Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kiul Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2005 Viestejä: 3980
|
Lähetetty: 02.10.2012 22:03 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Mie löysin autotallista tuommoisen komean käsinveivattavan mallin.
Mitenkä tuskaista sellaisella on esim. 5 kiloa jauhaa? |
Jos kyseessä on aito Sampo niin homma onnistuu jollain tavalla kunhan terä on iskussaan ja lihat sopivina paloina. Jos kyseessä on itäsaksalainen kopio, niin homman voi ottaa haasteena - tai mieluummin unohtaa kokonaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.10.2012 08:15 Viestin aihe: |
|
|
Jauhelihan laatu koki dramaattisen nousun kun lopetin lihan jauhamisen ennen pakastusta. Nykyään pakastimessa on jauhettavaksi merkittyjä pusseja sopivia paloja. Boschin kilowattinen yleiskone jauhaa kyllä erittäin riittävällä tavalla muutaman sadan gramman annokset kun se jaksoi jauhaa kilotolkullakin. Ongelmana tuossa pelissä on kylläkin se että jos paloihin jättää paljon kalvoja, terä ja reikälevy paatuvat liikaa. Terän pitäisi kyllä olla ihan tikissään. Pienessä keittiössä on eduksi jos suuria koneita ei ole kovin montaa. Nyt on blenderit ja myllyt ja taikinavehkeet yhdessä koneessa. Vielä kun ranskanperunalisälaitteen tuohon hommaisi niin vot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kömy Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Hel 2008 Viestejä: 847
|
Lähetetty: 03.10.2012 08:30 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: |
Jauhelihan laatu koki dramaattisen nousun kun lopetin lihan jauhamisen ennen pakastusta. Nykyään pakastimessa on jauhettavaksi merkittyjä pusseja sopivia paloja. Boschin kilowattinen yleiskone jauhaa kyllä erittäin riittävällä tavalla muutaman sadan gramman annokset kun se jaksoi jauhaa kilotolkullakin. Ongelmana tuossa pelissä on kylläkin se että jos paloihin jättää paljon kalvoja, terä ja reikälevy paatuvat liikaa. Terän pitäisi kyllä olla ihan tikissään. Pienessä keittiössä on eduksi jos suuria koneita ei ole kovin montaa. Nyt on blenderit ja myllyt ja taikinavehkeet yhdessä koneessa. Vielä kun ranskanperunalisälaitteen tuohon hommaisi niin vot. |
Miten se lihan laatu parani? _________________ Kyllähän se kuula lentää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16975 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 03.10.2012 08:40 Viestin aihe: |
|
|
se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.
- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kömy Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Hel 2008 Viestejä: 847
|
Lähetetty: 03.10.2012 08:46 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.
- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen. |
Tämä on aivan totta, näin teemme itsekkin. Ylimääräiset pois.
Mutta tuo pakastamisen jälkeen jauhaminen, miten se parantaa lihan laatua? Sitä ihmettelin. _________________ Kyllähän se kuula lentää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 03.10.2012 08:54 Viestin aihe: |
|
|
Kiul kirjoitti: | RiUDE kirjoitti: | Mie löysin autotallista tuommoisen komean käsinveivattavan mallin.
Mitenkä tuskaista sellaisella on esim. 5 kiloa jauhaa? |
Jos kyseessä on aito Sampo niin homma onnistuu jollain tavalla kunhan terä on iskussaan ja lihat sopivina paloina. Jos kyseessä on itäsaksalainen kopio, niin homman voi ottaa haasteena - tai mieluummin unohtaa kokonaan. |
Valmistajasta en tiedä, kyljessä lukee muistaakseni SWM tai SMW.
MW voisi viitata Metal Werke:en, eli ddr:ään? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16748
|
Lähetetty: 03.10.2012 09:56 Viestin aihe: |
|
|
Kömy kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.
- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen. |
Tämä on aivan totta, näin teemme itsekkin. Ylimääräiset pois.
Mutta tuo pakastamisen jälkeen jauhaminen, miten se parantaa lihan laatua? Sitä ihmettelin. |
Jostain luin, että nuo kalvot suojaisi lihaa, kun pakastetaan kokonaisena, eikä jauhettuna. Eli kaikkia kalvoja ei kannata ottaa pois, vaan ne huonot kohdat ja tietysti muutenkin siistiä lihat ennen pakastusta. Sitten kun liha sulatetaan, niin otetaan ennen jauhamista loput kalvot pois. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 03.10.2012 10:42 Viestin aihe: |
|
|
Peltsu kirjoitti: | No mulla on Kenwoodin lihamyllymylly jonka ottoteho on 1600 W, ja ei se ainakaan liian tehokas ole. Voi vain kuvitella mitä jollain monitoimikoneella tekee jonka ottotehot on alle kilowatin. |
Sama täälä, vaikka terät on kuosissa niin yhen lampaanki työntäminen läpitte rupiaa jo maistuun sen verran sukalta, että ajatuksissa on oikia mylly. Tosin makkarahommissa tuo Kenwuudi on kyllä lyömätön. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 03.10.2012 10:50 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | osta lihamylly ihan lihamyllynä ja yleiskone erikseen. |
Samoilla linjoilla olisin itse. Itselläni myllyssä teho 2000w eikä taatusti yhtään liikaa. Joku esim Kenwood MG700 varmasti ihan käypäinen peli.
