Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 29.07.2010 18:07 Viestin aihe: |
|
|
Siivilän rakentamisen osaaminen ja käsihygienia ei ehkä sitten taas ole lähelläkään sama asia, kuin viime vuosisadan alkupuolen tietämys, sieni ja homeitiöiden toiminnasta. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ladybug Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hel 2008 Viestejä: 463
|
Lähetetty: 29.07.2010 18:21 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | JoneK kirjoitti: | Eiköhä tuo ryssäki jonniinmoise siivilän ole osannut rakentaa. |
Tuskin on toiminut... Ihmisen tappamiseen tarkoitetut asiat siellä on ihan kohtuullisesti aina onnistuneet. Muutoin siellä on kaikki kakkaa paitsi pissa. |
Ei pidä paikkaasa ruoka siellä on hyvää. Pari kertaa venäjällä käyneenä ja hyvin syöneenä sekä juoneena en pidä mahdottomana asiana vaikka siellä joskus viettäsin enemmänkin aikaa, samanlaisia ne ihmisetkin siellä on kun muualla, pikkusen eri kulttuuri. Venäläinen ruoka maistuu minulle, suolakurkut varsinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.07.2010 18:27 Viestin aihe: |
|
|
Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!?
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin.
Noista suolakurkuista piti puhua; nyt alkoi vähän whiskyn resepti tökkiä, kun meinaa kesken kaiken siirtoja tehdä!
Riski valmistumiserän pilaantumiseen kasvaa suureksi, jos kurkut pääsee välillä ilman kanssa tekemisiin, koska tuo säilöntämuoto nimenomaan perustuu siihen, että nämä "säilöntäaineet" ja hapattaminen poistaa hapen sieltä vedestä.
Eli jos mahdollista, niin anna sen erän olla siinä astiassa ja kun erä on sitten kypsynyt, niin käyt liemestä noukkimassa ne kurkut tarpeen mukaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.07.2010 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Idästä, siis Venäjältä, tulee vain vähän jos ollenkaan hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7513
|
Lähetetty: 29.07.2010 20:07 Viestin aihe: |
|
|
Keisarillisen Venäjän upseeri Mannerheim tykkäsi seljanka keitosta, joka on, pahuksen hyvää...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ladybug Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hel 2008 Viestejä: 463
|
Lähetetty: 29.07.2010 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Erinomainen krapulakeitto. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 29.07.2010 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!?
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin.
Noista suolakurkuista piti puhua; nyt alkoi vähän whiskyn resepti tökkiä, kun meinaa kesken kaiken siirtoja tehdä!
Riski valmistumiserän pilaantumiseen kasvaa suureksi, jos kurkut pääsee välillä ilman kanssa tekemisiin, koska tuo säilöntämuoto nimenomaan perustuu siihen, että nämä "säilöntäaineet" ja hapattaminen poistaa hapen sieltä vedestä.
Eli jos mahdollista, niin anna sen erän olla siinä astiassa ja kun erä on sitten kypsynyt, niin käyt liemestä noukkimassa ne kurkut tarpeen mukaan. |
Tiedän tuon riskin ja se pelottaakin jonkun verran. On vai pakko suorittaa tuo toimenpide, kun noissa ei ole tiivistä kantta. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 29.07.2010 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Kuka muistaa mikä se venäläinen ruokajuttu oli, mikä häivyttää vanhan viinan hajun? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 29.07.2010 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Pistä joku puhdas muovi ja sen päälle levy ja paino, niin se käymiskaasu pitää pöpöt ulkopuolella. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 29.07.2010 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Kertoi Espoossa kurssilla sienioppaamme noista venäläisistä sienimestareista, ts. turisteista yms etc jne jotka nyt yleensä ovatkaan hänen kanssaan samoissa porukoissa kulkeneet. Sienet kerätään. Kaikki. Väriin, kokoon ja ikään katsomatta. Eikä montaa tuntia mene kun soppa porisee.. Jotta onko se venäläinen keittiö Darwinin kehitysoppien mukaan jalostunutta _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 29.07.2010 23:52 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!?
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin. |
Venäläinen keittiö on ollut kuulu vasta sen jälkeen, kun keisarillisen hovin kokit kävi hakemassa oppia ranskasta. Hapattamalla säilöttyä ruokaa on tehty muuallakin, missä suola on ollut ns. kortilla ja ryssän limppu on taas melkosta !&%¤# (makuasia) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 30.07.2010 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Sarvikuono kirjoitti: | Kertoi Espoossa kurssilla sienioppaamme noista venäläisistä sienimestareista, ts. turisteista yms etc jne jotka nyt yleensä ovatkaan hänen kanssaan samoissa porukoissa kulkeneet. Sienet kerätään. Kaikki. Väriin, kokoon ja ikään katsomatta. Eikä montaa tuntia mene kun soppa porisee.. Jotta onko se venäläinen keittiö Darwinin kehitysoppien mukaan jalostunutta |
Siellä delaa käsittämättömiä määriä porukkaa sienimyrkytyksiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 30.07.2010 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Paatti kirjoitti: | Vilperi kirjoitti: | Pitäisköhän ionin vähän kerrata historianoppejaan!?
