OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mehtäkana pöytään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hunter00
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2008
Viestejä: 470
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 23.09.2011 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapinleuku kirjoitti:

Olen tainnut tänne aiemmin postata sen coca-cola kastike reseptin. Se on yksi omista suosikeistani, taisi olla aikanaan M&K lehdessä.


Postaisikko uudestaan?
_________________
Kaikki lämpimän p@skan tekijät on tapettavissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10221
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 23.09.2011 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite tänään kiireessä pyöräytin koppelon jossai Maggi Magic Chicken jauheessa ja sit avasin olut tölkin ja iskin sen koppelon sen päälle istuun. Sit paistopussi päälle ja uuniin lämpenemään. Tulin kämpille 8 tunnin päästä. Oli lihat irti luista ja ihan suunmyötäistä Meukovin kera.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maqe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2010
Viestejä: 265
Paikkakunta: qsamo

LähetäLähetetty: 30.09.2011 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[img]

Tuollasen aattelin laittaa tavalliseen kalan palvauslootaan.
Mutta ensin kysellään kekeneimpien vinkkejä, kannattaako?
Eli alkuun ajattelin iltasella sotkea metsovainaan karkealla suolalla ja aamusella savustaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen leivin uuniin hautumaan..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 30.09.2011 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä en tuosta savustamisesta osaa sanoa mitään, mutta ISOT pisteet siitä, että olet kyninyt arvosaaliin Smile
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.10.2011 00:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus tuli tehtyä sorsia savustamalla eli vähän possunsiivuja rintapalojen päälle ja folion sisälle ja muutama reikä folioon että savu pääsi sisälle ja kitutulia sitten poltettiin pöntön alla kunnes olivat kypsiä. Oikein maukasta silläkin tavalla.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taivaankaari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2008
Viestejä: 49
Paikkakunta: Perämeri

LähetäLähetetty: 01.10.2011 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon käyttänyt isoja ja pieniä lintuja savupöntössä paljonkin ennen varsinaista kypsennystä. Parhaaseen lopputulokseen oon päässy noin 10-15 min savustusajalla kuumassa pöntössä. Imaisee makuuni juuri sopivasti savua ja kovempi kuumuus hoitaa kauniin ruskean ja rapean nahkan kainaloita myöten. Joskus käynyt mielessä että kokeilis pelkkää ruskistusta ilman sauhua kun en kerta kaikkiaan saa mitään siivekästä pyöriteltyä pannulla kauttaaltaan ruskeaksi. Sähköuunissa ei mielestäni ole sitä fiilistä ja leivinuunia ei kannata lämmitää lisää ku siellä on valmiina se mukava jälkilämpö varsinaista kypsennystä varten.
_________________
Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.10.2011 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä puuta käytätte kun savustatte lintuja? Onko kukaan kokeillut kylmäsavustaa metson rintafileitä? Kannattaako teeristä irroittaa fileet jos vie ne kylmäsavustukseen vai viekö koko täkän?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maqe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2010
Viestejä: 265
Paikkakunta: qsamo

LähetäLähetetty: 01.10.2011 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
umpikortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 713

LähetäLähetetty: 01.10.2011 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

saimpa vinkin paistinkääntäjiltä. Kraavaa mettontäkät niinku kala merisuolalla. On muuten hyvvääää ja paranee vaan päivien myötä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.10.2011 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

maqe kirjoitti:
"Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu..


Miten meton rinnat kuivuu helpommin kuin hirven liha? Eikö ne aika saman tapaista ole? Vai savustaako ne linnut isompien hirven lihojen kans yhtä aikaa ja sen takia kuivaa koska ovat liian pitkään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maqe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2010
Viestejä: 265
Paikkakunta: qsamo

LähetäLähetetty: 02.10.2011 14:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sortaja kirjoitti:
maqe kirjoitti:
"Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu..


Miten meton rinnat kuivuu helpommin kuin hirven liha? Eikö ne aika saman tapaista ole? Vai savustaako ne linnut isompien hirven lihojen kans yhtä aikaa ja sen takia kuivaa koska ovat liian pitkään?


No mitäpä tuota kyselet kun tunnut jo tietävän Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10221
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 03.10.2011 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sain kerran kaverilta palvatun teeren. Ne oli käyttäneet niitä jotain 100 kpl kerralla palvaamossa. Oli nylettyjä lintuja ja aika kuivaksi menny ainaki minun makuun.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.10.2011 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

maqe kirjoitti:
Sortaja kirjoitti:
maqe kirjoitti:
"Savustukseen ehdottomasti nahka päällä, muutoin tahtoo kuivahtaa.." Kysyin vanhemmalta kamraatilta..on käyttäny joskus meton täkän savustamossa.. ja on kuulemma sellanen herkku että vie kielen sinne missä ei paista aurinko, ei loista kuu..


Miten meton rinnat kuivuu helpommin kuin hirven liha? Eikö ne aika saman tapaista ole? Vai savustaako ne linnut isompien hirven lihojen kans yhtä aikaa ja sen takia kuivaa koska ovat liian pitkään?


No mitäpä tuota kyselet kun tunnut jo tietävän Laughing


En kait minä kyselis jos tietäisin.

Onko kukaan onnistunut kylmäsavustaan lintuja ilman nahkaa niin etteivät ne kuivu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 04.10.2011 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Öö, eikös kylmäsavustuksessa ideana ole nimenomaan osittainen kuivaaminen suolaamisen lisäksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.10.2011 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
Öö, eikös kylmäsavustuksessa ideana ole nimenomaan osittainen kuivaaminen suolaamisen lisäksi?


Joo mutta ei liian kuiva ole hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com