Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
vanha pappa Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2007 Viestejä: 2350
|
Lähetetty: 06.11.2010 00:10 Viestin aihe: mettästys....... |
|
|
No niin,Veli Igor,vastasit sittenkin ja tietysti...... Olet tasan oikiassa tuon timanttityökalun kanssa pehmeitä liipatessa,karkeita ovat,tai paremminkin se "huono" jälki on sen työkalun,eli liipan hiovan pinnan rakenteesta johtuvaa,sillä ne hiovat pelletit ovat yleensä muovisideaineella sidottuja ja muodostavat kuvion,joka on tasopintoja hiottaessa hyvä,mutta tuollaisessa "oskilloivassa" hionnassa muodostuu juurikin naarmuista jälkeä nimenomaan talttoihin ja puukkoihin.Kyllä se vanha kunnon Arkansas on poikaa. _________________ Vanha pappa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mkaltiok Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Elo 2010 Viestejä: 73
|
Lähetetty: 06.11.2010 03:11 Viestin aihe: |
|
|
Tossa teroittelin kaverin sanellin ns. lihakirvestä. Oli muuten harvinaisen pehmeää tavaraa verrattuna victorinoxin terään. Lohkeamaa vikistä hinkkasin varmaan 10-15min, mutta tuosta sanellista sain paljon isommat ja useammat lohkeamat alle 5min hiottua vekka. Lopputulos oli hyvän tuntuinen mutta epäilen että terä ei pidä teräänsä ihan samalla tavalla pidemällä aikavälilllä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.11.2010 11:29 Viestin aihe: |
|
|
Jos on ronski poika veistensä kanssa, saattaa Victorinox olla vähän kovaa tavaraa? Yksi kaveri kävi kokkikoulun ja oli muutaman vuoden alan hommissakin. Mies hommasi koulun alussa kunnon setin merkin veitsiä. Ei ne kauaa ehtineet käytössä olla kun terät muistuttivat ennemminkin sirkkeliä kuin veistä. Toki koulussa ja ammattikeittiössä veitset kuluvat ihan toisella tavalla kuin huolellisen miehen kotikeittiössä. Nyt hommasin Sanellin Boning Knifen. Hyvältä vaikuttaa. Tällainen tavallinen tössäri ei ole vielä löytänyt mitään moitittavaa. Dianovan hienolla puolella olen noita veitsiäni metsällä ja majalla ihan höyhenen kevyesti pyyhkinyt ja siihen päälle joko puikolla tai Dianovan teräskantilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 06.11.2010 12:21 Viestin aihe: |
|
|
Näyttää siltä että aika moni ammattikokki luottaa japanilaisiin MAC -veitsiin. Keittiömestarina toimiva kaverini sanoi että heilläkin annettiin työnpuolesta sellaiset mutta hän käyttää mieluummin omiaan; nuo modernit japanilaiset ovat niin kovaa terästä että on olemassa vaara teräkatkoon jos sattuu vahinko ts. veitsi esimerkiksi putoaa kivi- tai kaakelilattialle.
Allekirjoittanut rakenteli pari vuotta sitten oheisen veitsisetin, terät made in Japan.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35029
|
Lähetetty: 06.11.2010 12:23 Viestin aihe: |
|
|
Tyylikästä. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 06.11.2010 12:51 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Näyttää siltä että aika moni ammattikokki luottaa japanilaisiin MAC -veitsiin. Keittiömestarina toimiva kaverini sanoi että heilläkin annettiin työnpuolesta sellaiset mutta hän käyttää mieluummin omiaan; nuo modernit japanilaiset ovat niin kovaa terästä että on olemassa vaara teräkatkoon jos sattuu vahinko ts. veitsi esimerkiksi putoaa kivi- tai kaakelilattialle.
