OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Yleiskone hirvenlihan jauhamiseen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 02.10.2012 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Mie löysin autotallista tuommoisen komean käsinveivattavan mallin.
Mitenkä tuskaista sellaisella on esim. 5 kiloa jauhaa?


Jos kyseessä on aito Sampo niin homma onnistuu jollain tavalla kunhan terä on iskussaan ja lihat sopivina paloina. Jos kyseessä on itäsaksalainen kopio, niin homman voi ottaa haasteena - tai mieluummin unohtaa kokonaan. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.10.2012 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jauhelihan laatu koki dramaattisen nousun kun lopetin lihan jauhamisen ennen pakastusta. Nykyään pakastimessa on jauhettavaksi merkittyjä pusseja sopivia paloja. Boschin kilowattinen yleiskone jauhaa kyllä erittäin riittävällä tavalla muutaman sadan gramman annokset kun se jaksoi jauhaa kilotolkullakin. Ongelmana tuossa pelissä on kylläkin se että jos paloihin jättää paljon kalvoja, terä ja reikälevy paatuvat liikaa. Terän pitäisi kyllä olla ihan tikissään. Pienessä keittiössä on eduksi jos suuria koneita ei ole kovin montaa. Nyt on blenderit ja myllyt ja taikinavehkeet yhdessä koneessa. Vielä kun ranskanperunalisälaitteen tuohon hommaisi niin vot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kömy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2008
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 03.10.2012 08:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:

Jauhelihan laatu koki dramaattisen nousun kun lopetin lihan jauhamisen ennen pakastusta. Nykyään pakastimessa on jauhettavaksi merkittyjä pusseja sopivia paloja. Boschin kilowattinen yleiskone jauhaa kyllä erittäin riittävällä tavalla muutaman sadan gramman annokset kun se jaksoi jauhaa kilotolkullakin. Ongelmana tuossa pelissä on kylläkin se että jos paloihin jättää paljon kalvoja, terä ja reikälevy paatuvat liikaa. Terän pitäisi kyllä olla ihan tikissään. Pienessä keittiössä on eduksi jos suuria koneita ei ole kovin montaa. Nyt on blenderit ja myllyt ja taikinavehkeet yhdessä koneessa. Vielä kun ranskanperunalisälaitteen tuohon hommaisi niin vot.


Miten se lihan laatu parani?
_________________
Kyllähän se kuula lentää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16809
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 03.10.2012 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.

- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kömy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2008
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 03.10.2012 08:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.

- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen.


Tämä on aivan totta, näin teemme itsekkin. Ylimääräiset pois.

Mutta tuo pakastamisen jälkeen jauhaminen, miten se parantaa lihan laatua? Sitä ihmettelin.
_________________
Kyllähän se kuula lentää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 03.10.2012 08:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiul kirjoitti:
RiUDE kirjoitti:
Mie löysin autotallista tuommoisen komean käsinveivattavan mallin.
Mitenkä tuskaista sellaisella on esim. 5 kiloa jauhaa?


Jos kyseessä on aito Sampo niin homma onnistuu jollain tavalla kunhan terä on iskussaan ja lihat sopivina paloina. Jos kyseessä on itäsaksalainen kopio, niin homman voi ottaa haasteena - tai mieluummin unohtaa kokonaan. Cool


Valmistajasta en tiedä, kyljessä lukee muistaakseni SWM tai SMW.
MW voisi viitata Metal Werke:en, eli ddr:ään?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16705

LähetäLähetetty: 03.10.2012 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kömy kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.

- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen.


Tämä on aivan totta, näin teemme itsekkin. Ylimääräiset pois.

Mutta tuo pakastamisen jälkeen jauhaminen, miten se parantaa lihan laatua? Sitä ihmettelin.


Jostain luin, että nuo kalvot suojaisi lihaa, kun pakastetaan kokonaisena, eikä jauhettuna. Eli kaikkia kalvoja ei kannata ottaa pois, vaan ne huonot kohdat ja tietysti muutenkin siistiä lihat ennen pakastusta. Sitten kun liha sulatetaan, niin otetaan ennen jauhamista loput kalvot pois.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 03.10.2012 10:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltsu kirjoitti:
No mulla on Kenwoodin lihamyllymylly jonka ottoteho on 1600 W, ja ei se ainakaan liian tehokas ole. Voi vain kuvitella mitä jollain monitoimikoneella tekee jonka ottotehot on alle kilowatin.


