Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
s.r.v Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Maa 2009 Viestejä: 238 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.09.2009 12:06 Viestin aihe: Metsäkanalintu ruokapöytään! |
|
|
Ajattelin tätä aloitusta koskemaan vain metsäkanalinnuista valmistettuihin ruokiin ja tietysti hyviä reseptejä olisi mukava saada. En suorastaan samanlaista ketjua löytänyt ja metsäkanalinnustus on juuri parhaillaan käynnissä,niin aihe on ajankohtainen.
Olisi tuossa kolme teertä orressa,mut vielä on hakusessa,et miten niistä taikoisi evästä! Toivottavasti joku kehtaa heittää hyviä vinkkejä!
Keitän suolavedessä linnut niin,et lihat irtoo luista ja sit heitän pannulle,jossa paistelen voissa ja maustelen lihat.
Itsellä on tuo vanha helppo tapa laittaa linnut,niin jotain uutta tekisi mieli kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 28.09.2009 13:25 Viestin aihe: |
|
|
Tässäpä yksi perinteinen mutta nykyisin kovin harvinainen tapa laittaa linnusta ruokaa;
Lintuvelli
Lintuvelli valmistetaan keiton tapaan. Kun lintu on kypsää,lihat irrotetaan luista ja paloitellaan. Liemi suurustetaanhiivaleipä‑ tai ohrajauhoilla. Jauhot sekoitetaan veteen tai maitoon. Seos kaadetaan kiehuvaan siivilöityyn liemeen ja lientä vatkataan samalla. Litraan lientä tarvitaan 1 rkl jauhoja ja 1desi nestettä. Lihapalat pannaan velliin ja keittämistäjatketaan 15 minuuttia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Putukiffeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Hel 2009 Viestejä: 1636 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 28.09.2009 13:27 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: |
Lintuvelli |
Odotin otsikon perusteella tätä:
Lapinmiehen kuikkakeitto
Otethan yks kuikka. Otethan nelijä litraa puhasta vettä.
Kiehautethan siinä kuikkaa kymmenen minuttia.
Heitethan vesi pois.
Otethan kolome litraa puhasta vettä ja laitethan sinne kouralline heiniä.
Kiehautethan siinä kuikkaa viisi minuttia.
Heitethan vesi pois.
Otethan sinistä, punasta taikka lehemän maitua kaks litraa.
Kiehautethan siinä kuikkaa yks minutti.
Heitethan maito pois.
Otethan litra kirkasta hyvvää viinaa.
Kiehautethan siinä kuikkaa kolome nelijä sekunttia.
Heitethan kuikka pois.
JO VAIN ON KEITTO VALAMIS _________________ Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 28.09.2009 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Vanhasta vitsistä taas yksi uusi versio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 02.10.2009 16:47 Viestin aihe: |
|
|
Kolmesta linnusta saat hyvät pöperöt kahdelle eri päivälle. Irrrota täkkälihat ja paista ne silavan avulla mediumiksi, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisäksi voi tehdä keittoperunat ja kanttarellikastikkeen tai vaikka madeirakastikkeen. Taatusti hyvää. Seuraavana päivänä laita loput linnuista kattilaan keittojuuresten ja suolan pippurin ja laakerinlehden kanssa. Keitä kunnes lihat irtoaa luista. Ota linnut pois ja siivilöi liemi. Keitä vielä lientä kasaan jos sitä on liikaa. Rapsi linnuista lihat liemeen ja suurusta kastike, keitä perunat kaveriksi ja taas tuli hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juego Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 2598 Paikkakunta: Kuikkapanta
|
Lähetetty: 11.10.2009 20:50 Viestin aihe: |
|
|
Paistopussissa ja uunissa saa helposti maistuvia linturuokia, säästyy siltä "pitkältä poruttamiselta". _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 27.11.2009 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Paista lihat pannussa. Mausta. Tee kylkeen pottumuussi voilla ja puolukka hilloa. Helppoa ja tosi hyvää erämiehen "pikaruokaa" varsinkin jos käyttää edellis päivän muussia. _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Musta Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2009 Viestejä: 62 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 02.12.2009 12:09 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilin tehä teerestä "rosvopaistia"
Eli pidin lintuja suola vedessä (voi pinta suolata myös)
hieroin pintaan pippuria ja käärin linnut pekoniin.
Sitte folioon ja kasteltuun sanomalehteen. Homma sitte jatkui kuten rosvopaistin tekeminen yleensäkin.
Valkosipulia en laittaisi tähän "rosvopaistiin".
Oli mureaa ja ei ollu kuivaa lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maqe Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2010 Viestejä: 265 Paikkakunta: qsamo
|
Lähetetty: 03.01.2010 03:50 Viestin aihe: |
|
|
Tuli ensin kokeiltua metsolle:
Pataan ensiksi..
-n.2kpl porkkanaa lohkoina
-lanttua 200g. lohkoina
-pari sipulia lohkoina
-omena tai kax lohkoina
-puolentusinaa katajanmarjaa
-päälle suolaa, mustapippuria myllystä, siirappia tai hunajaa pari rkl.
