Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
hunter00 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2008 Viestejä: 470 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 23.09.2011 14:41 Viestin aihe: |
|
|
Lapinleuku kirjoitti: |
Olen tainnut tänne aiemmin postata sen coca-cola kastike reseptin. Se on yksi omista suosikeistani, taisi olla aikanaan M&K lehdessä.
|
Postaisikko uudestaan? _________________ Kaikki lämpimän p@skan tekijät on tapettavissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.09.2011 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Ite tänään kiireessä pyöräytin koppelon jossai Maggi Magic Chicken jauheessa ja sit avasin olut tölkin ja iskin sen koppelon sen päälle istuun. Sit paistopussi päälle ja uuniin lämpenemään. Tulin kämpille 8 tunnin päästä. Oli lihat irti luista ja ihan suunmyötäistä Meukovin kera. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maqe Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2010 Viestejä: 265 Paikkakunta: qsamo
|
Lähetetty: 30.09.2011 23:15 Viestin aihe: |
|
|
[img]
Tuollasen aattelin laittaa tavalliseen kalan palvauslootaan.
Mutta ensin kysellään kekeneimpien vinkkejä, kannattaako?
Eli alkuun ajattelin iltasella sotkea metsovainaan karkealla suolalla ja aamusella savustaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen leivin uuniin hautumaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 30.09.2011 23:19 Viestin aihe: |
|
|
Minä en tuosta savustamisesta osaa sanoa mitään, mutta ISOT pisteet siitä, että olet kyninyt arvosaaliin _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.10.2011 00:16 Viestin aihe: |
|
|
Joskus tuli tehtyä sorsia savustamalla eli vähän possunsiivuja rintapalojen päälle ja folion sisälle ja muutama reikä folioon että savu pääsi sisälle ja kitutulia sitten poltettiin pöntön alla kunnes olivat kypsiä. Oikein maukasta silläkin tavalla. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
taivaankaari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Tou 2008 Viestejä: 49 Paikkakunta: Perämeri
|
Lähetetty: 01.10.2011 08:22 Viestin aihe: |
|
|
Oon käyttänyt isoja ja pieniä lintuja savupöntössä paljonkin ennen varsinaista kypsennystä. Parhaaseen lopputulokseen oon päässy noin 10-15 min savustusajalla kuumassa pöntössä. Imaisee makuuni juuri sopivasti savua ja kovempi kuumuus hoitaa kauniin ruskean ja rapean nahkan kainaloita myöten. Joskus käynyt mielessä että kokeilis pelkkää ruskistusta ilman sauhua kun en kerta kaikkiaan saa mitään siivekästä pyöriteltyä pannulla kauttaaltaan ruskeaksi. Sähköuunissa ei mielestäni ole sitä fiilistä ja leivinuunia ei kannata lämmitää lisää ku siellä on valmiina se mukava jälkilämpö varsinaista kypsennystä varten. _________________ Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 01.10.2011 21:23 Viestin aihe: |
|
|
Mitä puuta käytätte kun savustatte lintuja? Onko kukaan kokeillut kylmäsavustaa metson rintafileitä? Kannattaako teeristä irroittaa fileet jos vie ne kylmäsavustukseen vai viekö koko täkän? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maqe Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2010 Viestejä: 265 Paikkakunta: qsamo
|
Lähetetty: 01.10.2011 21:37 Viestin aihe: |
|
|
"Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
umpikortto Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2008 Viestejä: 713
|
Lähetetty: 01.10.2011 21:58 Viestin aihe: |
|
|
saimpa vinkin paistinkääntäjiltä. Kraavaa mettontäkät niinku kala merisuolalla. On muuten hyvvääää ja paranee vaan päivien myötä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 01.10.2011 23:41 Viestin aihe: |
|
|
maqe kirjoitti: | "Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu.. |
Miten meton rinnat kuivuu helpommin kuin hirven liha? Eikö ne aika saman tapaista ole? Vai savustaako ne linnut isompien hirven lihojen kans yhtä aikaa ja sen takia kuivaa koska ovat liian pitkään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maqe Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2010 Viestejä: 265 Paikkakunta: qsamo
|
Lähetetty: 02.10.2011 14:28 Viestin aihe: |
|
|
Sortaja kirjoitti: | maqe kirjoitti: | "Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu.. |
Miten meton rinnat kuivuu helpommin kuin hirven liha? Eikö ne aika saman tapaista ole? Vai savustaako ne linnut isompien hirven lihojen kans yhtä aikaa ja sen takia kuivaa koska ovat liian pitkään? |
No mitäpä tuota kyselet kun tunnut jo tietävän |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 03.10.2011 12:14 Viestin aihe: |
|
|
Sain kerran kaverilta palvatun teeren. Ne oli käyttäneet niitä jotain 100 kpl kerralla palvaamossa. Oli nylettyjä lintuja ja aika kuivaksi menny ainaki minun makuun. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.10.2011 12:41 Viestin aihe: |
|
|
maqe kirjoitti: | Sortaja kirjoitti: | maqe kirjoitti: | "Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu.. |
Miten meton rinnat kuivuu helpommin kuin hirven liha? Eikö ne aika saman tapaista ole? Vai savustaako ne linnut isompien hirven lihojen kans yhtä aikaa ja sen takia kuivaa koska ovat liian pitkään? |
No mitäpä tuota kyselet kun tunnut jo tietävän |
En kait minä kyselis jos tietäisin.
Onko kukaan onnistunut kylmäsavustaan lintuja ilman nahkaa niin etteivät ne kuivu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 04.10.2011 12:31 Viestin aihe: |
|
|
Öö, eikös kylmäsavustuksessa ideana ole nimenomaan osittainen kuivaaminen suolaamisen lisäksi? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.10.2011 12:39 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | Öö, eikös kylmäsavustuksessa ideana ole nimenomaan osittainen kuivaaminen suolaamisen lisäksi? |
Joo mutta ei liian kuiva ole hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|