Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JaniFIN Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Lok 2008 Viestejä: 335 Paikkakunta: Uimaharju
|
Lähetetty: 25.08.2009 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Olli V. kirjoitti: | Riistaa voi syyä ihan riistana mutta käsittääkseni ei ole lakia joka estää käärimästä vesilinnunlihaa vaikka kuivattuun norsunpaskaan . |
Repesin Täysin
Tässä kuitenki meikäläisen versio. Keitellään sorsat kokoneisena suola veessä, semmonen 30-45min heinärille. Lapetaan se verivaahto pois kiehumisen aikana että saahaan liemestä kirkasta. Jäähytetään linnut ja irrotellaan rintalihat kokonaisena (rintalastan vierestä puukolla sissään ja peukaloilla irrotetaan sitäkautta), kuutioiaan poikkisyin tulikkuaskista vähän pienemmiks paloiks. Irrotellaan siipi ja jalkalihat ja mitä muuta sitten saakin irti, kaulastaki saa vähän lihaa. Erotellaan maholliset luunsirut ja haulit pois. Paistinpannulle rasvaa ja lihat siihen vähän ruskistumaan, joukkoon yrttisuolaa, katajanmarjasuolaa ja yrttisekotusta. Pyöritellään reilu 5 min KUUMALLA pannulla. Laitetaa lihat paistovuokaan/valurauta pataan (huuhellaan liemellä myös se pannun rasva sinne pataan) ja peitetään sillä keittoliemelllä, niin että lihat just peittyy. Tässävaihessa voi lisätä pippurin tai pari, ja vaikka muutaman katajanmarjan. Hauvutetaan lihat 150 asteisessa uunissa 1- 1.5 tuntia. Vähän isotöinen, mutta hyvää tulee, eikä tarvii syyvessä taistella jänteitten ja luunsirujen kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 03.09.2009 14:09 Viestin aihe: |
|
|
Joo itellä tapana ruskistaa sorsaa hieman sitten vuokaan sekaan sipulia+valkosipulia peitetään sorsa pekonisivuilla ja sekaan yks purkki ruoka kermaa mausteeksi suolaa ja pippuria noin 2h 175-180c uunissa viimenen 20-30min voi laittaa folion päälle ni aromit pysyy... kuva tänpäiväisestä menossa uuniin...
[img] [/img] |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 03.09.2009 16:30 Viestin aihe: |
|
|
fygy kirjoitti: | Joo itellä tapana ruskistaa sorsaa hieman sitten vuokaan sekaan sipulia+valkosipulia peitetään sorsa pekonisivuilla ja sekaan yks purkki ruoka kermaa mausteeksi suolaa ja pippuria noin 2h 175-180c uunissa viimenen 20-30min voi laittaa folion päälle ni aromit pysyy... kuva tänpäiväisestä menossa uuniin...
[img] [/img] |
ja sitten kuvat valmiista tuotoksesta ja ruoka lautasesta huoatkaa jotain vihrääkin suolakurkku...
[img]
[/img] |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 04.09.2009 16:06 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen tullut siihen tulokseen näinä energian säästöön keskittyvinä aikoina, että sorsan liha voi oikeasti olla hyvää ilman, että se ensin keitetään, sitten paistetaan ja lopuksi haudutetaan uunissa. Tiedoksi vain kaikille teille ruoan ystäville, että liha kuivuu myös keitettäessä ja uunissa haudutettaessa, ne lihasnesteet valuvat sinne liemeen. Koittakaapa ostaa jostakin paistomittari millä mittaatte, että liha on kypsää ja sen jälkeen syötte sen ilman 10 tunnin keittiöhelvettiä yhden sorsan takia Lihan on tämmöisessä tapauksessa MEHEVÄÄ ja MUREAA. Jos vielä oikein haluaa varmistua A-laadun riistasta, niin kannattaa järjestää mahdollisuus riiputtamiseen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.09.2009 22:23 Viestin aihe: |
|
|
Leimu kirjoitti: | Itse olen tullut siihen tulokseen näinä energian säästöön keskittyvinä aikoina, että sorsan liha voi oikeasti olla hyvää ilman, että se ensin keitetään, sitten paistetaan ja lopuksi haudutetaan uunissa. Tiedoksi vain kaikille teille ruoan ystäville, että liha kuivuu myös keitettäessä ja uunissa haudutettaessa, ne lihasnesteet valuvat sinne liemeen. Koittakaapa ostaa jostakin paistomittari millä mittaatte, että liha on kypsää ja sen jälkeen syötte sen ilman 10 tunnin keittiöhelvettiä yhden sorsan takia Lihan on tämmöisessä tapauksessa MEHEVÄÄ ja MUREAA. Jos vielä oikein haluaa varmistua A-laadun riistasta, niin kannattaa järjestää mahdollisuus riiputtamiseen! |
Paitsi että jos noudatatte tuon mainion Veikkokoposen mahtaavaa ohjetta, ette kuivata yhtään mitään. Uunin satasella pitäminen ei ole keittiöhelvetti eikä syö mitenkään keleesti sähöä. Ja on muuten märkää lihaa tuolla ohjeella.