-sekotetaan mausteet ja kasvikset
-sullotaan metson sisään näistä kasviksista niin paljon kun sopii
-sidotaan lintu, eli koivet ja siivet ruhoon kiinni, jos outo homma niin kysy kaupan lihatiskiltä neuvoa.. melko varmaan tulee riittävä opastus, jos lihamestarilla ei oo kiire.tai..http://www.elisanet.fi/kokkaaja/metsopaisti.html tuolta löytyy sidonta ohje
- Lintu pataan kasvisten päälle, suolaa ja pippuria myllystä reilusti molempia, pekoni suikaleita limittäin päälle. Menee se pari pakettia.
-Suolaton iso sian läski levy koko komeuden päälle, mitä enempi peittää, mutta pysyy padan reunojen sisäpuolella, sen parempi.
-1/2 litraa lihalientä pataan
-Leivinuuniin 2-4 tuntia n.180 astetta alkulämpönä, vanhaa lintua toi 4 tuntia, puolessa väliin paistoa folio kanneksi, jos riittävän iso pata, niin oma kansi päälle.
-Puikuloista muussi ja puolukka hyytelöä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetraourogallus Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tou 2006 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 03.01.2010 07:52 Viestin aihe: |
|
|
Joskus olen laittanut metson suolaveteen ~10% vajaaksi viikoksi.. Sieltä kinkkupussiin ja sekaan kaikkia kasviksia.. Itse suosin lintujen kanssa kotimaista kolmikkoa Lanttu,porkkana ja sipuli Jos haluaa niin sekaan voi laittaa ohrasuurimoita, riisiä tai perunoita. Perunat vain pehmenevät liikaa.
Nopean ja hyvän saa tekemällä wokkia linnuista.. Lihat irti täkästä ja "paisteista" Luut laitetaan ensiksi kiehumaan kannelliseen kattilaan ja sitten ruvetaan suikaloimaan lihat pannulle. Sekaan sitten maun mukaan wokkipussia tai itse suikaloituja vihanneksia. Kaadan pannulle lihaliemen siivilän läpi josta tulee sitä oikeaa aromia ruokaan.. Kukaan ei kiellä tyhjentämästä sekaan kermapurkkiakaan niinpä wokista saa erillaisia variaatioita.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 03.01.2010 12:03 Viestin aihe: |
|
|
Joulumehto kaluttu loppuun. Leivinuunissa( yön yli miedossa lämmössä 10tuntia ) laitoin hirvipaistin ja meton. Jäisenä uuniin ja sen jälkeen suola maustevateen muutamaksi tunniksi (merisuola)
Tule mehevää ja kosteaa. Ei murene leikatessa.. jo vain |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35360
|
Lähetetty: 03.01.2010 16:28 Viestin aihe: |
|
|
Erästä tapaa käytän joskus,irroitan luista ja suikaloin lihat,käristän silavaa pannulla ja kuullotan rasvassa sipulihakkeluksen jonka jälkeen pyöräytän lihat kevyesti rasvassa.
Sitten lihat,sipulisilppu ja mausteet,lähinnä pippuri ja suola sekä pikku loraus vasikkafondia,pataan ja hieman nestettä,n. 200 asteiseen uuniin toviksi, sitten lisään sekaan ruokakerman (maun mukaan,itse laitan sitä kastikkeeksi asti riittävän määrän) ja laitan vielä hetkeksi uuniin,tarvittessa voi hieman suurustaa.
Puikulan tai pottumuusin sekä pihlajanmarja- tai karpalohyytelön kera asiallista syötävää.
Nuo paistoajat ovat epämääräisiä koska toimin yleensä nenä ja silmä tuntumalla kokatessani. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiimahauki Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2008 Viestejä: 222 Paikkakunta: Etelä-Lappi
|
Lähetetty: 24.07.2010 00:20 Viestin aihe: |
|
|
Löysinpä hillareissulta palatessa lämpimän yliajetun meton tieltä ja korjasin talteen. Hyvä hillareissu; kilo hilloja ja neljän kilon mehto. Ajattelin tehä rosvopaistia... tänään... son jo perkule lauantai... samalla ku lakkailen grillimökkerön penkkejä ja lattiaa. Mausteiksi suola, mustapippuri, sipuli ja ajattelin vielä hiukan porkkanaa. Ruokajuomana hyvä punaviini, ennen paistoa, paiston aikana ja paistia syyvessä. Soppii kysellä illalla oliko hyvvää! _________________ Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaurajyrä Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2006 Viestejä: 214 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 24.07.2010 17:34 Viestin aihe: |
|
|
Kiimahauki kirjoitti: | Löysinpä hillareissulta palatessa lämpimän yliajetun meton tieltä ja korjasin talteen. Hyvä hillareissu; kilo hilloja ja neljän kilon mehto. Ajattelin tehä rosvopaistia... tänään... son jo perkule lauantai... samalla ku lakkailen grillimökkerön penkkejä ja lattiaa. Mausteiksi suola, mustapippuri, sipuli ja ajattelin vielä hiukan porkkanaa. Ruokajuomana hyvä punaviini, ennen paistoa, paiston aikana ja paistia syyvessä. Soppii kysellä illalla oliko hyvvää! |
Oliko Metto "mureeta"? _________________ Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiimahauki Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2008 Viestejä: 222 Paikkakunta: Etelä-Lappi
|
Lähetetty: 25.07.2010 10:22 Viestin aihe: |
|
|
Pikkasen liian vähän aikaa tuli pijettyä montussa. Piti padassa hauduttaa lopuksi. Hyvvää oli ja on. Jos vaikka tälle päivää tekis kastikkeen loppulihoista. _________________ Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|