OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Helppo sorsaresepti ekakertalaiselle
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JaniFIN
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Lok 2008
Viestejä: 335
Paikkakunta: Uimaharju

LähetäLähetetty: 25.08.2009 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olli V. kirjoitti:
Riistaa voi syyä ihan riistana mutta käsittääkseni ei ole lakia joka estää käärimästä vesilinnunlihaa vaikka kuivattuun norsunpaskaan .


Repesin Täysin Laughing Laughing Laughing

Tässä kuitenki meikäläisen versio. Keitellään sorsat kokoneisena suola veessä, semmonen 30-45min heinärille. Lapetaan se verivaahto pois kiehumisen aikana että saahaan liemestä kirkasta. Jäähytetään linnut ja irrotellaan rintalihat kokonaisena (rintalastan vierestä puukolla sissään ja peukaloilla irrotetaan sitäkautta), kuutioiaan poikkisyin tulikkuaskista vähän pienemmiks paloiks. Irrotellaan siipi ja jalkalihat ja mitä muuta sitten saakin irti, kaulastaki saa vähän lihaa. Erotellaan maholliset luunsirut ja haulit pois. Paistinpannulle rasvaa ja lihat siihen vähän ruskistumaan, joukkoon yrttisuolaa, katajanmarjasuolaa ja yrttisekotusta. Pyöritellään reilu 5 min KUUMALLA pannulla. Laitetaa lihat paistovuokaan/valurauta pataan (huuhellaan liemellä myös se pannun rasva sinne pataan) ja peitetään sillä keittoliemelllä, niin että lihat just peittyy. Tässävaihessa voi lisätä pippurin tai pari, ja vaikka muutaman katajanmarjan. Hauvutetaan lihat 150 asteisessa uunissa 1- 1.5 tuntia. Vähän isotöinen, mutta hyvää tulee, eikä tarvii syyvessä taistella jänteitten ja luunsirujen kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 03.09.2009 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo itellä tapana ruskistaa sorsaa hieman sitten vuokaan sekaan sipulia+valkosipulia peitetään sorsa pekonisivuilla ja sekaan yks purkki ruoka kermaa mausteeksi suolaa ja pippuria noin 2h 175-180c uunissa viimenen 20-30min voi laittaa folion päälle ni aromit pysyy... kuva tänpäiväisestä menossa uuniin...
[img] [/img]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 03.09.2009 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fygy kirjoitti:
Joo itellä tapana ruskistaa sorsaa hieman sitten vuokaan sekaan sipulia+valkosipulia peitetään sorsa pekonisivuilla ja sekaan yks purkki ruoka kermaa mausteeksi suolaa ja pippuria noin 2h 175-180c uunissa viimenen 20-30min voi laittaa folion päälle ni aromit pysyy... kuva tänpäiväisestä menossa uuniin...
[img] [/img]


ja sitten kuvat valmiista tuotoksesta ja ruoka lautasesta huoatkaa jotain vihrääkin Wink suolakurkku...

[img]

[/img]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 04.09.2009 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen tullut siihen tulokseen näinä energian säästöön keskittyvinä aikoina, että sorsan liha voi oikeasti olla hyvää ilman, että se ensin keitetään, sitten paistetaan ja lopuksi haudutetaan uunissa. Tiedoksi vain kaikille teille ruoan ystäville, että liha kuivuu myös keitettäessä ja uunissa haudutettaessa, ne lihasnesteet valuvat sinne liemeen. Koittakaapa ostaa jostakin paistomittari millä mittaatte, että liha on kypsää ja sen jälkeen syötte sen ilman 10 tunnin keittiöhelvettiä yhden sorsan takia Smile Lihan on tämmöisessä tapauksessa MEHEVÄÄ ja MUREAA. Jos vielä oikein haluaa varmistua A-laadun riistasta, niin kannattaa järjestää mahdollisuus riiputtamiseen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.09.2009 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leimu kirjoitti:
Itse olen tullut siihen tulokseen näinä energian säästöön keskittyvinä aikoina, että sorsan liha voi oikeasti olla hyvää ilman, että se ensin keitetään, sitten paistetaan ja lopuksi haudutetaan uunissa. Tiedoksi vain kaikille teille ruoan ystäville, että liha kuivuu myös keitettäessä ja uunissa haudutettaessa, ne lihasnesteet valuvat sinne liemeen. Koittakaapa ostaa jostakin paistomittari millä mittaatte, että liha on kypsää ja sen jälkeen syötte sen ilman 10 tunnin keittiöhelvettiä yhden sorsan takia Smile Lihan on tämmöisessä tapauksessa MEHEVÄÄ ja MUREAA. Jos vielä oikein haluaa varmistua A-laadun riistasta, niin kannattaa järjestää mahdollisuus riiputtamiseen!


Paitsi että jos noudatatte tuon mainion Veikkokoposen mahtaavaa ohjetta, ette kuivata yhtään mitään. Uunin satasella pitäminen ei ole keittiöhelvetti eikä syö mitenkään keleesti sähöä. Ja on muuten märkää lihaa tuolla ohjeella.

