Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 13.04.2009 10:58 Viestin aihe: |
|
|
töyhtöhyyppä kirjoitti: | pannulla saa pelkkää purkkaa aikaiseksi
|
Kyllä kun hyvin raakakypsennettu ja maustettu filepiffi on huoneen lämpöinen ja nakataan pannulle ja paistetaan mediumiksi niin siinä kyllä häviää pataruuat mennen tullen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 14.04.2009 16:23 Viestin aihe: |
|
|
ei tarvi olla edes filettä. Paistista saapi raakakypsennyksen (n. 40 aste-vrk) ansiosta mainioita leikkeitä, lehtipihvejä tmv. Jos epäilyttää, niin hieman nuijaa ja vot. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-Demo- Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2007 Viestejä: 248
|
Lähetetty: 14.04.2009 16:33 Viestin aihe: |
|
|
Sekin kannattaa huomioida että se hirven persii on jaettavissa 4-5 viiteen eri paistiin, eikä ne todellakaan ole yhtähyviä kaikki, osa sitkeempää ja osa mureempaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 14.04.2009 16:37 Viestin aihe: |
|
|
-Demo- kirjoitti: | Sekin kannattaa huomioida että se hirven persii on jaettavissa 4-5 viiteen eri paistiin, eikä ne todellakaan ole yhtähyviä kaikki, osa sitkeempää ja osa mureempaa.. |
Ja leikkaus suunnat. Esim kulmapaistissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
t3R0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2006 Viestejä: 1610 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 26.04.2009 20:31 Viestin aihe: |
|
|
töyhtöhyyppä kirjoitti: | pannulla saa pelkkää purkkaa aikaiseksi
|
Japadijaa ja kukkuu sinnekin. Kunnolla raakakypsennetty liha ja maltilliset paistoajat lihaa kuivattamatta, niin ei tarvi purkkaa popsia. Kuivaa se pilalle korvennettu liha on, vaikka vedessä kelluisikin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tkoski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Elo 2008 Viestejä: 22
|
Lähetetty: 08.09.2009 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kun hyvin raakakypsennettu ja maustettu filepiffi on huoneen lämpöinen ja nakataan pannulle ja paistetaan mediumiksi niin siinä kyllä häviää pataruuat mennen tullen.[/quote]
+1 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pro. V. Gaattori Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Lok 2008 Viestejä: 22
|
Lähetetty: 09.09.2009 00:01 Viestin aihe: Vi...u mitä kokkeja |
|
|
Pannussa paistamalla et saa siitä mureaa ESA P
No saat. ruskista paistisuikaleet nopeasti kuumalla pannulla, mausta ja syö. On mureaa.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Melki riista ko riista vaatii aikaa et siit saa mureaa IPETTI
Opettele kirjoittamaan ja tekemään ruokaa. Riista on varmasti mureaa kun oikein käsittelee.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
No entrekookin on aika kaukana ihan ehdasta fileestä, vaikkakin sen erottaminen ulkofileestä onkin aika hankalaa. Entrecoteen(sen ulkofileen niskan puoleisen paksun jatkeen) minä ainakin paistaisin vahvasti mausetettuna ylikypsäksi. RETONKIMIES
En puutu enää kirjoitusasuun...
Kerätkää hirviporukassa pieni kolehti. Pyytäkää joku paikallinen tai lähialueen lihanleikkaaja käymään pientä korvausta vastaan opettamassa lihanleikkaus. Tämän "kurssin" jälkeen RETONKIMIES kin erottaa lihat ja lihat ja voi lopettaa hyvien lihojen ylikypsyttämisen.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Sekin kannattaa huomioida että se hirven persii on jaettavissa 4-5 viiteen eri paistiin, eikä ne todellakaan ole yhtähyviä kaikki, osa sitkeempää ja osa mureempaa DEMO
Lasketaan yhdessä neljään DEMO sisäpaisti, kulmapaisti, paahtopasti, ulkopaisti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.09.2009 09:12 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on tullut muutaman kerran todettua että kun paremman paistin suikaleet ruskistaa erittäin nopeasti niin ovat mureita. Jos pitää vähänkään liian kauan pannulla niin purkkaa tulee ilman haudutusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.09.2009 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Joskus aikanaan kun edellisessä seurassani peuran ammuin, niin vietiin sitten elukka lahtivajaan ja kun se oli noin viikonpäivät siellä riippunut (ulkolämpötila heilui siinä nollan kahtapuolta) ja pilkkomisiltana sitten meinattiin että talkooporukka on ansainnut osansa tuosta elukasta ja otettiin yhdestä takapaistista reilut siivut jokaiselle ja suolaa sekä pippuria päälle ja takan hiilloksen yläpuolelle paistumaan; lopputuloksena oli erittäin maukkaat pihvit ja valmistumisaika rapiat kymmenen minsaa kääntöineen. (siihen takkaan oli integroitu halsteri joten homma oli helppo tehdä) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
-Demo- Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2007 Viestejä: 248
|
Lähetetty: 09.09.2009 15:56 Viestin aihe: |
|
|
...viisi.. pyöröpaisti olis siellä vielä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.09.2009 19:30 Viestin aihe: |
|
|
-Demo- kirjoitti: | ...viisi.. pyöröpaisti olis siellä vielä... |
Kauniin näköinen, mutta kelpaa oikeastaan vain jauhelihaksi; sitkeempää tavaraa saa hakemalla hakea! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
-Demo- Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2007 Viestejä: 248
|
Lähetetty: 09.09.2009 21:26 Viestin aihe: |
|
|
...toiset myös kutsuvat Elannon fileeksi.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Saraspaa Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2008 Viestejä: 231 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 09.09.2009 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä pannu (valurauta) Pannu KUNNOLLA kuumaksi. Paistamiseen öljyä ja voita. Lihat pannuun, vältä turhaa pyörittelyä (alkavat kiehua muuten omassa nesteessään) Useimmille riistaruoille riittää pelkkä suola mauksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.09.2009 22:14 Viestin aihe: |
|
|
-Demo- kirjoitti: | ...toiset myös kutsuvat Elannon fileeksi.. |
Et kait vain Runebergin kadun Elantoa tarkoittanut!!?? Silloin joskus (-70 luvun alussa) harjoittelin lihamyyjää kyseisessä kaupassa ja muutaman kerran tuli myytyä pyöröpaistista tehtyjä pihvejä ennenkuin varsinainen lihamestari kertoi mulle että haukut saat asiakkailta jos tuolla linjalla jatkat!! Mä olin silloin n. 14v. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
vivalem Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Lok 2008 Viestejä: 880
|
Lähetetty: 28.09.2009 15:35 Viestin aihe: |
|
|
kyllä minä van oon pannulla käristykset saanu maittaviksi, riippuu tietenkin onko se elukka vuoden vai viistoista saako vai ei.
purkat oon kans ostanu aivan erikseen.. _________________ marjanpoimija |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|