OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
egi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hei 2005
Viestejä: 558

LähetäLähetetty: 02.04.2008 08:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etelän miehet tänään (02.04.0Cool tulee Jimiltä klo 18.00 jokin kokki ohjelma, josta oli seuraavanlaista ohjelmatietoa: "Kuivalihan valmistus. UUSI SARJA. Tässä sarjassa pureudutaan ruoan alkuperään. Sarjassa selvitetään, mistä erilaiset elintarvikkeet ovat alkujaan peräisin, mistä ainesosista ne koostuvat, kuinka ne valmistetaan ja mihin niitä käytetään sekä millaista ruokaa niistä saadaan aikaan. Uuden sarjan avausjaksossa tutustutaan amerikkalaisten suureen suosikkiin kuivalihaan ja sen valmistukseen. Amerikkalainen sarja." Toivottavasti tästä olisi jotain apua meille etelän miehille, jos totta puhutaan niin hieman epäilen, mutta toivotaan toivotaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 02.04.2008 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Miksi se Rastinsahi lihat syksyksi säästää Shocked Shocked ??
Minä olen oppinut, että kuivis on kesäevästä..
Vähän turhan suolaista tuli.. taas Crying or Very sad


Ei noita kaikkia syö erkkikään kesän aikana. Jahtievästä pitää syksyksi olla.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 02.04.2008 09:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.kaleva.fi/plus/juttu720720_page0.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kortto2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2007
Viestejä: 303
Paikkakunta: Ranua

LähetäLähetetty: 02.04.2008 16:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
Kortto^ kirjoitti:

Siinäpä ne ois lihat roikkumassa.

9kg nuita yhteesä oli, suurin osa hirveä, vähän naudan ja hirven sydäntä myös.
Onko nuo sukset jonku ählämin vesiliipat??


? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 04.04.2008 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Koukkupolovi kirjoitti:
Miksi se Rastinsahi lihat syksyksi säästää Shocked Shocked ??
Minä olen oppinut, että kuivis on kesäevästä..
Vähän turhan suolaista tuli.. taas Crying or Very sad


Ei noita kaikkia syö erkkikään kesän aikana. Jahtievästä pitää syksyksi olla.


Matosii taitaa olla lappalaisten lihat. Mato saa olla, muttei näkyy(vanha lappalain sananlasku) Laughing
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 04.04.2008 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toukkiahan niissä pittää ollakki !!
Tuoretta lihhaa eikä matosissa rouska luut hampaissa !
Ja kelle ei kelepaa, niin ne saapi vappaasti töpehtiä suustasa pois!! Laughing Laughing
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 05.04.2008 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä näin! Omenakin on liharuakaa, jos on kovast matonen. Laughing
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 08.04.2008 20:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on sitten maon ruuat nostettu räystäältä pois, enää yksi pyöreä poronpaistinpalanen oli pehmeä ja se jäi tuohon keittiön pöydälle puukkolihaksi. Pikkusen vajaan kuukauden kerkisivät olemaan ja sinä aikana painosta hävisi melko justiinsa puolet, johon lasketaan puolenkymmentä isompaa palasta joita myös savustin ja jätin pikkusen normaalia pehmeämmäksi. Ilmat on olleet siis vallan mainiot.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Arsenjev
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 44

LähetäLähetetty: 09.04.2008 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenköhän vaikuttaa kuivumisnopeuteen se, suolaako raakasti vain pelkällä suolalla vai suolaliemellä? Imeekö liha nestettä sisäänsä silloin kun se suolataan liemessä? Raakasuolauksessahan se näyttäis luovuttavan nestettä -> liha on valmiiksi kuivempaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 09.04.2008 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuskin se suolaliemessä aivan mahdottomasti vettä imee, toki jonkunverran. Jos suolaa kuten minä eli laittaa suoloja joitten antaa sulaa ja imeytyä muutamia päiviä, niin se ekan vuorokauden aikana ilmestynyt neste imeytyy lähes kaikki takaisin lihoihin. Tätä minä pidän tasaisen suolauksen merkkinä. Jos suolaa ihan umpisuolassa, niin silloin varmaan liha kuivaa jonkunverran mutta empä usko että näillä kolmella tavalla on suuria eroja.