Noita hemmetin keittelyitä en ole koskaan ymmärtänyt. Riistan kanssa on ihan saman lainalaisuudet kuin muidenkin lihojen kanssa. Pinta kiinni ja hidasta haudutusta hiljaisella tulella. Nelijalkaisten fileet tulee tehdä muilla, nopeammilla tavoilla, mutta linnuille ja halvemmille lihoille Veikon ohje on keisari. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kansleri Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 78
|
Lähetetty: 05.09.2009 18:36 Viestin aihe: |
|
|
fygy kirjoitti: | fygy kirjoitti: | Joo itellä tapana ruskistaa sorsaa hieman sitten vuokaan sekaan sipulia+valkosipulia peitetään sorsa pekonisivuilla ja sekaan yks purkki ruoka kermaa mausteeksi suolaa ja pippuria noin 2h 175-180c uunissa viimenen 20-30min voi laittaa folion päälle ni aromit pysyy... kuva tänpäiväisestä menossa uuniin...
[img] [/img] |
ja sitten kuvat valmiista tuotoksesta ja ruoka lautasesta huoatkaa jotain vihrääkin suolakurkku...
[img]
[/img] |
Näyttää muuten aika perhanan hyvältä..pitää kokeilla joskus.
Mut tulisikohan siitä parempaa jos pitäisi pitempään matalammalla lämmöllä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 06.09.2009 00:19 Viestin aihe: Sorsaa kahdelle |
|
|
Nypi sorsa (nylje jos nyppiminen nyppii).
-Leikkaa rintalihat irti.
-Irroita jalat ja kaula ropasta.
-Keitä liemi seuraavasti; ruskista jalat ja kaula ja loppusorsa voin ja öjyn 50/50 seoksessa. pelkkä öljykin käy. Ruskista kunnolla sitten kun näyttää että pinnat palaa, niin paista vielä hetki
-Paista sipuli (yksi sorsa= yksi normaalin kokoinen sipuli. ja yksi shalotti sipuli) ja porkkana. Anna sipulin ja porkkanan paistua kunnolla. Paistamisen loppuvaiheessa lisää n. 1 rlk. tomaatti pyrettä ja tilkka siirappia. Muista laittaa suolaa kasviksiin heti paistamisen alkuvaiheessa. Käytä suolana mielellään merisuolaa tai MALDONia.
-Lisää n. 1-1,5 l vettä. Mausta suolalla MUSTAPIPPURILLA 6-10 kpl ja mahdollisesti katajanmarjoilla 2-6-kpl. Kiehuttele ilman kantta (huom. jalat kroppa ja soppatorvi pitää olla myös täällä liemessä) vähintään pari tuntia. Jos vesi meinaa loppua niin sitä voi huoletta lisätä. Jos haluat syödä koipilihat niin ota n. tunnin keittämisen jälkeen koivet liemestä ja irroita lihat ja laita syrjään. koipi luut takaisin liemeen.
- Kun liemi on kiehunut pitkään ja hartaasti kaada se toiseen kattilaan siivilän läpi. Suodatin kangasta voi myös käyttää jos haluaa. Tässä vaiheessa lientä pitäisi olla n 2 dl.
-Maista lientä... Sen tulisi maistua lihaisalle ja hieman liian suolaiselle. Lisää liemeen 1dl kermaa ja vaaleaa maitsenaa ja kiehauta. Maista suola ja lisää tärvittaessa.
Vaihtoehto 2
-Maista lientä... Sen tulisi maistua lihaisalle ja hieman liian suolaiselle. Lisää liemeen 1 rlk esim. mustaherukka hilloa, pari tähtianista ja tilkka sherryä. Kiehauta ja ota tähtianikset pois heti kun soppa kiehuu. lisää tummaa maitsenaa jos keitos näyttäisi tarvivan olla paksumpaa.
- Jätä liemi hellalle odottamaan.
- Ota lieden vieressä odottaneet rintalihat (älä laita lihoja välillä kylmään) mausta suolalla ja mustapippurilla. (myös veherpippuria kuivattua chiliä voi käyttää hillitysti) Mikäli et pelkää säilöntä- tms. aineita mausta myös grillausmausteella muista kuitenkín, että siinä on suolaa reilusti mukana ts. älä ylisuolaa lihoja.
Jos olet nyppinyt linnun niin viiltele nahka "ruuduiksi" halkaisijaltaan 1x1 cm. Pannu kuumaksi ja voi öljy seoksessa paista rintalihoja ensin nahka alaspäin n. 2 min ja toisinpäin n. 2-3 min. Nosta liha pannulta ja leikkaa n. 5-7 min kuluttua.
-Lisukkeet lämpimälle lautaselle, kastike peiliksi alle ja lihat päälle. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 06.10.2009 21:17 Viestin aihe: |
|
|
Kovin monimutkaisia on reseptit.
Otetaan yksi yksinkertaisempi:
Irrota täkät linnusta.
Laita pataan loppu lintu ja keitä suolan ja pippurien kera riittävästi reilussa vedessä (vaikka tunti).
Nosta linnun roppa pois vedestä, nakkaa veteen porkkana, peruna, lanttu ja sipuli kuutioita sekä merisuolaa ja pata uuniin.
Irrottele linnusta lihat mitä lähtee, pyöräytä ne ja täkät kuumalla pannulla ja heitä pataan kun vihannekset alkaa olemaan melkein kypsiä.
Samalla nakataan tuuma voita sekaan. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|