Noita hemmetin keittelyitä en ole koskaan ymmärtänyt. Riistan kanssa on ihan saman lainalaisuudet kuin muidenkin lihojen kanssa. Pinta kiinni ja hidasta haudutusta hiljaisella tulella. Nelijalkaisten fileet tulee tehdä muilla, nopeammilla tavoilla, mutta linnuille ja halvemmille lihoille Veikon ohje on keisari.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kansleri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 78

LähetäLähetetty: 05.09.2009 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fygy kirjoitti:
fygy kirjoitti:
Joo itellä tapana ruskistaa sorsaa hieman sitten vuokaan sekaan sipulia+valkosipulia peitetään sorsa pekonisivuilla ja sekaan yks purkki ruoka kermaa mausteeksi suolaa ja pippuria noin 2h 175-180c uunissa viimenen 20-30min voi laittaa folion päälle ni aromit pysyy... kuva tänpäiväisestä menossa uuniin...
[img] [/img]


ja sitten kuvat valmiista tuotoksesta ja ruoka lautasesta huoatkaa jotain vihrääkin Wink suolakurkku...

[img]

[/img]

Näyttää muuten aika perhanan hyvältä..pitää kokeilla joskus.
Mut tulisikohan siitä parempaa jos pitäisi pitempään matalammalla lämmöllä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 06.09.2009 00:19    Viestin aihe: Sorsaa kahdelle Vastaa lainaamalla viestiä

Nypi sorsa (nylje jos nyppiminen nyppii).

-Leikkaa rintalihat irti.

-Irroita jalat ja kaula ropasta.

-Keitä liemi seuraavasti; ruskista jalat ja kaula ja loppusorsa voin ja öjyn 50/50 seoksessa. pelkkä öljykin käy. Ruskista kunnolla sitten kun näyttää että pinnat palaa, niin paista vielä hetki

-Paista sipuli (yksi sorsa= yksi normaalin kokoinen sipuli. ja yksi shalotti sipuli) ja porkkana. Anna sipulin ja porkkanan paistua kunnolla. Paistamisen loppuvaiheessa lisää n. 1 rlk. tomaatti pyrettä ja tilkka siirappia. Muista laittaa suolaa kasviksiin heti paistamisen alkuvaiheessa. Käytä suolana mielellään merisuolaa tai MALDONia.

-Lisää n. 1-1,5 l vettä. Mausta suolalla MUSTAPIPPURILLA 6-10 kpl ja mahdollisesti katajanmarjoilla 2-6-kpl. Kiehuttele ilman kantta (huom. jalat kroppa ja soppatorvi pitää olla myös täällä liemessä) vähintään pari tuntia. Jos vesi meinaa loppua niin sitä voi huoletta lisätä. Jos haluat syödä koipilihat niin ota n. tunnin keittämisen jälkeen koivet liemestä ja irroita lihat ja laita syrjään. koipi luut takaisin liemeen.

- Kun liemi on kiehunut pitkään ja hartaasti kaada se toiseen kattilaan siivilän läpi. Suodatin kangasta voi myös käyttää jos haluaa. Tässä vaiheessa lientä pitäisi olla n 2 dl.

-Maista lientä... Sen tulisi maistua lihaisalle ja hieman liian suolaiselle. Lisää liemeen 1dl kermaa ja vaaleaa maitsenaa ja kiehauta. Maista suola ja lisää tärvittaessa.

Vaihtoehto 2

-Maista lientä... Sen tulisi maistua lihaisalle ja hieman liian suolaiselle. Lisää liemeen 1 rlk esim. mustaherukka hilloa, pari tähtianista ja tilkka sherryä. Kiehauta ja ota tähtianikset pois heti kun soppa kiehuu. lisää tummaa maitsenaa jos keitos näyttäisi tarvivan olla paksumpaa.

- Jätä liemi hellalle odottamaan.

- Ota lieden vieressä odottaneet rintalihat (älä laita lihoja välillä kylmään) mausta suolalla ja mustapippurilla. (myös veherpippuria kuivattua chiliä voi käyttää hillitysti) Mikäli et pelkää säilöntä- tms. aineita mausta myös grillausmausteella muista kuitenkín, että siinä on suolaa reilusti mukana ts. älä ylisuolaa lihoja.
Jos olet nyppinyt linnun niin viiltele nahka "ruuduiksi" halkaisijaltaan 1x1 cm. Pannu kuumaksi ja voi öljy seoksessa paista rintalihoja ensin nahka alaspäin n. 2 min ja toisinpäin n. 2-3 min. Nosta liha pannulta ja leikkaa n. 5-7 min kuluttua.

-Lisukkeet lämpimälle lautaselle, kastike peiliksi alle ja lihat päälle.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 06.10.2009 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kovin monimutkaisia on reseptit.
Otetaan yksi yksinkertaisempi:

Irrota täkät linnusta.
Laita pataan loppu lintu ja keitä suolan ja pippurien kera riittävästi reilussa vedessä (vaikka tunti).
Nosta linnun roppa pois vedestä, nakkaa veteen porkkana, peruna, lanttu ja sipuli kuutioita sekä merisuolaa ja pata uuniin.
Irrottele linnusta lihat mitä lähtee, pyöräytä ne ja täkät kuumalla pannulla ja heitä pataan kun vihannekset alkaa olemaan melkein kypsiä.
Samalla nakataan tuuma voita sekaan.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com