OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Miksi tulee purkkaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 13.04.2009 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

töyhtöhyyppä kirjoitti:
pannulla saa pelkkää purkkaa aikaiseksi Smile


Kyllä kun hyvin raakakypsennettu ja maustettu filepiffi on huoneen lämpöinen ja nakataan pannulle ja paistetaan mediumiksi niin siinä kyllä häviää pataruuat mennen tullen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 14.04.2009 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei tarvi olla edes filettä. Paistista saapi raakakypsennyksen (n. 40 aste-vrk) ansiosta mainioita leikkeitä, lehtipihvejä tmv. Jos epäilyttää, niin hieman nuijaa ja vot.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 14.04.2009 16:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sekin kannattaa huomioida että se hirven persii on jaettavissa 4-5 viiteen eri paistiin, eikä ne todellakaan ole yhtähyviä kaikki, osa sitkeempää ja osa mureempaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 14.04.2009 16:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Demo- kirjoitti:
Sekin kannattaa huomioida että se hirven persii on jaettavissa 4-5 viiteen eri paistiin, eikä ne todellakaan ole yhtähyviä kaikki, osa sitkeempää ja osa mureempaa..


Ja leikkaus suunnat. Esim kulmapaistissa. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 26.04.2009 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

töyhtöhyyppä kirjoitti:
pannulla saa pelkkää purkkaa aikaiseksi Smile



Japadijaa ja kukkuu sinnekin. Kunnolla raakakypsennetty liha ja maltilliset paistoajat lihaa kuivattamatta, niin ei tarvi purkkaa popsia. Kuivaa se pilalle korvennettu liha on, vaikka vedessä kelluisikin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tkoski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Elo 2008
Viestejä: 22

LähetäLähetetty: 08.09.2009 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kun hyvin raakakypsennettu ja maustettu filepiffi on huoneen lämpöinen ja nakataan pannulle ja paistetaan mediumiksi niin siinä kyllä häviää pataruuat mennen tullen.[/quote]


+1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pro. V. Gaattori
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Lok 2008
Viestejä: 22

LähetäLähetetty: 09.09.2009 00:01    Viestin aihe: Vi...u mitä kokkeja Vastaa lainaamalla viestiä

Pannussa paistamalla et saa siitä mureaa ESA P

No saat. ruskista paistisuikaleet nopeasti kuumalla pannulla, mausta ja syö. On mureaa.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Melki riista ko riista vaatii aikaa et siit saa mureaa IPETTI

Opettele kirjoittamaan ja tekemään ruokaa. Riista on varmasti mureaa kun oikein käsittelee.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

No entrekookin on aika kaukana ihan ehdasta fileestä, vaikkakin sen erottaminen ulkofileestä onkin aika hankalaa. Entrecoteen(sen ulkofileen niskan puoleisen paksun jatkeen) minä ainakin paistaisin vahvasti mausetettuna ylikypsäksi. RETONKIMIES

En puutu enää kirjoitusasuun...
Kerätkää hirviporukassa pieni kolehti. Pyytäkää joku paikallinen tai lähialueen lihanleikkaaja käymään pientä korvausta vastaan opettamassa lihanleikkaus. Tämän "kurssin" jälkeen RETONKIMIES kin erottaa lihat ja lihat ja voi lopettaa hyvien lihojen ylikypsyttämisen.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Sekin kannattaa huomioida että se hirven persii on jaettavissa 4-5 viiteen eri paistiin, eikä ne todellakaan ole yhtähyviä kaikki, osa sitkeempää ja osa mureempaa DEMO

Lasketaan yhdessä neljään DEMO sisäpaisti, kulmapaisti, paahtopasti, ulkopaisti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.09.2009 09:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on tullut muutaman kerran todettua että kun paremman paistin suikaleet ruskistaa erittäin nopeasti niin ovat mureita. Jos pitää vähänkään liian kauan pannulla niin purkkaa tulee ilman haudutusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 09.09.2009 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus aikanaan kun edellisessä seurassani peuran ammuin, niin vietiin sitten elukka lahtivajaan ja kun se oli noin viikonpäivät siellä riippunut (ulkolämpötila heilui siinä nollan kahtapuolta) ja pilkkomisiltana sitten meinattiin että talkooporukka on ansainnut osansa tuosta elukasta ja otettiin yhdestä takapaistista reilut siivut jokaiselle ja suolaa sekä pippuria päälle ja takan hiilloksen yläpuolelle paistumaan; lopputuloksena oli erittäin maukkaat pihvit ja valmistumisaika rapiat kymmenen minsaa kääntöineen. (siihen takkaan oli integroitu halsteri joten homma oli helppo tehdä)
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 09.09.2009 15:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...viisi.. pyöröpaisti olis siellä vielä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 09.09.2009 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Demo- kirjoitti:
...viisi.. pyöröpaisti olis siellä vielä...


Kauniin näköinen, mutta kelpaa oikeastaan vain jauhelihaksi; sitkeempää tavaraa saa hakemalla hakea! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 09.09.2009 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...toiset myös kutsuvat Elannon fileeksi.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Saraspaa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 231
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 09.09.2009 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä pannu (valurauta) Pannu KUNNOLLA kuumaksi. Paistamiseen öljyä ja voita. Lihat pannuun, vältä turhaa pyörittelyä (alkavat kiehua muuten omassa nesteessään) Useimmille riistaruoille riittää pelkkä suola mauksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 09.09.2009 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Demo- kirjoitti:
...toiset myös kutsuvat Elannon fileeksi.. Smile


Et kait vain Runebergin kadun Elantoa tarkoittanut!!?? Laughing Silloin joskus (-70 luvun alussa) harjoittelin lihamyyjää kyseisessä kaupassa ja muutaman kerran tuli myytyä pyöröpaistista tehtyjä pihvejä ennenkuin varsinainen lihamestari kertoi mulle että haukut saat asiakkailta jos tuolla linjalla jatkat!! Mä olin silloin n. 14v.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vivalem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2008
Viestejä: 880

LähetäLähetetty: 28.09.2009 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä minä van oon pannulla käristykset saanu maittaviksi, riippuu tietenkin onko se elukka vuoden vai viistoista saako vai ei.

purkat oon kans ostanu aivan erikseen..
_________________
marjanpoimija
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com