Venäläinen keittiö on kautta aikojen ollut maailmankuulu ja kansa ehkä juuri siitä ikeestä johtuen on joutunut hyödyntämään erilailla luonnontuotteita kuin tavan länsimaalaiset. Säilöntä on eräs sellainen, samaten leivänteko.
Uuniruuat ovat monilta osin juuri idästä peräisin. |
Venäläinen keittiö on ollut kuulu vasta sen jälkeen, kun keisarillisen hovin kokit kävi hakemassa oppia ranskasta. Hapattamalla säilöttyä ruokaa on tehty muuallakin, missä suola on ollut ns. kortilla ja ryssän limppu on taas melkosta !&%¤# (makuasia) |
No ryssänlimppu ei ole minunkaan suuhuni maistunut ja se tyyli, millä siellä sieniä poimitaan, niin hurjalta tuntuu ja on myös kokemusta, kun tuli sinne "jokusenkin" matkan ajettua. Kalastaminen on myös melkoista harakiri touhua, meinaan joka kevät siellä pelastetaan mereltä ja Laatokalta jäälautoilta kalastajia.
Tässä onkin kyse siitä, että tuo suolakurkku venäläisittäin on hyvää ja monet muutkin "venäläiset", tai sinne omaksutut ruuat. Kaviaarikin on hyvää, kun kohtuudella syö. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 30.07.2010 20:27 Viestin aihe: |
|
|
Makukysymys tuo "venäjän limppu"; harvakseltaan kun sitä sai joskus 70 luvulla, niin suunmukaista oli tähän tavanomaiseen suomitarjontaan.
Tyyli/laatu on varmaan muuttunut noista ajoista, mutta nyt puhutaankin "vanhoista" resepteistä.
Tuohon "itsemurha" tsydeemiin sienien ja kalastamisen suhteen vois olettaa syynä olevan sen "nälkä aina vieraanamme" ja vaikka se onkin vähän riskaabelia touhua, niin vatsa vaatii jotain ravintoa ja jollei muuta tarjontaa ole kohtuuhintaan, niin tuskin kukaan haluaa lusikkaansa nurkkaan heittää tarkoituksellisesti.
Sen mitä olen kuullut, niin vaikka pieneenkin torppaan pääset yönajaksi, niin tarjolla on "iltaseksi" hyvää ruokaa vaikka muuten nälkää nähtäisiinkin.
Vieraanvaraisuus oli ainakin takavuosina kunniassaan ja jos suomimulkvistit on menneet sen pilaamaan huonolla käytöksellään, niin syytettäköön näitä turisteja, mutta ei näitä huonommassa asemissa olevia venäjän kansalaisia.
Metsä vastaa miten sinne huudetaan ja mitä mä olen eri reissuja tehnyt, niin useimmiten palvelu on ollut erinomaista kun muistaa itse käyttäytyä asiallisesti ja hyväntuulisesti.
Kun lukee tämänkin topicin viestejä sieltä offtopicin osalta, niin tuskin he saisivat mitään asiallista palvelua osakseen kun lähtökohtana on pelkästään venäjän kansan mollaaminen ja se heijastuu myös siihen käytökseen vieraalla maalla.
Sorry pitkä offtopic viesti, mutta vanhempana henkilönä mä osaan kunnioittaa ihmisiä myös itänaapurista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 30.07.2010 20:46 Viestin aihe: |
|
|
Käsitit ainakin minun osalta väärin tuon naapurin mollaamisen. Olen sen verran paljon asustellut tuolla naapurissa, että venäläinen limppu tuli tutuksi ja en vain voi pitää siitä, eikä se tarkoita, että mollaisin niitä, jotka siitä pitävät. Mitä tulee kalastamiseen, niin ymmärrän täysin tuon lauseen "nälkä aina vieraanamme" ja mistä se siellä on tullut. Pietarin, silloisen Leningradin hotelleissakin oli sitä samaa pikkukalaa aamiaispöydässä, mitä Nevasta ongittiin, joten tuli sekin tutuksi. -90 luvun alkupuolella, kun siellä oli isot muutokset, niin meikäläiset olivat siellä kuin siat pellossa ja minä niitä kuskailemassa, parhaimpana vuona asuin Pietarissa 3 kk, joten tutuksi tuli kaupunki. Tutuksi tuli myös venäläiset tv- kanavat, kun näyttivät, kuinka taas pelastetaan lautoilta ihmisiä. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|