Allekirjoittanut rakenteli pari vuotta sitten oheisen veitsisetin, terät made in Japan.
|
Suurin osa tutuista käyttää "Mäkkejä" enkä ole kuullut yhdenkään katkenneen. Päinvastoin osa teristä on hieman pehmeitä, mutta siitä selviää puikolla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 06.11.2010 13:23 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Suurin osa tutuista käyttää "Mäkkejä" enkä ole kuullut yhdenkään katkenneen |
Olisiko terästä/karkaisua muutettu, kenties saadun palautteen ansioista ?
Tuossa myös yksi hienosti muotoiltu ja laadukas veitsi:
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
hq Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hei 2004 Viestejä: 3688
|
Lähetetty: 06.11.2010 13:47 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Allekirjoittanut rakenteli pari vuotta sitten oheisen veitsisetin, terät made in Japan. |
Täytyy ihan suoraan sanoa että kertakaikkisen hyvän ja toimivan näköinen sarja, ei saa näyttää tämän huushollin hellapoliisille tai muuten nuo käytössä olevat pari Marttiinin keittiösarjaa lähtevät vaihtumaan alta aikayksikön sisustuksellisempiin.
En tosin itsekään yhtään maindaisi mutta kaupasta on vaikea mitään tuon tasoista yrittää löytää enkä usko että omat taidot riittävät läheskään vastaavaan lopputulokseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 06.11.2010 14:00 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: |
Olisiko terästä/karkaisua muutettu, kenties saadun palautteen ansioista ? |
Mahdollista kyllä. Tokihan noita on olemassa useampaa eri mallia/sarjaa ja terän kovuuksissa voi olla eroja.
Parin vierestä seuratun veitsen perusteella Epicure vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan ihan OK kamppeelta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mkaltiok Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Elo 2010 Viestejä: 73
|
Lähetetty: 06.11.2010 14:02 Viestin aihe: |
|
|
Kun kävin plektra tradingissä kauppias kerto että on MAC-veisten laatu nykyään paljon heikompi kuin ennen, koska tuotantomäärät ovat karanneet käsistä. Parempi ostaa pienempien merkkien veitsiä vaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 06.11.2010 17:11 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | ...mutta kaupasta on vaikea mitään tuon tasoista yrittää löytää enkä usko että omat taidot riittävät läheskään vastaavaan lopputulokseen... |
Kiitos kehuista
Ao. sarjan materiaaleista sen verran että noissa veitsissä terän "posket" ovat pehmeähköä kerrostaottua hiiliterästä ja keskellä niiden välissä pala kovaa Shirogami Hagane hiiliterästä (62 Hrc). Pään puumateriaali on värjättyä ja polymeerillä stabiloitua visakoivua ja helat ao. veitsille tyypillistä ja perinteistä puhvelinsarvea. Teränsuoja on lämpökäsiteltyä haapaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sidebyside Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Elo 2005 Viestejä: 201
|
Lähetetty: 06.11.2010 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Komian on näköisiä igorin veitset. Onko tasapaino haettu kohdalleen. Minusta se on keittiöveitsissä erittäin tärkeä koska ote sitä usein vaatii. Itsellä käytössä Wüsthof:in veitsiä ja ei voi haukkua. _________________ yksinkertainen on kaunista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 06.11.2010 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Puinen pää on aika kevyt joten noissa paino on hieman enemmän terän puolella. Oikean painotuksen merkitys korostuneen erityisesti isokokoisessa ns. kokkiveitsessä jossa liika teräpaino ei ole työskentelyn kannalta mitenkään eduksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kipinä Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Elo 2008 Viestejä: 414
|
Lähetetty: 06.11.2010 20:31 Viestin aihe: |
|
|
Onpa todella tyylikäs sarja igorilla! olen pitkään harkinnut itsekkin keittiööni samaa terää mutta on ollut nuita muita hommeleita. Tuosta tasapainosta onko tuo terän ja pään tyhjä väli originaali muoto? koska itse pidän esim. kokkiveitsessä siitä, että pää alkaa suoraan terästä ja näin olen suunnitellut omani toteutettavan. Tuohon tyyliin http://www.osmonikko.fi/product_details.php?p=49 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|