OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästysveitset
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 28, 29, 30  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 06.11.2010 00:10    Viestin aihe: mettästys....... Vastaa lainaamalla viestiä

No niin,Veli Igor,vastasit sittenkin ja tietysti...... Wink Olet tasan oikiassa tuon timanttityökalun kanssa pehmeitä liipatessa,karkeita ovat,tai paremminkin se "huono" jälki on sen työkalun,eli liipan hiovan pinnan rakenteesta johtuvaa,sillä ne hiovat pelletit ovat yleensä muovisideaineella sidottuja ja muodostavat kuvion,joka on tasopintoja hiottaessa hyvä,mutta tuollaisessa "oskilloivassa" hionnassa muodostuu juurikin naarmuista jälkeä nimenomaan talttoihin ja puukkoihin.Kyllä se vanha kunnon Arkansas on poikaa. Shocked
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mkaltiok
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2010
Viestejä: 73

LähetäLähetetty: 06.11.2010 03:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tossa teroittelin kaverin sanellin ns. lihakirvestä. Oli muuten harvinaisen pehmeää tavaraa verrattuna victorinoxin terään. Lohkeamaa vikistä hinkkasin varmaan 10-15min, mutta tuosta sanellista sain paljon isommat ja useammat lohkeamat alle 5min hiottua vekka. Lopputulos oli hyvän tuntuinen mutta epäilen että terä ei pidä teräänsä ihan samalla tavalla pidemällä aikavälilllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.11.2010 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on ronski poika veistensä kanssa, saattaa Victorinox olla vähän kovaa tavaraa? Yksi kaveri kävi kokkikoulun ja oli muutaman vuoden alan hommissakin. Mies hommasi koulun alussa kunnon setin merkin veitsiä. Ei ne kauaa ehtineet käytössä olla kun terät muistuttivat ennemminkin sirkkeliä kuin veistä. Toki koulussa ja ammattikeittiössä veitset kuluvat ihan toisella tavalla kuin huolellisen miehen kotikeittiössä. Nyt hommasin Sanellin Boning Knifen. Hyvältä vaikuttaa. Tällainen tavallinen tössäri ei ole vielä löytänyt mitään moitittavaa. Dianovan hienolla puolella olen noita veitsiäni metsällä ja majalla ihan höyhenen kevyesti pyyhkinyt ja siihen päälle joko puikolla tai Dianovan teräskantilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 06.11.2010 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää siltä että aika moni ammattikokki luottaa japanilaisiin MAC -veitsiin. Keittiömestarina toimiva kaverini sanoi että heilläkin annettiin työnpuolesta sellaiset mutta hän käyttää mieluummin omiaan; nuo modernit japanilaiset ovat niin kovaa terästä että on olemassa vaara teräkatkoon jos sattuu vahinko ts. veitsi esimerkiksi putoaa kivi- tai kaakelilattialle.

Allekirjoittanut rakenteli pari vuotta sitten oheisen veitsisetin, terät made in Japan.


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35029

LähetäLähetetty: 06.11.2010 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tyylikästä.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.11.2010 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Näyttää siltä että aika moni ammattikokki luottaa japanilaisiin MAC -veitsiin. Keittiömestarina toimiva kaverini sanoi että heilläkin annettiin työnpuolesta sellaiset mutta hän käyttää mieluummin omiaan; nuo modernit japanilaiset ovat niin kovaa terästä että on olemassa vaara teräkatkoon jos sattuu vahinko ts. veitsi esimerkiksi putoaa kivi- tai kaakelilattialle.

Allekirjoittanut rakenteli pari vuotta sitten oheisen veitsisetin, terät made in Japan.




Suurin osa tutuista käyttää "Mäkkejä" enkä ole kuullut yhdenkään katkenneen. Päinvastoin osa teristä on hieman pehmeitä, mutta siitä selviää puikolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 06.11.2010 13:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suurin osa tutuista käyttää "Mäkkejä" enkä ole kuullut yhdenkään katkenneen


Olisiko terästä/karkaisua muutettu, kenties saadun palautteen ansioista ?

