Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 14.03.2010 00:49 Viestin aihe: |
|
|
Tällä kertaa Koppeloa pataan...
Väriä pintaan...
Pataan sipulia, porkkanaa, pari valkosipulin kynttä, lihalientä ja loraus kermaa. Pari tuntia uunissa,
siinä välissä myös lohkoperunat ja kasvikset uuniin. Kun lihat valmiit, liemen siivilöinti ja siitä kastike.
Kuvasta jäi mustaherukkahillo, joka kuului annokseen.
Jälkiruoaksi lakkakiisseliä valkosuklaavaahdokkeella.
Ja soittajalle soppaa, eli kokille kuuluva palkkio...
Oli todella hyvää! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 28.03.2010 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Pakastimen koluamista ja ideoiden etsimistä...
Esivalmisteluja...yrttivoiruusukkeita kylmään..
...ja marengit uuniin...
Hasselbackan perunat uuniin
Perunoiden lisäksi hirven sisäfilepihviä, paistettuja tomaattisiivuja, punaviinikastiketta, yrttivoita ja pariisin porkkanoita
Jälkiruoaksi tyrnijäädykettä ripauksella mansikkaa ja marenkia
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.03.2010 23:48 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 29.03.2010 00:50 Viestin aihe: |
|
|
Ketulla on kyllä niin pienet annokset, että meillä jousuis vielä hakemaan snagarilta makkarapotut.
Ei sillä, erittäin hienosti esille pantuja ja herkulliesen näköisiä annoksia! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.04.2010 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkysillä mentiin.
Kaipa tähänkin valmistustapaan joskus kyllästyy, mutta ainakin itselläni on kyyhkysen arvostus keittiössä noussut huomattavasti, kun luopui siitä kotoa opitusta kokkaustyylistä ainoana laittotapana.
Sen verran täytyy nimim. Vilperillekin (missä lieneekään) antaa tunnustusta, että ainakin näissä lintuhommissa on tullut luovuttua paistomittarin käytöstä täysin ja tehtyä "tuntumalla". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 23.04.2010 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | ...ainakin näissä lintuhommissa on tullut luovuttua paistomittarin käytöstä täysin ja tehtyä "tuntumalla". | Heh, tökkäseeköhän joku kyyhkyn kankkuun paistomittarin...? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.04.2010 21:10 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | ...ainakin näissä lintuhommissa on tullut luovuttua paistomittarin käytöstä täysin ja tehtyä "tuntumalla". | Heh, tökkäseeköhän joku kyyhkyn kankkuun paistomittarin...? |
On sitäkin tullut kokeiltua, kun nykypäivänähän metriikat ja tarkat lukuarvot ovat vähän kaikessa IN. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.05.2010 14:50 Viestin aihe: |
|
|
Virittely alkaa
Tapashenkistä settiä. Ei ehkä ihan täysin suomalaiskansallista , joskin sentään silakkaa ja hirveetä… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 28.05.2010 00:24 Viestin aihe: |
|
|
Koversitko ananaksen lopusta rommille "tuopin" ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 28.05.2010 01:05 Viestin aihe: |
|
|
Pikkusen komeita annoksia fox66:lla. Ammattimies asialla? Ehkä tosiaan liian pieniä mutta eihän tollasia raskis syödäkkään. _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 07.06.2010 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Ihan tavallinen kotikokki asialla...
Edit: Mikäli jotakuta kiinnostaa, niin laitoin noista kokkailuista myös ohjeita kotisivuilleni:
http://www.kettunet.com/Riistaruoat.html _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 10.07.2010 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Pientä suolapalaa...
Pohjalla Maalahden limppua, päällä tuorejuustoa, graavilohta, graavisiikaa ja palvattua kaurista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 10.07.2010 22:00 Viestin aihe: |
|
|
fox66 Onko tuo Maalahden limppu jotakin imelää saaristolaisleipää _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marko J Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Syy 2008 Viestejä: 87 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.07.2010 00:15 Viestin aihe: |
|
|
Maalahden limppu on tummaa makeaa vuokaleipää. Ristuksen hyvää mutta kallista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1849 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 11.07.2010 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Tuo limppu on tosiaan juuri tuollainen makea leipä. Ei sitä oikein joka päivä voi syödä, mutta erittäin hyvä hieman juhlavampiin hetkiin. Kannattaa ehdottomasti maistaa. Siitä voi tehdä esim. graavikalaleivän juhlavan aterian alkupalaksi. Leipomo on siitä erikoinen, että limppu on sen ainoa tuote. Lisäksi se säilyy lähes ikuisuuden.
http://www.maalahdenlimppu.fi/ _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|