Sama täälä, vaikka terät on kuosissa niin yhen lampaanki työntäminen läpitte rupiaa jo maistuun sen verran sukalta, että ajatuksissa on oikia mylly. Tosin makkarahommissa tuo Kenwuudi on kyllä lyömätön.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 03.10.2012 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
osta lihamylly ihan lihamyllynä ja yleiskone erikseen.


Samoilla linjoilla olisin itse. Itselläni myllyssä teho 2000w eikä taatusti yhtään liikaa. Joku esim Kenwood MG700 varmasti ihan käypäinen peli.

Yleiskoneeksi ehdottomasti toi Kenwood Chef Titanium. Noi Boschin koneet on mielestäni aivan ylihintaiset, mielummin sitten joku tarjouspaketti yleiskone jos Chefin hinta hirvittää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 03.10.2012 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Kiul kirjoitti:
RiUDE kirjoitti:
Mie löysin autotallista tuommoisen komean käsinveivattavan mallin.
Mitenkä tuskaista sellaisella on esim. 5 kiloa jauhaa?


Jos kyseessä on aito Sampo niin homma onnistuu jollain tavalla kunhan terä on iskussaan ja lihat sopivina paloina. Jos kyseessä on itäsaksalainen kopio, niin homman voi ottaa haasteena - tai mieluummin unohtaa kokonaan. Cool


Valmistajasta en tiedä, kyljessä lukee muistaakseni SWM tai SMW.
MW voisi viitata Metal Werke:en, eli ddr:ään?


Sammon tuntee siitä, että siinä lukee Sampo. Very Happy Perässä voi olla vielä numero 'kokoluokkaa' kertomassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.10.2012 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kömy kirjoitti:
ioni kirjoitti:

Jauhelihan laatu koki dramaattisen nousun kun lopetin lihan jauhamisen ennen pakastusta.


Miten se lihan laatu parani?


Jauheliha on alttiimpi makuhäiriöille ja kuivumiselle varsinkin kun ei käytä vakuumia. No mistä niitä makuhäiriöitä? Sulatus menee vähän pitkäksi tai pakastaminen kestää isomman erän kanssa tms. Jauhettaessa lihaan menee väkisinkin epäpuhtauksia astioista, käsistä (hansikkaista), myllystä jne. Ei kenelläkään ole täysin aseptista kun lihaa kotona laitetaan. Siitä vaan kokeilemaan. Samasta palasta pakkaseen puoleksi vuodeksi jauhettuna ja palana. Ero on tavallisessa pussipakastuksessa selvä paloina pakastetun eduksi.

Kannattaa tutustua lihan säilyttämisen ohjeisiin. Jauheliha säilyy erittäin paljon huonommin kuin pala.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eugen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Kes 2005
Viestejä: 46

LähetäLähetetty: 03.10.2012 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.

- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen.


Juuri näin Very Happy Roju ei muutu fileeksi jauhamalla. Meilläkin on muutama elämäntapaintiaani, jotka haluaisivat jauhaa turpavärkitkin samaan kekoon, jotta vaan saadaan mahdollisimman paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16705

LähetäLähetetty: 03.10.2012 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eugen kirjoitti:
Juuri näin Very Happy Roju ei muutu fileeksi jauhamalla. Meilläkin on muutama elämäntapaintiaani, jotka haluaisivat jauhaa turpavärkitkin samaan kekoon, jotta vaan saadaan mahdollisimman paljon.

No jos paljon pitää saada, niin paras mylly on silloin semmoinen, jonka voi laittaa rattorin persieeseen. Pystyy jauhamaan koko hirven ja tulee muuten hyvää tavaraa. Ainakin koirat tykkä ja miksei ahneet hirvimiehetkin.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 03.10.2012 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

PAP kirjoitti:
Ark kirjoitti:
Ostaa sellasen jonka hilut voi pestä pesukoneessä, eli vaikkapa rosteriset nimim. hinkkasin tovin aikaa aluseosteisen myllyn osia takasi suurinpiirtein kiiltäviksi.


Sama vika Rahikaisella, miten sait sisäosat kirkkaaksi?


Vaikka onkin erillinen mylly niin on sen verta pieni että mulla ylti sormet perille asti hinkatessa. Peilipintaa en yllättäen lähtenyt hakemaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 19.10.2012 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko suurta merkitystä vaikka vähän tummuu? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com