Tuossa myös yksi hienosti muotoiltu ja laadukas veitsi:

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 06.11.2010 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Allekirjoittanut rakenteli pari vuotta sitten oheisen veitsisetin, terät made in Japan.


Täytyy ihan suoraan sanoa että kertakaikkisen hyvän ja toimivan näköinen sarja, ei saa näyttää tämän huushollin hellapoliisille tai muuten nuo käytössä olevat pari Marttiinin keittiösarjaa lähtevät vaihtumaan alta aikayksikön sisustuksellisempiin.

En tosin itsekään yhtään maindaisi mutta kaupasta on vaikea mitään tuon tasoista yrittää löytää enkä usko että omat taidot riittävät läheskään vastaavaan lopputulokseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.11.2010 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:

Olisiko terästä/karkaisua muutettu, kenties saadun palautteen ansioista ?


Mahdollista kyllä. Tokihan noita on olemassa useampaa eri mallia/sarjaa ja terän kovuuksissa voi olla eroja.

Parin vierestä seuratun veitsen perusteella Epicure vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan ihan OK kamppeelta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mkaltiok
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Elo 2010
Viestejä: 73

LähetäLähetetty: 06.11.2010 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun kävin plektra tradingissä kauppias kerto että on MAC-veisten laatu nykyään paljon heikompi kuin ennen, koska tuotantomäärät ovat karanneet käsistä. Parempi ostaa pienempien merkkien veitsiä vaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 06.11.2010 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
...mutta kaupasta on vaikea mitään tuon tasoista yrittää löytää enkä usko että omat taidot riittävät läheskään vastaavaan lopputulokseen...

Kiitos kehuista Embarassed
Ao. sarjan materiaaleista sen verran että noissa veitsissä terän "posket" ovat pehmeähköä kerrostaottua hiiliterästä ja keskellä niiden välissä pala kovaa Shirogami Hagane hiiliterästä (62 Hrc). Pään puumateriaali on värjättyä ja polymeerillä stabiloitua visakoivua ja helat ao. veitsille tyypillistä ja perinteistä puhvelinsarvea. Teränsuoja on lämpökäsiteltyä haapaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sidebyside
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2005
Viestejä: 201

LähetäLähetetty: 06.11.2010 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komian on näköisiä igorin veitset. Onko tasapaino haettu kohdalleen. Minusta se on keittiöveitsissä erittäin tärkeä koska ote sitä usein vaatii. Itsellä käytössä Wüsthof:in veitsiä ja ei voi haukkua.
_________________
yksinkertainen on kaunista
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 06.11.2010 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puinen pää on aika kevyt joten noissa paino on hieman enemmän terän puolella. Oikean painotuksen merkitys korostuneen erityisesti isokokoisessa ns. kokkiveitsessä jossa liika teräpaino ei ole työskentelyn kannalta mitenkään eduksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kipinä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Elo 2008
Viestejä: 414

LähetäLähetetty: 06.11.2010 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpa todella tyylikäs sarja igorilla! olen pitkään harkinnut itsekkin keittiööni samaa terää mutta on ollut nuita muita hommeleita. Tuosta tasapainosta onko tuo terän ja pään tyhjä väli originaali muoto? koska itse pidän esim. kokkiveitsessä siitä, että pää alkaa suoraan terästä ja näin olen suunnitellut omani toteutettavan. Tuohon tyyliin http://www.osmonikko.fi/product_details.php?p=49
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 06.11.2010 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä väli kuuluu tässä tapauksessa asiaan. Alla kuva japanissa tehdystä:



http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/719046/Kobayashi-Hocho-Deluxe-Usuba-vegetable-knife/detail.jsf
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 28, 29, 30  Seuraava
Sivu 14 Yht. 30

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com