin hirvestä intialaistyyppistä evästä kookosmaito kastikkeineen. Kaikki meni. Eli uutta reseptiä rohkeasti kehiin, niin ei maistu aina samalta. |
Älä ainakaan kuvaa tuosta tänne laita.
Joskus kun pläjäytin kuvan hampurilaisista, joihin pihvit oli väännetty hirvenjauhelihasta, niin taisivat konservatiivisimmat syyttää "riistanlihan häpäisystä". Koirille syöttäminekin olisi ilmeisesti ollut erähenkisempää toimintaa . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.11.2011 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Näinhän se on. Riistasta ei saa tehdä lasagnea, pitsaa, pasta bolognesea, osso buccoa, hapanimelää idänruokaa, tacoja, tortilloja, ranskalaista puutarhurin ankkaa, Pekingin ankkaa, hampurilaista...
Käristys ja itäpuolella karjalan paisti ovat ne sallitut. Ja koiranruoka. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 10.11.2011 09:46 Viestin aihe: |
|
|
Minä maustan yleensä hirven lihan kurkumalla. Se on vissiin kiellettyjen aineiden listalla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 10.11.2011 09:54 Viestin aihe: |
|
|
Usein käytän hirvenjauhelihaa tacoihin ja nachopelliin, löytyy myös kuvia. Myös muihin ruokiin, jotka vaativat jauhelihaa!
Olisi silkkaa hulluutta näillä "pakastinkiloilla" ostaa kaupasta jauhelihaa.
Ahdistaako? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14869
|
Lähetetty: 10.11.2011 10:05 Viestin aihe: |
|
|
Olen ajattelumaailmaltani ilmeisen liberaali - ajattelen hirvenlihan roolin keittiössäni nykyään naudanlihan korvaajana ja teen siitä juuri niitä ruokia kuin mitä tekisin naudanlihasta. Riistaruoat ovat riistaruokia, olipa ruokalaji mikä hyvänsä. Riistaruokien ei tarvitse olla aina perinneruokia. Jos hirvenlihaa on pakastimessa vaikkapa 100 kg kolmihenkisessä perheessä, on kohtuutonta ajatella, että siitä pitäisi tehdä vain käristystä, karjalanpaistia tai keittoa... Ei ole kumma jos alkaa tökkiä.
Mielestäni hirvenlihan arvostus tai sen puute on suoraan verrannollinen lihankäsittelytaitoon. Suurin ongelma on hirviporukoissa se, että "kaikki tekee kaikkea" -ajattelumalli lavennetaan myös lihahommiin, jotka oikeasti kuitenkin vaativat suurinta ammattitaitoa jos tarkoituksena on saada käytettyä ruho parhaalla mahdollisella tavalla. Sämppäämällä saadaan aikaan karmeata kuraa ja en ihmettelisi, vaikka hirvimiehissä olisi edelleen niitä, jotka eivät olisi saaneet kokonaisuudessaan hyviä lihoja kuin sattumalta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tupella Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2007 Viestejä: 5313
|
Lähetetty: 10.11.2011 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Nuo kiinalaiset tuttavat ovat suunnilleen halvaantuneet innosta kun olen laittanut hirven kieltä. Se kun oli varattu vain muinaisille keisareille kuten hirven turpakin. Eikä siihen sekoiteltu hapanimeliä, ne ovat kuulemma sen eteläisen keittiön hömpötyksiä, kantonilaiset kun syövät pöytää lukuunottamatta kaikkia nelijalkaisia siinä soosissa. Kiinan pohjoinen kyökki on hyvinkin suomalaisittain ymmärrettävä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14869
|
Lähetetty: 10.11.2011 14:41 Viestin aihe: |
|
|
Tupella kirjoitti: | Nuo kiinalaiset tuttavat ovat suunnilleen halvaantuneet innosta kun olen laittanut hirven kieltä. Se kun oli varattu vain muinaisille keisareille kuten hirven turpakin. Eikä siihen sekoiteltu hapanimeliä, ne ovat kuulemma sen eteläisen keittiön hömpötyksiä, kantonilaiset kun syövät pöytää lukuunottamatta kaikkia nelijalkaisia siinä soosissa. Kiinan pohjoinen kyökki on hyvinkin suomalaisittain ymmärrettävä. |
Mutta kumpikaan ei ole "oikea" siinä mielessä, että vain toinen olisi hyväksyttävä tai toinen toistaan parempi. Vaihtelu virkistää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 10.11.2011 14:47 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän se ole kaikista paras, että riistalihansa johonkin käyttää? Monesti kuulee juttuja, kun maristaa syömättäjääneistä lihoista, joita vuoden tai kahden jälkeen on heitetty pakkasesta roskiin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huuhaasetä Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Lok 2011 Viestejä: 120
|
Lähetetty: 10.11.2011 16:27 Viestin aihe: |
|
|
Viimeinen muokkaaja, huuhaasetä pvm 15.11.2011 19:30, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 10.11.2011 16:39 Viestin aihe: |
|
|
Valkohäntäpeurasta muija on tehnyt pitsaa. Ei ollut Laukonpeura silleenkään hyvää.
Riistasta ja kaloista antavat ns.haastetta peura, rusakko ja hauki ruuaksi valmistettaessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tupella Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2007 Viestejä: 5313
|
Lähetetty: 10.11.2011 16:42 Viestin aihe: |
|
|
Olet Nimrod aivan oikeassa. On ne kiinalaisetkin selvästi ylpeitä neljästä peruskeittiöstään, puolustavat kuitenkin omaansa.. Meidän kiinalaiset ravintolat vain tuppaavat jostain syystä painottuvan siihen kantonilaiseen. Poikkeus on ehkä se "Suuri maa" vaimikäsenytoli siinä toisella niistä esplanaadeista lähellä kauppatoria. Sieltä pesee myös pohjoisen kyökin hienoja jaozhi-dumplineja sun muuta mukavaa. Kun vielä näkisi tuoreita silkkiäisperhosen toukkakoteloita - ja sitä keisarillista hirventurpaa, niin voisi harkita elämysmatkailua Etelä- Suomeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huuhaasetä Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Lok 2011 Viestejä: 120
|
Lähetetty: 10.11.2011 16:45 Viestin aihe: |
|
|
Viimeinen muokkaaja, huuhaasetä pvm 15.11.2011 19:29, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 10.11.2011 17:08 Viestin aihe: |
|
|
huuhaasetä kirjoitti: | Pussihousuelvis kirjoitti: | Valkohäntäpeurasta muija on tehnyt pitsaa. Ei ollut Laukonpeura silleenkään hyvää. |
Minä maistoin kerran palvattua valkohäntäpeuraa ja se oli todella hyvää. Metsäpeuranliha maistuu (yllätys yllätys) aivan samalle kuin poro. |
Siinä se haaste onkin. Valkohäntäpeura on juuri hyvää palvattuna. Hauesta tulee hyviä kalapullia. Rusakosta en ole saanut hyvää, kuin ampumalla sen mahdollisimman aikaisin, eli kesänikäisessä rusakossa ei ole vielä pajunmakua.
Ketunliha on kuulemani mukaan myös haasteellista, jota hirvimiehet mielellään lisäävät peijaissoppaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 10.11.2011 17:15 Viestin aihe: |
|
|
Puikulaperunoilla ja koiranputkilla täytetty uunisupi on kuulemma hyvää. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|