Poronpaistista jää semmonen muuan pyöreähkö palanen joka on sitkas kuivumaan koska siinä on koko lihas eli joka puolelta lihaa on "tervettä" pintaa. Sillä on paljon suolausta enemmän merkitystä kuinka ohkaseksi lihan leikkaa, minkä eläimen liha on kyseessä ja kuinka paljon lihan pintaan jää kalvoja ja tuota "tervettä" pintaa, uskon ma.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
atsi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: oulu

LähetäLähetetty: 10.04.2008 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

syöty jo Very Happy
jokohan pitäs ruveta suolaamaan lihoja ens kevääksi??? Very Happy


Viimeinen muokkaaja, atsi pvm 05.01.2009 18:00, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 459

LähetäLähetetty: 03.01.2009 00:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Morjens vaan konkareille, täällä untuvikko susirajan (Kehä III) takaa yrittää väsätä ensimmäistä kertaa kuivalihaa… viimeinen hirvi kaatui viikko sitten ja siitä olisi tarkoitus ottaa testipala. Ajankohta voi teistä ehkä tuntua vähän aikaiselta, mutta nyt täällä on sentään edes pakkasta Very Happy

Vakavasti puhuen, voi olla vähän vaikeaa näillä sään vaihteluilla.. ketjun luin jo läpi ja pääpiirteittään homma on selvä. Kuitenkin, pari kysymystä heräsi. Joku tuolla jo mainitsikin, että sään muututtua vetiseksi siirrettiin lihat välillä jääkaappiin. Onnistuiko homma tällä tavalla? Voisin kuvitella, että tämän tyyppinen varokeino olisi paikallaan näillä säillä.

Onko vaikutusta sillä, että missä vaiheessa kuivaus on, jos lihoja roudataan välillä jääkaappiin? Ts. koska pakkasten kesto on täällä epävarmaa, mieli tekisi aloittaa heti kun pakkasia näyttäisi olevan yhtään pidempi jakso. (tässä kohtaa tarkennuksena, että täälläpäin nuo ”pakkaset” on pääsääntöisesti max. - 10 -15 astetta, tämäkin yleensä vain lyhyen aikaa..) Esim. tänään oli -6 astetta ja !&%¤#"! pureva tuuli; oliko tämä se ”ahava”?Shocked Ilmankosteudesta ei tietoa, mutta tämäkin selvinnee tarvittaessa. Onko palstalla muita hulluja, jotka tätä ovat näillä leveyksillä yrittäneet; Espoon kaveri taisi ainakin suunnitella, mutta pikaisella selauksella jäi epäselväksi, että onnistuiko lopulta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6276
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 04.01.2009 21:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei se "lihojen pelastaminen" kuulu normaaliin proseduuriin. Lähde mieluummin siitä liikkeelle, että teet tänä vuonna ohkasia lihasiivuja ja katot miten homma luonnistuu. Ensi vuonna sitten vaikka paksumpia. Kun sinua kuitenkin ilmojen lämpeneminen huolestuttaa, niin nosta lihat kuivumaan ihan lähiaikoina. Ei se touhu ole mitään atominhalkaisua vaan luonto kyllä hoitaa homman ja lopputuloksena nostat kuivat lihat räystäältä. Nuo loputtomat keskustelut on vaan meidän "lihanpiilottajien" besserwisseröintiä jota on harrastettu ootellessa lihojen kuivumista.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pirulainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 1077

LähetäLähetetty: 08.01.2009 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites pitkään seuraavalle syksylle on säilyny tavara syötävänä (jos sitä on jäänyt enää kesän jäliltä) ja miten kauan taas säilyypi pakkasessa?

Tälle kevättä on tarkoitus itelläkin vihdoin laitella lihaa laittautumaan.. nam!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 08.01.2009 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pirulainen kirjoitti:
Mites pitkään seuraavalle syksylle on säilyny tavara syötävänä (jos sitä on jäänyt enää kesän jäliltä) ja miten kauan taas säilyypi pakkasessa?

Tälle kevättä on tarkoitus itelläkin vihdoin laitella lihaa laittautumaan.. nam!


Huonon lihantekokevään vuoksi tuo nykyinen vuosikerta on säilynyt pakkasessa vähän liiankin hyvin Very Happy Säilyy se.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 20 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com