OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 29.09.2010 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No johan on kun tuntuu että ei meinaa lihat kuivua sitten millään! Aamulla 10-11 välillä nakkasin ne uuniin ja lämpöä on ollut vaihtelevasti 30 ja 40 asteen välillä. Joutuukohan jättämään vielä yöksi uuniin. Confused
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veksu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Hei 2008
Viestejä: 36
Paikkakunta: Pohjois-Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 02.10.2010 15:02    Viestin aihe: Beef jerky, kuivalihaa uunissa Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli ostettua Honkkarista kuivuri kun noita omenoita tuli vallan kauhiasti. Tietysti tämä lihapuoli oli mulla myös mielessä. Vaimo vähän epäili kun tekaisin marinadin chilisoossista ja savuhikkori vastaavasta. No yön yli reilusti olivat paistisiivut maustumassa. Lopputulos kuivauksen jälkeen oli että puolensa on pidettävä että tekijäkin sais osansa herkusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 13.10.2010 13:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäisen kerran kurahti jerkyt. En suosittele marinaadia ketsuppi-jalosavu-blair´s chilisoosi (ainakaan niin että ketsuppia on suurin osa).
Toiseen satsiin(Jalosavu-chilimauste-suola) tuli taas vähän helevetisti liikaa suolaa. Mad
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Finnbatt
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tam 2009
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 13.10.2010 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toi suola muuten on kumma juttu. Jotenkin sitä aina laittaa liikaa... Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 22.10.2010 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älkää kertoko muille, että hirven sydämestä tulee sairaan hyvää kuivalihaa. Sitä on jostain syystä tarjolla meidän seuran erillisessä poiminta laatikossa jossa on myös maksat ja munuaiset. Täytyykin viedä enemmän...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 26.10.2010 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:
Älkää kertoko muille, että hirven sydämestä tulee sairaan hyvää kuivalihaa.

Tuo menee seuraavaksi kokeiluun. Kuukauden sisällä 4 keitettyä sydäntä alkaa jo tympäisemään.
Nyt pöhisee aivan täysi sienikuivurillinen hirvenlihaa. Marinadiksi piti kokeilla jallua kun ei kaapista halpisviskiä löytynyt. Lisänä savuesanssia, suolaa ja chiliä.
Eikä toi yksi marinadin aine ole ollenkaan huonoa kun harvoin maistaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommiunk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Huh 2005
Viestejä: 154
Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta

LähetäLähetetty: 07.11.2010 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tehtyä kuivalihaa hirvenpaistista. Marinoinut en millään ihme cajun sötkötyksillä vaan pelkkä sopiva suolaus ja mustapippuria..
Sienikuivuriin noin 1cmx6cmc20cm siivut ja 30 asteessa niin kauan ettää keskeltä vielä hieman punainen ja pehmeä. Kuivurista pussiin ja jääkaappiin tasaantumaan. On hyvää. enemmän perinteisen kuivalihan tyylistä Tarviikin tehdä lisää kun tulee tarvetta pakastustilalle Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.12.2010 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Testissä savuaromichiliviskimustapippurisoijaWorchester jerky. Paljon parempi kuin ihan huono.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KalleZ
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Lok 2009
Viestejä: 11
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 10.12.2010 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

1,2 kiloa naudan paistia, suikaleiksi, marinointi konjakkia, soijaa, balsamiviinietikkaa, hp savusoosia. 50 astetta 12 tuntia. Nyt odotellaan vesi kielellä.

Kuivaa tuli, myllystä kasan päälle pippuria. Nyt on huikopaloja. Very Happy


Viimeinen muokkaaja, KalleZ pvm 11.12.2010 10:13, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 10.12.2010 22:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kuivurissa pari kiloa kolmella eri maustesetillä.

Mustapippuri suola valkosipuli

Cayannepippuri chili suola ja makua taittamaan sokeria

hp wood smoke classic

Väliaikatiedot kuivurista antavat ymmärtää,että tuo cayannepippuri chili on sellaista, että jälkimaku kestää pitempään kuin kohteen ampuminen ,suolistaminen, majalle raahaaminen, nylkeminen ja paloittelu. Olutta menee kyllä yhtä pajljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
altsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Elo 2005
Viestejä: 215
Paikkakunta: Oulu/P-Karjala

LähetäLähetetty: 11.12.2010 00:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten työ saatte nuista syötäviä. Eipä tullu kovin kehuttavaa kun pari pientä satsia tein sienikuivurilla hirvestä, toiseen pelkkä suolaus+mustapippuri ja toiseen kaupan random marinaadi ja yön yli siinä, kuivasin siinä 50 asteessa 12-14 tuntia, kuivia niistä kyllä tuli mutta maussa ei oo kehumista, jotenkin ehkä veri maistuu läpi en tiiä, vois ehkä kokeilla naudasta seuraavaks.
_________________
kkssu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7494

LähetäLähetetty: 11.12.2010 00:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä on makuasia. Järkytyksekseni huomasin, että aika moni kanssa maistaja piti näytteitä liian tulisina tai suolaisina. Moni ei vain tunnista itselleen sopivaa ravintoa. Näille lopuille on ohjausta setan ja muiden akustisiempien taidemailmojen hallitsioiden varalta varattu kirjekuoria joiden liimaan lipaisut on riittävää ravintoa ellei kuivaliha maistu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 11.12.2010 00:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:
Tämä on makuasia. Järkytyksekseni huomasin, että aika moni kanssa maistaja piti näytteitä liian tulisina tai suolaisina. Moni ei vain tunnista itselleen sopivaa ravintoa. Näille lopuille on ohjausta setan ja muiden akustisiempien taidemailmojen hallitsioiden varalta varattu kirjekuoria joiden liimaan lipaisut on riittävää ravintoa ellei kuivaliha maistu.

Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 28.09.2011 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heitin kuivuriin 900g yön yli maustuneita naudanpaistista leikattuja lastuja. Marinaadina pullollinen chipotle Tabascoa ja suolaa, lanttasin vedellä sen verran että marinaadia tuli puolisen litraa.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Morjensta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2010
Viestejä: 359

LähetäLähetetty: 28.09.2011 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä saan tuollaisen sieni kuivurin? haluaisin kovati ruveta tekemään evästä mettäreissuille, mutta kun en ole löytänyt kuivuria. Uunissa en jaksa ruveta väsäämään... ei siitä sen enempää. Eli jos joku ystävällisesti kertoisi, mistä edullisesti tuollaisen hankkisin? Smile lupaan laittaa raporttia kuvien kanssa tulemaan Wink
_________________
Okke...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 6 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com