Yleiskoneeksi ehdottomasti toi Kenwood Chef Titanium. Noi Boschin koneet on mielestäni aivan ylihintaiset, mielummin sitten joku tarjouspaketti yleiskone jos Chefin hinta hirvittää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiul Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2005 Viestejä: 3980
|
Lähetetty: 03.10.2012 16:29 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Kiul kirjoitti: | RiUDE kirjoitti: | Mie löysin autotallista tuommoisen komean käsinveivattavan mallin.
Mitenkä tuskaista sellaisella on esim. 5 kiloa jauhaa? |
Jos kyseessä on aito Sampo niin homma onnistuu jollain tavalla kunhan terä on iskussaan ja lihat sopivina paloina. Jos kyseessä on itäsaksalainen kopio, niin homman voi ottaa haasteena - tai mieluummin unohtaa kokonaan. |
Valmistajasta en tiedä, kyljessä lukee muistaakseni SWM tai SMW.
MW voisi viitata Metal Werke:en, eli ddr:ään? |
Sammon tuntee siitä, että siinä lukee Sampo. Perässä voi olla vielä numero 'kokoluokkaa' kertomassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.10.2012 16:46 Viestin aihe: |
|
|
Kömy kirjoitti: | ioni kirjoitti: |
Jauhelihan laatu koki dramaattisen nousun kun lopetin lihan jauhamisen ennen pakastusta. |
Miten se lihan laatu parani? |
Jauheliha on alttiimpi makuhäiriöille ja kuivumiselle varsinkin kun ei käytä vakuumia. No mistä niitä makuhäiriöitä? Sulatus menee vähän pitkäksi tai pakastaminen kestää isomman erän kanssa tms. Jauhettaessa lihaan menee väkisinkin epäpuhtauksia astioista, käsistä (hansikkaista), myllystä jne. Ei kenelläkään ole täysin aseptista kun lihaa kotona laitetaan. Siitä vaan kokeilemaan. Samasta palasta pakkaseen puoleksi vuodeksi jauhettuna ja palana. Ero on tavallisessa pussipakastuksessa selvä paloina pakastetun eduksi.
Kannattaa tutustua lihan säilyttämisen ohjeisiin. Jauheliha säilyy erittäin paljon huonommin kuin pala. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eugen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Kes 2005 Viestejä: 46
|
Lähetetty: 03.10.2012 20:01 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | se jauhelihan laatu on ihan itsestä kiinni, meilla ainakin plokataan kalvot, jänteet ja rasva sekä veriset osat pois tarkkaan ja aivan hyvin säilyy sen mitä kulutukseen tuler eli vuodenpäivät korkeintaan.
- olen nähnyt jonkun raappivan kaikki jauhelihaksi ja vieläverta väriksi joukkoon. juuri tästä syystä itse jauhaa lihat eikä mitään porukkajauhauksia paskoineen. |
Juuri näin Roju ei muutu fileeksi jauhamalla. Meilläkin on muutama elämäntapaintiaani, jotka haluaisivat jauhaa turpavärkitkin samaan kekoon, jotta vaan saadaan mahdollisimman paljon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16748
|
Lähetetty: 03.10.2012 20:30 Viestin aihe: |
|
|
Eugen kirjoitti: | Juuri näin Roju ei muutu fileeksi jauhamalla. Meilläkin on muutama elämäntapaintiaani, jotka haluaisivat jauhaa turpavärkitkin samaan kekoon, jotta vaan saadaan mahdollisimman paljon. |
No jos paljon pitää saada, niin paras mylly on silloin semmoinen, jonka voi laittaa rattorin persieeseen. Pystyy jauhamaan koko hirven ja tulee muuten hyvää tavaraa. Ainakin koirat tykkä ja miksei ahneet hirvimiehetkin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 03.10.2012 20:53 Viestin aihe: |
|
|
PAP kirjoitti: | Ark kirjoitti: | Ostaa sellasen jonka hilut voi pestä pesukoneessä, eli vaikkapa rosteriset nimim. hinkkasin tovin aikaa aluseosteisen myllyn osia takasi suurinpiirtein kiiltäviksi. |
Sama vika Rahikaisella, miten sait sisäosat kirkkaaksi? |
Vaikka onkin erillinen mylly niin on sen verta pieni että mulla ylti sormet perille asti hinkatessa. Peilipintaa en yllättäen lähtenyt hakemaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 19.10.2012 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Onko suurta merkitystä vaikka vähän tummuu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|